Thys Ockersen

Regisseur

Thys Ockersen is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Roy Rogers, koning der cowboys

1990 | Documentaire

Nederland 1990. Documentaire van Thys Ockersen.

Erg op effectbejag gericht en weinig diepgaand portret van de legendarische zingende (film)cowboy Roy Rogers op zijn tachtigste, met vooral saaie gesprekken met familieleden, fans, kennissen, personen die met hem hebben gewerkt, zijn tegenspelers en regisseur-leeftijdsgenoot William Witney van enkele van zijn routine-westerns (ROLL ON TEXAS MOON, DOWN DAKOTA WAY). Ook beelden van het Roy Rogers-festival in Portsmouth, Ohio, clips uit zijn films, een bezoek aan het Roy Rogers-museum in Californi[KA3]e en uiteraard een (onbeduidend) gesprek met de King of Cowboys en met zijn vrouw sinds 1947 en filmtegenspeelster Dale Evans. Ockersen zelf is net even te veel in beeld en deze bijrol is slecht gecast.

De Geschiedenis van de Science-Fiction-Film

1982 | Documentaire

Nederland 1982. Documentaire van Thys Ockersen. Met o.a. Harry Harrison, Harlan Ellison, Ridley Scott, Richard Fleischer en Robert Wise.

Als begeleiding van een reeks door de VPRO uitgezonden SF- films, stelde Ockersen een documentaire samen over dit speciale filmgenre: de eerste documentaire in zijn soort. Een uiterst boeiend (hoewel incompleet, maar hoe kan 't anders) overzicht, waarin het interview met Douglas Trumbull niet snel zal verouderen. Zijn meesterwerk was het ruimteschip uit CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND.

Don Siegel Last of the Independents

1980 | Documentaire

Nederland 1980. Documentaire van Thys Ockersen. Met o.a. Don Siegel, Sheree North, Clint Eastwood, Burt Reynolds en Lesley-Anne Down.

Met de stem van Bobby DiCicco als verteller, geeft Ockerson ons een indruk van het leven van een onafhankelijke Hollywood-regisseur wiens B-films in de jaren vijftig een voorbeeld waren voor de Franse Nouvelle Vague -filmers. Siegel is een vakman als maker van amusementsfilms, een oude veteraan, soms door de cameraman van Ockersen, Hans den Bezemer, in zijn Amerikaans buitenhuis gevangen in een bijna pathetisch eenzame bui, wat schijn is, want de man bruist nog van energie, ondanks zijn leeftijd. Voor Nederlandse begrippen een klein wonder, dat zo'n ingewikkelde produktie tot stand kon komen.

Samuel Fuller & the Big Red One

1979 | Documentaire

Nederland 1979. Documentaire van Thys Ockersen. Met o.a. Samuel Fuller, Lee Marvin, Mark Hamill, Kelly Ward en Robert Carradine.

Met een rijke keur aan scènes uit Fullers films worden de interview-scènes met deze Hollywood-veteraan afgewisseld. Er zitten opvallende opnamen bij, waarin men Fuller aan het werk kan zien tijdens de opname van zijn grote film THE BIG RED ONE, een biografische oorlogsfilm. Het is alleen al een wonder deze bejaarde regisseur met zoveel energie aan het werk te zien. Ockersens liefde voor zijn onderwerp is duidelijk te merken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thys Ockersen op televisie komt.

Reageer