Joan Churchill

Regisseur, Cameraman

Joan Churchill is regisseur en cameraman.
Er zijn 8 films gevonden.

His Big White Self

2006 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2006. Documentaire van Nick Broomfield.

Nick Broomfield keert veertien jaar na zijn documentaire The Leader, His Driver and the Driver's Wife terug naar Zuid- Afrika, om te zien wat er met Eugene Terre'Blanche, leider van de extreemrechtse Afrikaner Weerstand Beweging, en zijn chauffeur gebeurd is.

Aileen: Life And Death Of A Serial

2003 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2003. Documentaire van Joan Churchill en Nick Broomfield.

Documentaire over Aileen Carol Wuornos, die als straatprostituee in Florida zeven mannen doodschoot, en te boek kwam te staan als de eerste vrouwelijke seriemoordenaar van de Verenigde Staten. Broomfield maakte in 1992 al een documentaire over haar, genaamd Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer. Ook de speelfilm Monster (2004) neemt Wuornos als onderwerp.

Biggie and Tupac

2002 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2002. Documentaire van Nick Broomfield.

Vermakelijke documentaire over een serieus onderwerp: Broomfield onderzoekt de toedracht van de moorden op de rappers Tupac en Notorious B.I.G. Complottheorieën duikelen over elkaar heen.

Kurt & Courtney

1997 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Nick Broomfield. Met o.a. Kurt Cobain, Courtney Love, Alan Barker, Al Bowman en Jack Briggs.

Op 5 april 1994 werd Kurt Cobain, de 27-jarige leadsinger van grungeband Nirvana, met een kogel door zijn hoofd dood aangetroffen in zijn huis. Zelfmoord, was het oordeel van justitie. Of toch niet? Broomfield vermoedt dat er meer achter zit en verzamelt in deze documentaire een verzameling bizarre personages die allen de beschuldigende vinger richting Cobains geliefde Courtney Love wijzen. Zonder twijfel een onaangenaam mens (zo probeerde ze de film te verbieden), maar de samenzweringstheorieëen van Broomfield hebben uiteindelijk toch weinig overredingskracht.

Lily Tomlin

1986 | Documentaire, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1986. Documentaire van Nicholas Broomfield, Joan Churchill en Nick Broomfield. Met o.a. Lily Tomlin, Jane Wagner en Peggy Feury.

Een onthullende blik in het creatieve proces van Lily Tomlin en haar medewerker/schrijver Jane Wagner, bezig met de voorbereidingen van hun hit-show The Search for Signs of Intelligent Life in the Universe. Recht voor z'n raap geschoten in de stijl van de cinema verité. Fascinerend Tomlin en Wagner bezig te zien met het kneden van hun materiaal.

Soldier Girls

1981 | Documentaire

Verenigde Staten 1981. Documentaire van Nicholas Broomfield, Joan Churchill en Nick Broomfield.

Om te gillen, deze soms krankzinnige, dan weer nuchtere documentaire over jonge vrouwelijke rekruten, die hun militaire basisopleiding krijgen in Fort Gordon, Georgia. De film is bepaald geen reclame voor het Amerikaanse leger. De waarheid achter PRIVATE BENJAMIN.

Tattooed Tears

1978 | Documentaire

Verenigde Staten 1978. Documentaire van Nicholas Broomfield en Joan Churchill.

Een documentaire over het leven in een Californische gevangenis voor jeugdige delinquenten, variërend in leeftijd tussen 17 en 21 jaar. Naast het volgen van de dagelijkse gang van zaken van de instelling praten de makers ook met een aantal van de jongelui. Sober gemaakt en juist daardoor aangrijpend, indringend en belangrijk. Bekroond op het festival van Chicago.

Punishment Park

1971 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Drama van Peter Watkins. Met o.a. Jim Bohan, Van Daniels en Harlan Greene.

Pseudo-documentaire is soms huiveringwekkend, soms nogal over-the-top. Relaxte jongeren worden in een park opgesloten en opgejaagd wegens hun politieke activiteiten. Amerika met een neo-fascistische regering, geschreven en uitgevoerd door Peter Watkins, die na deze film in Engeland niet meer aan de bak kwam. Hij zocht zijn heil in Scandinavië. Het camerawerk is van Joan Churchill.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joan Churchill op televisie komt.

Reageer