Oscar Ortíz de Pinedo is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Una Estrella y dos estrellados

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, María Antonieta Pons, Marcelo Chávez en Oscar Ortíz de Pinedo.

Na vele incidenten worden twee jongens aangenomen als figuranten voor een film. De nadagen van de komiek 'Tin Tan', die zijn rol overigens nog met enige flair weet te spelen.

Sobre el muerto las coronas

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van José Elías Morales. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Marina Camacho, Isabel Blanco en Oscar Ortíz de Pinedo.

Om een miljoenenerfenis te krijgen moet een meisje trouwen en binnen zes maanden weer weduwe worden. Haar verloofde en diens vriend vatten het plan op haar te laten trouwen met een man die op zijn sterfbed ligt, maar ze halen twee personen door elkaar. Naar het boek [KL]Que viene mi marido! [KLE] van Carlos Arniches, al eerder op celluloid gebracht door Chano Urueta (1938). Acceptabele vaudeville.

Dos gallos en palenque

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Guillermo Rodríguez Blanco, Elda Peralta en Oscar Ortíz de Pinedo.

Na gestreden te hebben om de liefde van een vrouw moeten twee mannen genoegen nemen met twee andere meisjes, als de eerste met en rijke magnaat trouwt. Een toeristische lofzang op Mexico en Venezuela, waar deze matige film werd opgenomen.

El Hombre que me gusta

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Arturo de Córdova, Silvia Pinal, Prudencia Grifell en Oscar Ortíz de Pinedo.

Omdat hij geen lening krijgt, besluit een getrouwde man een eind aan zijn leven te maken. Hij stuurt een brief aan zijn vrouw, maar haar grootmoeder denkt dat hij haar wil vermoorden omdat hij haar een sta-in-de-weg vindt. Een luchtige en innemende film, hoewel een tikkeltje warrig.

Cuando se quiere se quiere

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Martha Roth, Oscar Ortíz de Pinedo en Cuco Sánchez.

Als zij de erfenis van hun oom willen ontvangen, moeten een neef en een nicht binnen drie maanden met elkaar trouwen. Het probleem is dat zij elkaar haten. Een armetierige komedie, veel te conventioneel en met warrige types.

Acapulqueña

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Manuel Capetillo, Eulalio 'Piporro' González en Oscar Ortíz de Pinedo.

Drie mannen hebben hun zinnen gezet op een mooi meisje uit Acapulco, van wier danskwaliteiten zij zo onder de indruk zijn, dat zij haar het voorstel doen om met hen op wereldtournee te gaan. Onbetekenend, belachelijk en dom.

Rebelde sin casa

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', Ana Bertha Lepe, Oscar Ortíz de Pinedo en Carlos Riquelme.

Een parkeerwachter raakt betrokken bij een grootscheepse diefstal en belandt in de gevangenis. Deze film betekent de wederopstanding van 'Tin Tan', die hiermee één van zijn beste komedies maakt. Een goede film met uitstekende rollen.

El Inocente

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Silvia Pinal, Sara García en Oscar Ortíz de Pinedo.

Door een misverstand ziet een monteur zich gedwongen om met een rijk meisje te trouwen. Een uitstekend opgebouwde komedie, op meesterlijke wijze ondersteund door de bekoorlijkheid en de flair van Silvia Pinal.

Bataclán mexicano

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Christiane Martel, Agustín de Anda, Fernando Casanova en Oscar Ortíz de Pinedo.

Om niet uit haar dorp te worden weggestuurd moet een beroemde zangeres een huwelijk fingeren met een ingezetene. Pijnlijke musical die uitsluitend bedoeld is als kader om de hoofdrolspeelster in te laten schitteren.