Flor Silvestre

Acteur

Flor Silvestre is acteur.
Er zijn 44 films gevonden.

Lauro Puñales

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Alma Delia Fuentes.

Een legerofficier wordt verliefd op een tegenstandster van de regering. De generaal die aan het hoofd van de troepen staat beveelt dat ze gefusilleerd moet worden. Bestaat uit de episoden Bajo la usurpación, El despertar de un pueblo en El mártir de Anenecuilco.

Juan Colorado

1965 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1965. Avonturenfilm van Miguel Zacarías. Met o.a. Antonio Aguilar, María Duval, Elsa Cárdenas en Flor Silvestre.

Een van de vier 'Juans' uit de film LOS CUATRO JUANES die Zacarías nauwelijks een jaar eerder maakte, werd van zijn kameraden gescheiden en tot held gebombardeerd. De film zit vol melodramatische en 'revolutionaire' avonturen. Van een echt verhaal is nauwelijks sprake, het gaat hier om de verheerlijking van de macho.

Caballo Prieto Azabache

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Jorge Russek.

Een paardenhandelaar wordt door Pancho Villa aangenomen om een mooie, jonge vrouw verliefd te maken, die een spionne van de tegenpartij is. Bestaat uit de episoden La tumba abandonada, El espía de Villa en La muerte de Pancho Villa

El tragabalas

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. 'Piporro', Flor Silvestre, Julio Aldama en Lorena Velázquez.

Een man die de zwakkeren beschermt, gaat zover dat hij iedereen doodt die hem daarin belemmert. Een van de slechtste films van 'Piporro', zeer flauw, met een slechte geluidskwaliteit en nog slechter camerawerk.

El rifle implacable

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Noé Murayama en Olivia Michel.

Na de dood van hun vader erven twee zusjes zijn ranch. Ze beheren de ranch goed, totdat een groep bandieten hun vee steelt. Om zich tegen de dieven te beschermen roepen de gezusters de hulp in van een revolverheld op wie ze beiden verliefd worden. Veel gewelddadige actiescènes in deze nogal curieuze film.

El Alazán y el Rosillo

1964 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1964. Drama van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Adriana Roel.

Als een jongen na een aantal jaren terugkeert naar zijn geboortedorp, ontmoet hij zijn jeugdvriend die grootgrondbezitter is geworden. Het verhaal is van Aguilar zelf en heeft veel te maken met twee mythische figuren uit de Mexicaanse Revolutie: Villa en Zapata.

Alma llanera

1964 | Drama

Venezuela/Mexico 1964. Drama van Gilberto Martínez Solaris. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre en Manuel Capetillo.

Hoewel er overal in het dorp olie is gevonden, wil een man zijn grond niet verlaten om olieboringen uit te laten voeren. Hij krijgt ruzie met de hele dorpsgemeenschap.

Tres muchachos de Jalisco

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Elvira Quintana, Flor Silvestre, María Duval en Alvaro Zermeño.

Een meisje wil dat haar oom en tante, die al jaren gescheiden zijn, zich weer verzoenen. Zij verlooft zich met haar oom om de jaloezie van haar tante en de woede van haar twee nichtjes op te wekken. Een lomp, met liedjes doorspekt stuk over familiebanden.

El revólver sangriente

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Lola Beltrán, Flor Silvestre en Emilio Fernández.

Een revolver is de oorzaak van de reeks lotgevallen van een aantal personen. Een soort WINCHESTER 73, de beroemde film van Anthony Mann, maar dan op z'n Mexicaans. Al met al niet zo slecht als je verwacht.

Aquí está tu enamorado

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Lucha Moreno en Manuel López Ochoa.

Om Antonio van zijn rokkenjaagpraktijken te genezen bedenken zijn broer en diens verloofde een plan. Op zijn verjaardag krijgt Antonio een baby met een briefje waarin staat dat het zijn zoon is. Deze Mexicaanse doorsneekomedie is volgepropt met liedjes.

Animas trujano

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Toshirô Mifune, Columba Domínguez, Antonio Aguilar en Flor Silvestre.

De film schildert de vreugde en het verdriet van een typisch Mexicaanse boer: drankzuchtig en twistziek. Een heel aanvaardbare film, met als bijzonderheid Toshiro Mifune in de rol van Mexicaan.

La venganza de La Sombra

1961 | Avonturenfilm

Mexico 1961. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Cuco Sánchez.

Een paar bandieten vermoorden Lorenzo, de broer van de gemaskerde `La Sombra` (de Schaduw). Deze en zijn vriend `El Zorro` (de Vos) gaan op zoek naar de misdadigers. Onmiddelijk na LA TRAMPA MORTAL opgenomen, door dezelfde equipe, maar nóg routinematiger.

La trampa mortal

1961 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1961. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Rosario Gálvez.

De jonge Luis, is boerderij en vee kwijtgeraakt. Hij keert na jaren terug als gemaskerde wreker om de bandieten een lesje te leren. Het ontbreekt de film aan sfeer.

Los Fanfarrones

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Flor Silvestre, Julio Aldama en Mauricio Garcés.

Drie meisjes, die net het internaat verlaten hebben, gaan een gelegenheid onder hun hoede nemen, die hun klasseleraar hen heeft nagelaten. Het blijkt een caf[KA1]e te zijn dat door drie viriele mannen wordt gedreven. Een afgezaagde komedie, zelfs voor een Mexicaanse film (de typische, ietwat grove meisjes en de 'macho's', die aan het eind door hen onderworpen blijken te zijn). Nogal simpel van opzet en produktie.

Vivo o muerto

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Manuel Capetillo, Flor Silvestre, Aldo Monti en Wolf Ruvinskis.

Een jongeman gaat op de vuist met alle schurken uit de buurt, wordt verliefd op elk meisje dat zijn pad kruist en krijgt altijd zijn zin. Een saaie en slecht geregisseerde western.

Quietos todos

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, Alfonso 'Pompín' Iglesias en Agustín de Anda.

Om een speelschuld af te lossen, moet een jongeman een rijke grootgrondbezitter, op wiens dochter hij verliefd is, beschermen tegen een bandiet. Warrig en zouteloos.

Luciano Romero

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Flor Silvestre, Roberto Ramírez en Luis Aragón.

Vanwege een niet betaalde schuld vermoordt een bende bandieten de vrouw van een grootgrondbezitter. Opvolger van EL HOMBRE DEL ALAZAN van Rogelio A. González. Onderhoudend en daarmee is alles gezegd.

Las Tres coquetonas

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Flor Silvestre, Julio Aldama en Veronica Loyo.

Drie meisjes lopen weg uit een internaat om in badpak op avontuur te gaan. Een dwaze film die echter goed in de smaak viel bij het publiek, dat genoot van de liedjes en van de grappen van 'Mantequilla' en 'Borolas'

Las Hermanas Karambazo

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Flor Silvestre, Manuel Capetillo en Irma Dorantes.

In een dorp wordt een schietwedstrijd georganiseerd. Twee jongens uit het rivaliserende dorp doen mee. Ondanks de inspanningen van de komiek 'Loco' Valdés, is deze film niet meer dan een boertige komedie, die technisch echter niet slecht in elkaar zit.

Dos locos en escena

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Flor Silvestre en Marina Camacho.

In een theater wordt de administrateur vermoordt en het lijk verstopt in de kleedkamer van de vriendin van de hoofdrolspeler. Die moet het lijk met zijn helper laten verdwijnen om te voorkomen dat de verdenking op het meisje valt. Plagiaat van EL FANTASMA DE LA OPERETA en van de films met de Mexicaanse acteur FU MAN CHU, vol trucages, lijken, enz. Nogal pijnlijk.

De tal palo tal astilla

1959 | Komedie, Western

Mexico 1959. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Eulalio 'Piporro' González, Flor Silvestre en Marina Camacho.

Twee jongens gaan naar de grote stad om aan een songfestival mee te doen. Hun vriendschap komt in gevaar als er een vrouw in het spel komt. Een mengeling van komedie en western waar de regisseur niet veel van heeft weten te maken, ondanks alle inspanningen van 'Piporro'. Het verhaal is gebaseerd op een idee van hem.

Viva la soldadera

1958 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Flor Silvestre, Armando Silvestre, Carlos Rivas en Germán Robles.

Een revolutionair trouwt ondanks het verbod van de prefect van Zurinda. Om niet gepakt te worden, voegt hij zich bij de troepen van twee revolutionaire generaals. De opvolger van PUEBLO EN ARMAS, beter dan de eerste, maar nochtans niet spectaculair. Het zou de laatste film zijn van deze veteraan van de Mexicaanse film.

Pueblo en armas

1958 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Armando Silvestre, Flor Silvestre, Germán Robles en Alicia del Lago.

Een meisje is verliefd op haar vriend, maar moet van haar ouders trouwen met een man van wie zij niet houdt, vanwege een schuld die zij niet kunnen betalen. Een melodrama naar de gelijknamige roman van de regisseur, waarin het misbruik van autoriteit aan de kaak wordt gesteld. Het resultaat is zeer reactionair.

Poker de reinas

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Christiane Martel, Flor Silvestre, Elvira Quintana en Mapita Cortés.

De wederwaardigheden van vier zangeressen die een eigen zaak willen beginnen. Niet heel goed, maar wel opgevrolijkt door een reeks uitermate bevallige actrices.

Mi mujer necesita marido

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rolando Aguilar. Met o.a. Celia D'Alarcón, Carlos Cores, Flor Silvestre en Rosa Carmina.

Een getrouwde maar nogal vurige vrouw neemt drie aanbidders mee naar huis, onder wie haar psychiater. Om haar jaloers te maken, en haar van haar avonturen af te doen zien, neemt haar man de vrouw van de dokter mee naar huis. Een pijnlijk vulgaire en onbetekenende boulevardkomedie.

Kermesse

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Joaquín Cordero, Flor Silvestre en Aldo Monti.

Voordat zij aankomt in het dorp waar zij moet optreden, krijgt een zangeres met haar gevolg een ongeluk. De verloofde van de koningin van het feest wordt verliefd op haar. Het is zichtbaar dat de regisseur zijn best heeft gedaan, maar hij kon niet verhinderen dat de overvloed van liedjes het drama in de weg zit.

Escuela de verano

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Tin Tan', Flor Silvestre, Mapita Cortés en Tito Novarro.

Twee meisjes stichten, op aanraden van de schelm Basilio, een zomerschool voor meisjes van het hele continent. Vlak voor de opening gaat Basilio er met het inschrijvingsgeld vandoor. Ondanks alle kwaliteiten van regisseur en script, komt 'Tin Tan' hier niet verder dan blijk geven van een betreurenswaardige zelfvoldaanheid.

El Hombre del alazán

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Fernando Casanova, Martha Mijares, Flor Silvestre en José Alfredo Jiménez.

Twee schelmen doen mee aan alle paardenraces met hun eigen paard, dat ze hebben geleerd om tot aan de start kreupel te gaan, om vervolgens de race te winnen. Een goed gestructureerde film met een acceptabel script.

El Gran pillo

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Gilberto Gazcón. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, Flor Silvestre, Marina Camacho en Oscar Ortiz de Pinedo.

Door een misverstand ontfermt een koffersjouwer op een vliegveld zich over een verdwaald kind, en werkt zich daardoor aardig in de nesten. Conventioneel, maar innemend dankzij de sympathieke rol van 'Resortes'.

Tan bueno el giro como el colorado

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Demetrio González, Flor Silvestre en Rosa de Castilla.

Twee meisjes in een internaat worden verleid door elkaars broers. Geïnspireerd op Don Juan van Zorrilla, een reusachtige flop en niet te harden.

La venganza de Heraclio Bernal

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Chula Prieto en Rodolfo Landa.

Vijf broers worden bandoleros als zij worden beroofd van de mijn waarvan zij eigenaren zijn, en de vrouw van een van hen wordt vermoord. De tweede, en misschien wel de beste, van de drie films die Gavaldón maakte over Heraclio Bernal. Een aantrekkelijke en uitstekend gerealiseerde film. Ook bekend als EL RAYO DE SINALOA.

La rebelión de la sierra

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Chula Prieto en Rodolfo Landa.

Een bekende bandolero besluit zijn drie broers te wreken die zijn vermoord door een kolonel. De derde en laatste film van de trilogie die Gavald[KA1]on maakte rond het leven van Heraclio Bernal, even acceptabel en correct als zijn twee voorgaande films (AQUI ESTA HERACLIO BERNAL en LA VENGANZA DE HERACLIO BERNAL).Ook bekend als LA LEY DE LA SIERRA en EL OCASO DE HERACLIO BERNAL.

El Ciclón

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Flor Silvestre, Sonia Furió en Raúl Ramírez.

Twee vrienden nemen hun intrek in een dorp, met de bedoeling om de moordenaars van de broer van een van hen te ontmaskeren. De hoofdpersoon blijkt liever zijn zangkunsten dan zijn heldendaden te tonen.

Los Muertos no hablan

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Rina Valdarno en Sara Montes.

'El Rayo' heeft het deze keer gemunt op de levensgevaarlijke bandiet 'Alma Negra'. De negende en laatste film van 'El Rayo' en net zo deerniswekkend als al zijn voorgangers.

La Marca de Santanás

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

De derde en laatste aflevering van EL JINETE SIN CABEZA, waarin, zoals te verwachten was, ontdekt wordt dat het zwarte kistje de schedel van Pancho Villa bevat. Een uitermate lugubere film.

La Justicia del Gavilán Vengador

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Rebeca Iturbide en Agustín Isunza.

Een gemaskerde, bijgenaamd 'De Wrekende Gier', overvalt een diligence en geeft het geld aan de armen. De mythische 'Rayo' was er niet mee tevreden om in zijn achtste film weer gewoon de dorpsagent te zijn, dus werd-ie óók maar een genereuze gemaskerde weldoener, waarmee zijn avonturen tot een soort gemaskerd bal verwerden.

La Cabeza de Pancho Villa

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Vervolg op EL JINETE SIN CABEZA (en niet minder absurd), waarin een ruiter zonder hoofd op zoek is naar een geheimzinnig zwart kistje.

El Jinete sin cabeza

1956 | Horror

Mexico 1956. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Een stel onbekenden schendt het graf van Pancho Villa om zijn schedel te stelen. Enige jaren daarna vertrouwt een kolonel in stervensnood zijn zes kameraden een zwart kistje toe, waarvan zij de inhoud geheim moeten houden. Een onsamenhangende film die in drie delen werd uitgebracht; de andere twee delen zouden heten LA CABEZA DE PANCHO VILLA en LA MARCA DE SATANAS.

El Bolero de Raquel

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Manolita Saavedra, Flor Silvestre en Paquito Fernández.

Een schoenpoetser wordt verliefd op een ongetrouwde moeder. Eerste kleurenfilm van de komiek Cantinflas. Destijds was de film een groot succes.

La Huella del Chacal

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Agustín Isunza, Marina Camacho en Flor Silvestre.

Twee agenten van de federale politie leiden in een provincie het onderzoek naar een zaak van valsemunterij. De vijfde western met 'El Rayo', veel minder van kwaliteit dan zijn voorgangers en nogal vaag.

Vuelve el Lobo

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, Rosa de Castilla en Pichirilo.

Een despotisch grootgrondbezitter vermomt zich als 'El Lobo', om achter diens masker allerlei misdaden te plegen en de echte gemaskerde in diskrediet te brengen. De derde en laatste film uit de ondermaatse trilogie van 'El Lobo'.

La Justicia del Lobo

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, José María Linares en Rosa de Castilla.

'El Lobo', de gemaskerde rechtsdoener, bevrijdt zijn vriendin en een aantal arme arbeiders uit de klauwen van een machtige grootgrondbezitter. De opvolger van EL LOBO SOLITARIO; onder de maat.

El Lobo Solitatio

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, Arturo Martínez en Rosa de Castilla.

Een rijke jongeman verschuilt zich achter een dubbele identiteit: die van de gemaskerde rechtsdoener. Slecht plagiaat van ZORRO, dat twee vervolgen zou krijgen: LA JUSTICIA DEL LOBO en VUELVE EL LOBO.

El Tigre enmascarado

1950 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1950. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Pascual García Peña en Aurora Segura.

Een gemaskerde onbekende bereikt het dorp waar hij een bende schurken, die zijn broer hebben vermoord, op komt rollen. Een nieuwe aflevering van ZORRO, goed bedoeld maar onbetekenend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Flor Silvestre op televisie komt.

Reageer