Yoshiko Okada

Acteur

Yoshiko Okada is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tokyo no Yado

1935 | Drama

Japan 1935. Drama van YasujirĂ´ Ozu. Met o.a. Takeshi Sakamoto, Tokkan Kozo, Takayuki Suematsu, Yoshiko Okada en Kazuko Kojima.

Een typisch Ozu-melodrama over een werkloze vader van twee kinderen en zijn verhouding met een werkloze vrouw, moeder van een zwaar ziek kind. In een wanhoopspoging om geld bijeen te krijgen voor de dokter begaat de man een misdaad. Ozu blijft natuurlijk een integere en visueel interessante cineast, maar op den duur komt al die ellende wel je strot uit. Scenario van Tadao Ikeda en Masao Arata. Camerawerk van Toshimitsu Nakajima. Engelse titel: AN INN IN TOKYO.

Tonari no Yae-chan

1934 | Drama, Romantiek

Japan 1934. Drama van Yasujiro Shimazu. Met o.a. Yukichi Iwata, Choko Iida, Yumeko Aizome, Yoshiko Okada en Ryotaro Mizushima.

Een lichtvoetig romantisch drama over de ontluikende liefde tussen Keitaro en zijn buurmeisje Yae. Heel even dreigt de idylle doorbroken te worden als de oudere zus van Yae, die na haar echtscheiding terug in het ouderlijk huis komt wonen, een oogje laat vallen op Keitaro. Maar de vader van Yae wordt net op tijd overgeplaatst en verhuist met de hele familie. Yae wordt aan de zorgen van de buren toevertrouwd, dit tot grote vreugde van Keitaro. Onbenullig, maar fris en onderhoudend. Engelse titel: OUR NEIGHBOUR, YAE.

Aibu

1933 | Drama

Japan 1933. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Jun Arai, Yoshiko Okada, Tadao Watanabe, Tokuji Kobayashi en Takeshi Sakamoto.

Weinig interessante, dramatische film waarin het conflict tussen een dokter en zijn oudste zoon centraal staat. De vader wil dat zijn zoon voor dokter studeert, terwijl de jongen veel liever schrijver wil worden. De visuele kwaliteiten overwinnen hier de banaliteit van het verhaal niet. Ook bekend als L'AMOUR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshiko Okada op televisie komt.

Reageer