Yujiro Ishihara

Acteur

Yujiro Ishihara is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Ogon no Yarodomo

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Mio Ezaki. Met o.a. Yujiro Ishihara, Hideaki Nitani, Joe Shishido en Misa Hirose.

Twee leden van een gangsterbende krijgen de opdracht wraak te nemen op de leider van een rivaliserende bende. Een buitengewone algemene, zeer platgetreden, onoriginele Yakuza-film, die zijn hoogtijdagen beleefde in de periode 1960-1970.

Eiko eno chosen

1968 | Misdaad

Japan 1968. Misdaad van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Keiju Kobayashi en Goro Tarumi.

Een jonge ex-bokser onderzoekt de merkwaardige dood van zijn partner, ook een ex-bokser. Bescheiden Japanse namaak van veel betere Amerikaanse thrillers over het bokswereldje.

Kaerazaru Hatoba

1967 | Misdaad

Japan 1967. Misdaad van Saneomi Ezaki. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Takashi Shimura en Eiji Go.

Een jazzpianist, die een straf uitgezeten heeft voor de moord op zijn verloofde, wordt door de politie gebruikt om een bende cocaïnehandelaars op te rollen. Een degelijke en aannemelijke Japanse politiefilm, waarin het onderwerp voldoende afwijkt van de meeste Yakuza-films.

Akai Hankachi

1965 | Misdaad

Japan 1965. Misdaad van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asoaka, Hideaki Nitani en Tamio.

Een detective is vastbesloten om een ring van drugshandelaren op te rollen. Een van de minder succesvolle pogingen van de Japanse politiefilm met veel popmuziek, wat destijds iets nieuws was en waardoor de film curieus valt te noemen.

Zerosen Kurokumo ikka

1963 | Oorlogsfilm

Japan 1963. Oorlogsfilm van Toshie Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Hideaki Nitani, Mitsuo Hamada en Misako Watanabe.

Als Japan tijdens WO II al aan de verliezende hand is, voert luitenant Tanimura juist het bevel over een groepje rauwe, weinig gedisciplineerde kerels ergens op de Salomon-eilanden. Techisch heeft de film misschien nog wel enige kwalitieiten, maar de nationalistische tendens die maar al te bekend van de propagandafilms is verderfelijk.

Wakaihito

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Shiro Osaka en Mitsuko Miura.

Op een meisjesschool in een dorpje in Zuid-Japan komt een nieuwe wiskundeleraar. Onschuldige en ongenietbare Japanse komedie, gevormd naar Westerse voorbeelden.

Taiyo eno Dasshutsu

1963 | Thriller, Misdaad

Japan 1963. Thriller van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Kaneko Iwasaki, Taiji Tonoyama en Hideaki Nitani.

De Japanse journalist Saeki wordt naar Bangkok gestuurd om een duistere illegale handel in Japanse wapens te onderzoeken. Een thriller die interessanter is dan we gewend zijn in het Yakuza-genre uit die periode, al is het maar om het exotische karakter van de Thaise sfeer die wordt geschapen.

Taiheiyo hitoribotchi

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Yujiro Ishihara, Masayuki Mori, Kinuyo Tanaka en Shiro Osaka.

Een man is geobsedeerd door zijn verlangen in zijn eentje de Stille Oceaan over te varen in zijn jacht Mermaid. Een film die berust op een waar gebeurd verhaal en waarvan het scenario is gebaseerd op het boek. Net als in THE SPIRIT OF ST LOUIS wordt de eentonigheid doorbroken door middel van flash-backs over het verleden van de hoofdrolspeler.

Nikui Anchikusho

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Izumi Ashikawa en Hiroyuki Nagato.

Er ontwikkelt zich een driehoeksverhouding tussen een jonge televisieheld, een dokter en een arm meisje. Een oninteressant melodrama, met een slappe, behoudende moraal.

Kumo ni Mukatte tatsu

1963 | Thriller

Japan 1963. Thriller van Eisuke Takizawa. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Ken Yamauchi, Eijirô Tono en Yoshie Mizutani.

De detective Takema krijgt de opdracht de moord op de voorzitter van de Socialistische Partij te onderzoeken. Hij leert de mooie dochter van het slachtoffer kennen, de dynamische Reiko. Een belachelijke imitatie van de Amerikaanse thrillers uit de gouden tijd van de film noir.

Kinmonto ni Kakeru Hashi

1963 | Oorlogsfilm, Romantiek

Japan 1963. Oorlogsfilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Yujiro Ishihara, Hua Shin, Izumi Ashikawa en Shiro Osaka.

In oktober 1958 komt dokter Takei aan op het eiland Chinmen, om kort daarna een militair offensief van het communistische China te moeten doorstaan. Bescheiden anti-oorlogsfilm die niet afkerig is van nationalistische gevoelens, noch van de welbekende liefdesgeschiedenis die zo typerend is voor slechte Japanse films.

Hana to Ryu

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Ryoji Hayama en Kaneko Iwasaki.

Aan het begin van de 20e eeuw komt de avonturier Kingoro Tamai aan in Kyushu, een dorp in het zuiden van Japan. Een niet bijzonder verdienstelijke maar toch noemenswaardige en goed gemaakte film, representatief voor een bepaald, typisch Japans, soort filmavonturen dat nauwelijks te zien is geweest in Westerse bioscopen.

Ginza no Koi no Monogatari

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Yujiro Ishihara, Jerry Fujio, Ruriko Asaoka, Chiemi Eri en Masako Izumi.

Een schilder en een pianist worden op dezelfde vrouw verliefd. De eerste begint het portret van zijn geliefde te schilderen. Een van de vele Japanse melodrama's uit deze tijd, die eruit springt door de uitstekende aanpak in beeldformaat.

Kurutta Kajitsu

1956 | Familiefilm

Japan 1956. Familiefilm van Ko Nakahira. Met o.a. Yujiro Ishihara, Masahiko Tsugawa en Mie Takamine.

Een van de eerste Japanse films over het tienerprobleem. Twee broers, allebei lid van dezelfde straatbende, twisten om een meisje. Het komt tot een dramatische ruzie. Een compact jongerendrama, door Nakahira in een vlot tempo verteld en door de jonge acteurs indringend gespeeld. Ook bekend as JUVENILE PASSION en CRAZED FRUIT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yujiro Ishihara op televisie komt.

Reageer