Tania Bari

Acteur

Tania Bari is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

De ooggetuige

1995 | Drama

België/Nederland 1995. Drama van Emile Degelin. Met o.a. Pieter Embrechts, Annick Christiaens, Tania Bari, Toon Brouwers en Veerle Dobbelaere.

Paul Anderson (Embrechts) is al twintig jaar blind. Hij laat zich overhalen om een ingreep van de vermaarde professor Strampelli te ondergaan. De operatie slaagt en het oog van Paul functioneert zoals het moet, maar zijn hersenen zijn nog niet in staat een zinvolle betekenis te geven aan de diverse waarnemingen, die ontvangen worden. De evenwichtige blinde jongeman lijkt nu op een mentaal gehandicapte, die op volwassen leeftijd in de primaire gezichtsfase belandt van een pasgeborene die spelenderwijs leert zien. Wanhopig probeert hij de talloze voorwerpen van de schepping te ontdekken, een exploratie waaraan iemand met een gezond gezichtsvermogen zijn hele jeugd besteedt. Voor zo`n pati[KA3]ent is het tragischer te leren zien, dan voor een ziende om blind te worden. De chirurg doet beroep op de aantrekkelijke Margot Pascoli (Christiaens), een Italiaanse pedadoge, om Paul te leren zien. Pauls revalidatie wordt de allegorie van een persoonlijke wedergeboorte en doet een amoureuze ontdekking. De vele facetten van deze problematiek beschreef cineast-romancier Degelin eerder (in 1987) in zijn gelijknamige roman, die hij hier verfilmde in de vorm van een docudrama. Het filmdebuut van Embrechts. Het camerawerk is van Bernard Delville. Nadrukkelijk instructief en dat veroorzaakt een wat tamme dramaturgie.

Béjart impressions

1989 | Biografie

België 1989. Biografie van Thomas De Norre. Met o.a. Maurice Béjart, Antoine Livio, Maurice Huisman, Germinal Casado en Jorge Donn.

Een mengeling van getuigenissen, herinneringen en archiefbeelden. Deze laten de ingespannen concentratie zien die komt kijken bij de totstandkoming van een eigen creatie. De film toont hoe Maurice Béjart op deze wijze zijn eerste choreografieën realiseerde.

Bhakti

1969 | Muziek

België 1969. Muziek van Maurice Béjart. Met o.a. Paolo Bortoluzzi, Hitomi Asakawa, Jorge Donn, Tania Bari en Germinal Cassado.

Met het 'Ballet van de XXste Eeuw' ensceneerde Béjart een eigen balletfilm, waarin opnamen van de Ganges-rivier en de heilige stad Benares de scènes van het prachtige gechoreografeerde, spirituele ballet Bhakti afwisselen. Het camerawerk is van Willy Kurant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tania Bari op televisie komt.

Reageer