Robert Guenette is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Celebrate the Century

1999 | Documentaire, Historische film

Verenigde Staten 1999. Documentaire van Robert Guenette.

Een documentaire, die in tien delen werd uitgezonden, en gaat over de grote gebeurtenissen, die het aanzien van de twintigste eeuw hebben bepaald. De presentatie van de gebeurtenissen is grotendeels in chronologische volgorde. De gebruikelijke historische schokken zoals WO I (1914-18), WO II (1939-45) en de val van het communisme (1989-91) worden voor het voetlicht gehaald. Het tempo is vlot, de feiten zijn helder en de reportagevorm is geslaagd. De prettig klinkende, duidelijke commentaarstem is van Christopher Plummer. Jazzmusicus Wynton Marsalis krijgt bijzondere aandacht in de film.

Orson Welles

1993 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1993. Documentaire van Robert Guenette.

Een boeiend profiel van een begenadigd schrijver, regisseur en acteur. George Orson Welles, in 1915 geboren in Kenosha, Wisconsin, was als kind al heel getalenteerd en speelde diverse rollen in stukken van William Shakespeare op Todd School in Woodstock. Samen met John Houseman richtte hij in 1937 het Mercury Theatre op. In 1939 ging hij naar Hollywood met een contract van RKO om een film te maken. Het resultaat was het meesterwerk CITIZEN KANE (1941), waarvoor hij meeschreef aan het scenario, de regie deed en de titelrol invulde. Hij kreeg daarvoor onder andere de nominatie voor de Oscar als Beste Regisseur, Beste Acteur en Beste Film. Helaas kreeg hij krantenmagnaat William Hearst (de man die er begin 1900 niet voor terugdeinsde om een oorlog op Cuba te ontketenen om kranten te verkopen) tegen zich, die beweerde dat de Kane-figuur was gemodelleerd naar hemzelf en probeerde, zij het zonder succes, de release van de film tegen te houden. De negatieve publiciteit van de machtige Hearst zorgde er echter wel voor dat Welles niet de hierboven vermelde, hem toekomende Oscars won. Overigens werden Welles en Herman J. Mankiewicz gehuldigd voor het Beste Scenario met het felbegeerde beeldje (dat zijn jongste dochter Beatrice in 2003 de Academy voor de symbolische prijs van [KA1]e[KA1]en dollar liet terugkopen hoewel ze in feite van plan was het te veilen). Welles maakte andere prachtige films als THE MAGNIFICENT ANDERSONS (1942), THE LADY FROM SHANGHAI (1946), MACBETH (1948), OTHELLO (1952), een film waar hij wegens geldgebrek diverse jaren aan heeft gewerkt, en TOUCH OF EVIL uit 1958. Hij bracht het grootste deel van zijn leven in Europa door en had ook meer contact met Europeanen dan met zijn eigen landgenoten. Fragmenten uit interviews met hem en uitspraken van zijn jongste dochter Beatrice Welles-Smith (de enige erfgenaam) getuigen van zijn enorme toewijding en van de pijn die hij leed door de bekrompen, keiharde opstelling van de Amerikaanse critici. Als een soort mosterd na de maaltijd ontving hij in 1970 een ere-Oscar en in 1975 een prijs voor zijn hele oeuvre van het American Film Institute. Hij stierf in 1985 aan een hartaanval, zeventig jaar oud.

Here's Looking At You, Warner Bros.

1991 | Documentaire

Verenigde Staten 1991. Documentaire van Robert Guenette. Met o.a. Clint Eastwood, Barbra Streisand, Goldie Hawn, Steven Spielberg en Chevy Chase.

Negentig jaar filmgeschiedenis wordt belicht. Van 1904, toen de vier Warner-broers om aan geld te komen het horloge van hun vader beleenden en het familiepaard verkochten, waarmee zij een filmprojector kochten en een filmimperium werd opgebouwd, tot en met 1994 en de fusie met Time. Voor presentatie en commentaar zorgen Warner Bros.-coryfee[KA3]en als Eastwood, Streisand, Hawn, Spielberg en Chase, met fragmenten uit moderne en klassieke Warner-films, nooit eerder vertoonde `bloopers`, screentests en werkopnamen. Een bijzonder aardig kijkje achter de schermen van Hollywood en zeer sterke fragmenten uit de Warner all-time hits CASABLANCA, THE ADVENTURES OF ROBIN HOOD, THE MALTESE FALCON, YANKEE DOODLE DANDY, 42nd STREET, JEZEBEL, TO HAVE AND HAVE NOT, THE TREASURE OF THE SIERRA MADRE, A STREETCAR NAMED DESIRE, REBEL WITHOUT A CAUSE, THE SEARCHERS, THE MUSIC MAN, WOODSTOCK, SUPERMAN: THE MOVIE, LETHAL WEAPON, GOOD FELLAS, THE EXORCIST, BONNIE & CLYDE, DIRTY HARRY, ARTHUR, DRIVING MISS DAISY, BATMAN. Voer voor filmgekken. Oorspronkelijke documentaire (HERE'S LOOKING AT YOU, WARNER BROS.) dateert van 1991 maar werd in 1993 met enkele minuten aangevuld en kreeg de naam THE HISTORY OF THE WARNER BROS. STUDIO.

The Man Who Saw Tomorrow

1981 | Drama, Biografie, Horror, Historische film

Verenigde Staten 1981. Drama van Robert Guenette. Met o.a. Orson Welles, Richard Butler, Jason Nesmith, Howard Ackerman en Brass Adams.

Nostradamus, officieel Michel de Nostre-Dame, een Franse dokter en astroloog, die leefde van 1503 tot 1566, heeft door de eeuwen heen de mensen gefascineerd. Hij zou de toekomst hebben kunnen voorspellen en met een beetje goede wil kan men zeggen dat hij de data van catastrofale gebeurtenissen (de holocaust, Adolf Hitler, etc.) nauwkeurig heeft voorzien. Een aantal acteurs declameert teksten met Nostradamus (als kind Nesmith, als adolescent Ackerman en als volwassene Butler) in het middelpunt van dit docudrama. In de oorspronkelijke versie wordt het commentaar gesproken door Orson Welles, die af en toe ook in het beeld is. Voor de vorsers van de Franse alchemist-arts en Orson Welles-deskundigen een interessante film. Het scenario is van Alan Hopgood en regisseur Guenette, maar het werk Les siècles van Nostradamus. De stem van Nostradamus is van Philip L. Clarke. Doorspekt met archiefopnames van historische gebeurtenissen. Technicolor, Mono.

L'espion

1966 | Thriller

Frankrijk/Duitsland 1966. Thriller van Raoul Lévy. Met o.a. Montgomery Clift, Hardy Krüger, Roddy McDowall, Macha Méril en David Opathosu.

Professor James Bower reist tijdens de Koude Oorlog met een geheime opdracht naar Oost-Duitsland. Daar zal hij van een Russische collega een microfilm krijgen, die hij het land uit moet smokkelen. De Stasi zit hem echter op de hielen.