Angélica María

Acteur

Angélica María is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

Sólo para tí

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Icaro Cisneros. Met o.a. Angélica María, Mauricio Garcés, Fernando Luján en Jorge Russek.

Om van haar verlegenheid af te komen raadpleegt een meisje een psychoanalist. Ze vertelt hem over haar diverse amoureuze escapades. Een goed geregisseerde, degelijke film die geproduceerd werd door de hoofdrolspeelster.

Me quiero casar

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Alberto Vázquez, Angélica María, Fernando Soler en Martha Navarro.

Na vele misverstanden verklaren een man en een vrouw elkaar hun liefde. Een soort remake van UNA GRINGUITA EN MEXICO van dezelfde regisseur.

Perdóname mi vida

1964 | Komedie, Musical

Mexico 1964. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Angélica María, Alberto Vázquez, Mauricio Garcés en Raúl Astor.

De diverse amoureuze betrekkingen van een pasgetrouwd stel. Een komedie met veel liedjes.

Mi héroe

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Julio Aleman, Angélica María, Dacia González en Armando Silvestre.

Een schrijver neemt zijn vrouw mee naar het oude huis dat aan zijn voorouders heeft toebehoord. Vanaf het moment dat ze aankomen gebeuren er vreemde dingen. Het script is interessant en zelfs origineel, maar de film is zo slecht gemaakt dat het resultaat afgrijselijk is.

El gángster

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Luis Alcoriza. Met o.a. Arturo de Córdova, Ana Luisa Peluffo, Angélica María en Sofía Alvarez.

Een gangster die zijn omzwervingen zat is, keert terug naar zijn vaderland Mexico om een rustig leven te leiden bij zijn familie. Zijn familie denkt daar echter anders over. Genietbaar dankzij de humor waarmee het verhaal verfilmd is.

Vivir de sueños

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Enrique Guzmán, Angélica María, Manolo Muñoz en Olivia Michel.

Twee jonge mensen worden in de trein op het eerste gezicht verliefd. Beiden stellen zich tijdens de reis voor hoe het leven van de ander eruit ziet. Een suikerzoet en onnozel verhaal.

Napoleoncito

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Amador Bendayán, Silvana Pampanini, Julio Alemán en Angélica María.

Een arme bankemployee, die zich verbeeldt de minnaar van een beroemde theaterster te zijn, wil voorkomen dat zijn wijk wordt afgebroken. Hij moet dit zien te bereiken op het nieuwjaarsfeest van de frivole eigenaar van de bankinstelling. Een weinig fantasierijke komedie, waarin voor de zoveelste keer duidelijk wordt dat de arme ondergeschikte meer intellect en waardigheid bezit dan zijn meerdere, die hij een lesje in menselijkheid geeft.

Mi alma por un amor

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Enrique Guzmán, Angélica María, Manolo Muñóz en Sonia Infante.

Om met een jonge vrouw te kunnen trouwen sluit de hoogbejaarde geleerde Faustino een pact met de duivel. Die geeft hem in ruil voor zij ziel gedurende zes maanden zijn jeugd terug. Wat hij echter niet weet, is dat de hemel een beschermengel naar zijn geliefde heeft gestuurd. Een tot in het belachelijke overdreven komedie naar Faust van Goethe.

Adorada enemiga

1963 | Drama

Colombia/Mexico 1963. Drama van René Cardona Jr.. Met o.a. Lorena Velázquez, Angélica María, Alicia Caro en Carlos Agosti.

De eigenaresse van een veeboerderij maakt zich zorgen over de mening die haar dochter over haar nieuwe man heeft, op wie de dienstbode verliefd is, die op haar beurt door een ander bemind wordt. Bij dit alles raken de dochter en de stiefvader ook nog eens verliefd op elkaar. Dit debuut van René Cardona Jr. komt niet boven het niveau van een dom melodrama uit.

Tormente en el ring

1962 | Sportfilm

Mexico 1962. Sportfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Julio Aldama, Angélica María, Jaime Fernández en Eric del Castillo.

Verscheidene boksers worden vermoord als ze in de ring niet klein te krijgen zijn. Voortzetting van EL SENOR TORMENTA en net zo stuntelig. Ook deze film bestaat uit drie episiden: Tormente en el ring, El secuestro en La lucha final.

Mi vida es una canción

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Enrique Guzmán, Angélica María, Begoña Palacios en Berta Moss.

Een jongen met een mooie stem wordt ontdekt door een artiest in ruste, die een ster van hem maakt. Zelfs de onvermijdelijke muzieknummers maken een afgemeten indruk in deze routineuze film.

Los signos del zodiaco

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Sergio Véjar. Met o.a. Kitty de Hoyos, Angélica María, Pilar Souza en Blanca de Castejón.

Het leven van de inwoners van een stadswijk en hun onmachtige strijd tegen de ellende. Gebaseerd op het toneelstuk van Sergio Magaña. De verfilming was zo minitieus dat het effect ervan grotesk is: te veel dialogen, lange scènes, gebrek aan ritme en actie.

El señor Tormente

1962 | Sportfilm

Mexico 1962. Sportfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Julio Aldama, Angélica María, Jaime Fernández en Eric del Castillo.

Een bokser ontsnapt uit de klauwen van de onderwereld en aan het obscure boksersmilieu, ondanks dat zijn vriendin erop aandringt dat hij terugkomt. Het eerste deel van een serie van twee films, bestaande uit drie episoden: El señor Tormenta, La derrota en Trampa en el ring. Zeer middelmatig.

El cielo y la tierra

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Libertad Lamarque, César Costa, Luz Márquez en Angélica María.

Een non krijgt de opdracht naar het huis van een familie te gaan om op hun zieke zoontje te passen. Al snel gaan alle familieleden van haar houden. Een draak op ieder gebied.

Muchachas que trabajan

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Ariadna Welter, Rosa Arenas, Ofelia Montesco en Angélica María.

Drie vrouwelijke collega's, worden belaagd en gechanteerd met hun avontuurtjes. Een zeer domme film die als boodschap heeft dat buitenshuis werken voor vrouwen problemen op kan leveren. Om het nog belachelijker te maken zingt een van de hoofdrolspelers het lied Nunca en domingo over een prostituée, waarmee Melina Mercouri beroemd werd.

Triunfa la pandilla

1959 | Familiefilm, Avonturenfilm

Mexico 1959. Familiefilm van Julio Porter. Met o.a. Angélica María, Pablo Marichal, Alfonso Ortíz en Alfonso Zulueta.

De derde uit een reeks van vier over de avonturen van `La Pandilla`, die veel succes oogstte onder de Mexicaanse jeugd. Als anekdote is het leuk te vermelden dat de Mexicaanse pandilla (gebaseerd op de OUR GANG-films van Hal Roach uit de jaren 1920- 30) een negertje ten tonele voerde dat een duidelijke replica was van 'Farina' uit de oorspronkelijke films. Bestaat uit drie episoden: LOS CANÍBALES, EL TESORO DE DOÑA RELUCIENTE en LA NOCHEBUENA.

La Pandilla se divierte

1959 | Familiefilm, Avonturenfilm

Mexico 1959. Familiefilm van Julio Porter. Met o.a. Angélica María, Pablo Marichal, Alfonso Ortíz en Alfonso Zulueta.

De groep komt in aanraking met een reeks vreemde personages. De laatste film van Julio Porter rond de avonturen van 'La Pandilla', even onsamenhangend als de voorgangers. Deze laatste film bestaat, als gewoonlijk, uit drie episoden: El teatrillo, Los artistas en Los inventores.

La Pandilla en acción

1959 | Familiefilm, Mysterie

Mexico 1959. Familiefilm van Julio Porter. Met o.a. Angélica María, Pablo Marichal, Alfonso Ortíz en Alfonso Zulueta.

Een groep kinderen speelt voor detective en gaat op zoek naar de erfenis van een dame. De tweede aflevering van de AVENTURAS DE LA PANDILLA, eveneens bestaande uit drie episoden, te weten: La herencia de doña Tulitas, Los detectives en El velorio.

Aventuras de la pandilla

1959 | Familiefilm, Avonturenfilm

Mexico 1959. Familiefilm van Julio Porter. Met o.a. Angélica María, Pablo Marichal, Alfonso Ortíz en Alfonso Zulueta.

Een groep kinderen raakt verwikkeld in allerlei onverwachte avonturen. Gebaseerd op een reeks Amerikaanse korte films (OUR GANG) uit de jaren twintig. Deze film bestaat uit drie episoden: El secuestro, Los fantasmas en Los espiritistas. Niet onaardig.

El Buen ladrón

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Elmo Michel, Angélica María, Federico Curiel en Elsa Cárdenas.

De jeugdige priester Paquito wordt in een wijk geplaatst waar hij voor het zieleheil van onderwereldfiguren moet zorgen. Zeer moraliserend drama.

Sublime melodía

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Ramón Gay, Angélica María en Prudencia Grifell.

De schoonmoeder van een jonge weduwe wil tot elke prijs voor haar kleindochter zorgen. Een elegant bedoelde, maar in werkelijkheid stomvervelende film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Angélica María op televisie komt.

Reageer