Tamer Levent

Acteur

Tamer Levent is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Corn Island

2014 | Drama, Oorlogsfilm

Georgië/Duitsland/Frankrijk/Tsjechië/Kazachstan/Hongarije 2014. Drama van George Ovashvili. Met o.a. Ilyas Salman, Mariam Buturishvili, Tamer Levent en Irakli Samushia.

Corn Island van Georgiër George Ovashvili is een elegante metafoor voor de mens die een plek moet vinden in de wereld en worstelt met de elementen. Op een dag meert een oude boer aan bij een eiland midden in de rivier die Georgië van Abchazië scheidt. Hier zal hij een huis bouwen en hier zal zijn maïs groeien. Maar de oorlog tussen de twee landen is nooit ver weg. Een film waar niks mis mee is, maar die toch iets mist. Misschien omdat het om een coproductie van zes landen gaat, waaraan mensen van dertien verschillende nationaliteiten meewerkten, voelt de film, ondanks z'n kwaliteiten, ook ergens als arthouse volgens het boekje.

Beyond the Hill

2012 | Drama

Turkije/Griekenland 2012. Drama van Emin Alper. Met o.a. Tamer Levent, Reha Özcan en Mehmet Ozgur.

'Voorbij de heuvel' verhaalt over een patriarch van een eenvoudige Turkse boerenfamilie op een dito boerderijtje ver van de bewoonde wereld. Deze Faik (Levent) wordt verteerd door het vermoeden dat een stel geitenhoedende nomaden (knap buiten beeld) gebruik maakt van zijn glooiende weiden. Wat de man ondertussen niet wil zien, is dat zijn eigen familie uit elkaar dreigt te spatten door hoog oplopende onderlinge spanningen. Knap geconstrueerd drama, waarbij iedere scène - hoe visueel idyllisch ook - overloopt van spanning, paranoia en/of angst. Gefilmd in het onontgonnen achterland van badplaats Alanya.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tamer Levent op televisie komt.

Reageer