Georgy Dzalajev

Cameraman

Georgy Dzalajev is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Kosh Ba Kosh

1993 | Romantiek, Drama

Japan/Rusland/Zwitserland 1993. Romantiek van Bakhtiyar Khudojnazarov en Bakhtyar Khudojnazarov. Met o.a. Paulina Galvez, Daler Madjidav, Alisher Kasimov, Bokhodur Djurabajev en Albardji Bakhirova.

Djurabajev vergokt zijn dochter, die juist uit westelijk Rusland is teruggekeerd naar haar vaderland Tadzjikistan. Ze wordt in onderpand gegeven aan Madjidav, een jongeman, die een goederentransport-lift bedient. De twee raken ondanks de wat merkwaardige omstandigheden van hun ontmoeting op elkaar verliefd. Eenvoudige, maar sterke love-story, die letterlijk en figuurlijk wordt overschaduwd door de burgeroorlog in deze voormalige Sovjetrepubliek. Het scenario is van Leonid Mahkamov en regisseur Khudojnazarov. Het camerawerk is van Georgy Dzalaiev. Bekroond met de Zilveren Leeuw in Venetiƫ.

Bratan

1991 | Komedie, Drama, Avonturenfilm

SU 1991. Komedie van Bakhtiyar Khudojnazarov en Bakhtyar Khudojnazarov. Met o.a. Firuz Sabzaliev, Timur Tursuniv, N. Arifova, I. Tabarowa en R. Kurbanov.

Interessant en verfrissend debuut van Khudojnazarov, toen nog maar 26 jaar oud. Twee broers, Farukh (Saaliyev), die zeventien is en Potsjik (Tursunov), die zeven jaar is, stappen in een gammele goederentrein in Russisch Centraal Azi[KA3]e met de bedoeling af te reizen naar hun vader, een dokter, die praktizeert in een kuuroord in de bergen van de Sovjetrepubliek Tadzjikistan (op de grens met Afghanistan, Pakistan en de Chinese Volksrepubliek). De oudste is zich bewust geworden van hun uitzichtloze toestand en hoopt voor hem en zijn jongere broertje op een betere toekomst. Eenmaal aangekomen bij hun vader begrijpen zij algauw dat het ook daar niet beter is en vervolgen zij hun weg. Strak gefilmd met camerawerk van Georgi Dzalaev, dat doet denken aan de Italiaanse neorealisten van vlak na WO II (1939-44). Het scenario is van regisseur Khudojnazarov en Leonid Makhkamov. Meervoudig bekroond. Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georgy Dzalajev op televisie komt.

Reageer