Teff Erhat: regie.
Er zijn 9 films gevonden.

R.I.F.: Piège pour enfants seuls

1995 | Misdaad

België​/​​Frankrijk 1995. Misdaad van Teff Erhat. Met o.a. Patrick Raynal, Aude Briant, Yves Afonso, Roch Leibovich en Manuela Servais.

Op een nacht loopt Merlet weg uit het internaat in een Parijse voorstad. Hij vervoegt zijn zus, Bruneau, die hem in de regen opwacht. Hun vader, St[KA1]ephane, kan zich geen reden bedenken waarom de kinderen hun milieu ontvlucht hebben en doet beroep op de afdeling R.I.F. (Recherches dans L'Intérêt des Familles) van de Franse politie om hen terug te vinden. De zaak wordt internationaal wanneer de Brusselse jeugdpolitie melding maakt van het feit dat beide jongeren gearresteerd werden tijdens een routine-controle in het station van Schaarbeek. Spannende policier die zich afspeeld in de kringen van de Brusselse pornografische onderwereld, specialisatie-tak pedofilie. Scenaristen Luc Jabon en Erhat bewijzen dat dit zich in ieders buurt kan afspelen zonder dat er ook maar iemand achterdochtig is. De personages op zich zijn oppervlakkig, maar het gangsterwereldje wordt indrukwekkend in beeld gebracht. Fotografie van Jean-Claude Neckelbrouck. Formaat 16/9. Stereo.

Renseignements Généraux : Mortelle amitié

1994 | Misdaad

Frankrijk​/​​België 1994. Misdaad van Teff Erhat. Met o.a. Victor Lanoux, Benoît Robert, Stéphanie Marie, Michel Israël en Valérie Lemaître.

Wanneer de Franse politie-inspecteur Goupil (Lanoux) in Brussel zijn oude gabber Koener opzoekt, worden zij plotseling beschoten. Tot zijn verbijstering wordt de inspecteur opgepakt door de Belgische politie. Hij wordt verdacht een medeplichtige van een gezochte gangster te zijn. Jawel: Koener, een Franse ex- smeris, is op het verkeerde pad geraakt. Het enige opvallende aan deze veertiende aflevering van deze reeks is dat het verhaal zich in België afspeelt en dat de goed acterende Lanoux omringd wordt door een aantal plaatselijke acteurs. De uit Turkije afkomstige regisseur die sinds 1969 over de Belgische nationaliteit beschikt, heeft een vijftal tv-films op zijn naam staan.

Les roues de la fortune

1990 | Familiefilm

België 1990. Familiefilm van Teff Erhat. Met o.a. Pascal Mitevoy, Liliane Becker, Jean-Paul Dermont, Louis Fievetz en Gilbert Charles.

De dertien-jarige Cyrille woont in de streek Namen en droomt ervan, net als al haar klasgenoten, fietskampioene te worden. Een mager thema, waarvoor de regisseur een hele reeks sc[KA2]enes van zeer uiteenlopende inhoud bij elkaar heeft gekregen. Het eindresultaat is een onsamenhangende tv-film, die vele rake toespelingen en een goede observatie van het dagelijks bestaan in het Waalse dorp Hainaut bevat. Niettemin bestaat er een groot risico dat degenen die niet zo ge[KA3]interesseerd zijn in `de kleine koningin` het verhaal al gauw langdradig zullen vinden en afhaken. Overtuigend acteerwerk van Mitevoy (Cyrille), wat minder opgaat voor dat van enige volwassenen.

Le bonheur d'en face

1990 | Komedie

België 1990. Komedie van Teff Erhat. Met o.a. Annie Cordy, Michel Kacen, Alain Leempoel, Martine Willequet en Patricia Ide.

De uiteenlopende avonturen van een bekende verslaggeefster die een zojuist geërfd huis in Brussel in bezit komt nemen. De cineaste, die ook het scenario schreef, is er niet in geslaagd het plot goed uit te werken met als gevolg veel opvulling, herhalingen, lege stukken en zelfs onwaarschijnlijkheden. Een hele langdradige film. Erhat lijkt veel beter op haar gemak in de reportage en de documentaire. Over het algemeen matig spel met op de koop toe een zich vreselijk aanstellende Cordy in de hoofdrol.

Mariages

1977 |

België 1977. Teff Erhat. Met o.a. Chantal Nobel, Jean-Pierre Dauzun, Jean-Marie Deblin, Roger Dutoit en Nadia Gary.

Een verfilming van een roman uit 1936 van Charles Plisnier die in 1896 in Ghlin geboren werd, ofwel een meedogenloze en afschrikwekkende beschrijving van de schijnvrome zeden en sociale gebruiken binnen het bourgeois-milieu van toen met dialogen van Jos[KA1]e-Andr[KA1]e Lacour, die opvallend trouw blijft aan de strekking van het boek. De tekst is dus koning, de film iets te demonstratief. Daarentegen uitstekend spel en originele decors. Het verhaal betreft de dynastie van een schoenenfabriek in de provincie. De dochter van fabrikant Fraigneur (Deblin), Fabienne (Nodel) en zijn zoon Maxime (Dauzun) zijn het middelpunt van de verwikkelingen. De titel verwijst naar hun favoriete tijdsverdrijf. Wordt ook in twee delen uitgezonden, deel een: FABIENNE, deel twee: MAXIME.

Métro Luxembourg

1975 | Drama, Romantiek

België 1975. Drama van Teff Erhat. Met o.a. Guy Barbier, Nicole Colchat, Liliane Becker, Jean-Paul Dermont en Marcel Josz.

Een verfilming van Jill Hyem van zijn eigen roman A Shape like Piccadilly, verplaatst naar genoemd metrostation, waar de vreemde houding van een jongeman een jonge bibliothecaresse intrigeert. Ze komt erachter dat hij kan lezen noch schrijven en, uiteraard, neemt zij deze taak op zich. Of deze romancier is een slechte bewerker of wel zijn boek stelt niets voor of - en dat is meer waarschijnlijk - het leuke gaat eraf na het oversteken van het Kanaal. Hoe dan ook, de verveling slaat gauw toe door het gebrek aan tempo en ideeën aangaande de regie. De acteurs hebben gewoon pech en kunnen er verder ook niets aan doen.

Les yeux doux

1975 | Drama

België 1975. Drama van Teff Erhat. Met o.a. Danièle Denie, Frédéric Latin, Jean-Paul Dermont, Nicole Colchat en Jacqueline Bir.

Suzanne is sinds haar geboorte blind. Na een hoornvliestransplantatie te hebben ondergaan, kan ze weer zien. Pas dan beseft ze hoeveel ze nog moet leren. Mooi thema, vernuftig en gevoelig gebracht door de regisseur, maar verknald door zijn hoofdrolspeelster, Denie. Met haar te dik aangezette, moeizame en onnatuurlijke spel trekt zij ook nog eens onophoudelijk alle aandacht naar zich toe. Jammer.

La valse du collier

1972 | Avonturenfilm, Misdaad, Historische film

België 1972. Avonturenfilm van Jean-Louis Colmant en Teff Erhat. Met o.a. Max Vialle, Janine Vila, Etienne Samson, Paul Roland en Georges Aubrey.

Een nieuw avontuur van de `Engelen der nacht`, losjes ge[KA3]inspireerd op de roman [KL]Les myst[KA2]eres de Londres[KLE] (1844) van Paul F[KA1]eval P[KA2]ere (1816-87). Het gaat om een collier dat van de koningin van Engeland is gestolen. De rolverdeling die bestaat uit bijrolspelers afkomstig van de schouwburg, doet zijn best maar kan er niet meer van maken dan het zwakke scenario toelaat.

Les anges de la nuit

1968 | Drama, Mysterie, Avonturenfilm, Misdaad, Historische film

België 1968. Drama van Teff Erhat en Jean-Louis Colmant. Met o.a. Max Vialle, Etienne Samson, Paul Roland, Georges Aubrey en Georges Jamin.

Londen 1847. Sir Stanley (Samson) krijgt carte blanche om de misdadige bende, bekend als `de gezellen van de nacht`, uit te schakelen, ook al is zijn dienst onderbemand. Ondertussen bereidt zijn baas Lord Trevor (Billen) de verloving voor van zijn dochter Mary (Saurel) met de markies Rio Santo (Vialle). Stanley vertrouwt Rio Santo voor geen meter. En hij heeft volkomen gelijk, want niemand beseft dat de markies een anarchist is die de samenleving wil destabilizeren om het bewind van Koningin Victoria omver te werpen. Hiervoor schakelt hij `de gezellen van de nacht` in, want zijn vertrouweling Sir Moore (Roland) is niemand minder dan de mysterieuze gemaskerde leider van deze bende. Traag en verschrikkelijk theatraal gespeeld misdaadavontuur dat de tand des tijds niet heeft doorstaan. Het is weinig waarschijnlijk dat het gemiddelde publiek van vandaag de moed nog zal opbrengen dit verhaal van corruptie, verraad en misdaad in de hoge Britse kringen in de helft van de 19e eeuw te volgen tot het einde. Je kan beter de roman lezen die aan de basis ligt van deze reeks, Les mystères de Londres van Paul Féval. Deze klassieker van de Franse literatuur werd geadapteerd door Nathan Grigorieff. Volledig opgenomen in de RTB-studio's door Louis Demey en Bob Sentroul. Oorspronkelijk uitgezonden in zeven delen, met als ondertitels: 1. LES DEMONS DE LA NUIT, 2. LA FILLE DU REVENANT, 3. LA VALSE DU COLLIER, 4. LES ATOUTS DU DOCTEUR MOORE, 5. ÉCHEC AU MARQUIS, 6. LE SERMENT DE FERGUS O'BRIEN en 7. LE GIBEL DE NEWGATE.