Charles Fawcett

Acteur

Charles Fawcett is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Varian Fry: Der Schindler der Künstler

1998 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1998. Documentaire van David Kerr. Met o.a. Richard Schwartz, Miriam Davenport, Justus Rosenberg, Jean Gemahling en Marcel Verzeano.

De Amerikaanse journalist Varian Fry (1908-1967) kwam in 1940 naar Frankrijk. Als voorvechter van de mensenrechten was hij reeds in de jaren 1930 getuige van wat de nazi's de joden aandeden. In het Frankrijk van het Vichy-regime slaagde hij erin om 2.500 mensen uit de handen van de nazi's te houden, w.o. enkele van de belangrijkste door de Duitsers gezochte kunstenaars van de twintigste eeuw, zoals André Breton, Max Ernst, Heinrich Mann, Marc Chagall en Leon Feuchtwanger. Op gevaar voor eigen leven smokkelde hij en zijn kleine groep medewerkers hen het land uit via Spanje. Officiëel kreeg hij nooit hulp van Amerika, daar het land niet in oorlog was met Duitsland. Het was erg frustrerend voor Fry dat hij vele, minder bekende, kunstenaars niet kon redden wegens gebrek aan financiële middelen. De film wisselt foto's, archiefopnamen en beelden van de holocaust af met getuigenissen van mensen die het meegemaakt hebben, w.o. medewerkers als Miriam Davenport en Richard Schwartz, die als gids fungeert om de belangrijke plaatsen in Marseille te tonen van waaruit Fry opereerde. Dit boeiende portret van een minder gekende 'Schindler' werd meermaals bekroond op documentaire festivals. Kerr schreef zelf het scenario. Montage is van Julia Meadows en achter de camera stonden Douglas Hartington, Richard Humeroft, Simon Fanthorpe en Fred Fabre.

La Fine dell'innocenza

1975 | Erotiek

Italië/Verenigd Koninkrijk 1975. Erotiek van Massimo Dallamano. Met o.a. Annie Belle, Charles Fawcett, Felicity Devonshire, Ciro Ippolito en Maria Rohm.

Een jong meisje verlaat haar internaat om in Hong Kong op zoek te gaan naar de echte, grote liefde. Hyprocriet, vervelend en slaapverwekkend sekswerkje. Beter bekend onder GB-titel BLUE BELLE en USA-titel END OF INNOCENCE.

Savage Pampas

1965 | Western

Argentinië/Spanje/Verenigde Staten 1965. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Robert Taylor, Ron Randall, Marc Lawrence, Ty Hardin en Rosenda Monteros.

Magere herverfilming van de Argentijnse film PAMPA BARBARA uit 1945. Taylor is de commandant van het fort van waaruit steeds meer soldaten deserteren. Randall heeft de soldaten een vrouw beloofd als ze deserteren. Ondertussen doet hij gemene zaken met de Indianen (Argentijnse dan, want daar speelt het verhaal zich rond 1870 af). Taylor haalt vervolgens een lading lichtekooien binnen om zo tegengas te geven. Het komt uiteraard tot een uitbarsting. Fregonese schreef zelf het scenario met John Melson. Waldo de los Rios verzorgde de muziek.

Onkel Toms Hütte

1964 | Drama

Italië/Duitsland/Tsjechië/Frankrijk 1964. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. John Kitzmiller, Herbert Lom, O.W. Fischer, Eleonora Rossi-Drago en Thomas Fritsch.

Een negerslaaf wordt door een goedwillende, maar armlastige plantagehouder verkocht en komt in het bezit van een wrede slavenhandelaar. De slaven komen in opstand, behalve Oom Tom; zijn gezagsgetrouwheid zal hem echter noodlottig worden. De roman van Harriët Beecher Stowe is geen stof voor deze in voormalig Joegoslavië opgenomen Europese co-productie die nog het meeste weg heeft van een 'Sauerkraut-western'. Kitzmiller geeft de titelrol een aandoenlijk vertrouwen en waardigheid. Scenario van Fred Denger. Camerawerk van Heinz Hölscher.

Io Semiramide

1963 | Avonturenfilm

Italië 1963. Avonturenfilm van Primo Zeglio. Met o.a. Yvonne Furneaux, John Ericson, Gianni Rizzo, Germano Longo en Renzo Ricci.

De strenge koningin Semiramis van Assyrië wordt verliefd op een slaaf die aan de bouw van Babylon werkt en zelf een koningszoon is. Hofintriges doen hem aan verraad van zijn minnares geloven en de leiding nemen van het slavenverzet. Deze spektakelfilm legt meer nadruk op de romantiek dan gebruikelijk en is daarin redelijk overtuigend, méér dan de decors van Ninive die heel erg lijken op die voor tientallen eerdere films gebruikte overbekende decors van het oude Rome.

Salambo

1959 | Avonturenfilm, Romantiek

Italië/Frankrijk 1959. Avonturenfilm van Sergio Grieco. Met o.a. Jeanne Valerie, Jacques Sernas, Edmund Purdom, Riccardo Garrone en Arnoldo Foà.

Huurtroepen die door het stadsbestuur van Carthago worden opgelicht, komen in opstand. De stad lijkt machteloos tegenover een aanval van barbaren, die door de stedelingen tòch verslagen worden. Een legeraanvoerder, die op de priesteres van de oorlogsgodin verliefd is geworden, krijgt gratie, terwijl de corrupte intriganten ontmaskerd worden. Flauberts historische roman werd uitgebeend tot het stramien voor een kleurrijk, hoewel doorzichtig geënsceneerd, spektakel dat maar net boven de middelmaat van het genre uitstijgt.

Joaquin Murrieta

1958 | Western

Mexico 1958. Western van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Carlos Thompson, Adriane Welter, Rodolfo Acosta, Charles Fawcett en Lee Morgan.

De Mexicaan Murrieta ziet hoe in 1849, bij het ontstaan van de goudkoorts in Californië, zijn vrouw vermoord wordt door een bende. Hij richt dan zélf een bende op en komt in actie. Torres is zijn eigen scenarist, en daar ligt het niet aan dat deze western niet boeit. Maar het acteerwerk van Thompson is vrij onbeholpen en de regie is niet strak genoeg.

El Ultimo rebelde

1956 | Western

Mexico 1956. Western van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Carlos Thompson, Ariadne Welter, Rodolfo Acosta, Charles Fawcett en Lee Morgan.

Thompson is Joaquin Murietta, de befaamde outlaw. Tijd: de goudkoorts in Californië. Daar worden zijn broer en schoonzuster vermoord door mijnwerkers en dat betekent dat Murietta een bende outlaws formeert en met hen bloedig wraak gaat nemen op alles en iedereen die goud zoekt. 300 man komen er om. Torres en Manuel Ojeda schreven het script samen, met als enig doel actie te bieden, niet om een zinvol verhaal te maken.

L' Infedeli

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Mario Monicelli en Steno. Met o.a. Gina Lollobrigida, May Britt, Anna-Maria Ferrero, Pierre Cressoy en Irene Papas.

Corruptie en overspel binnen de Romeinse bourgeoisie resulteren in chantage en een sfeer van wantrouwen, waar een ten onrechte van diefstal beschuldigd dienstmeisje het slachtoffer van wordt. Ze pleegt zelfmoord. Deze op authentieke feiten gebaseerde episodische milieuschets is een interessante voorloper op LA DOLCE VITA en heeft een merkwaardige rolbezetting (sterren aan het begin van hun carrière, waarin ze sindsdien aanzienlijk beter leerden acteren).

Casimir

1950 | Komedie

Frankrijk 1950. Komedie van Richard Pottier. Met o.a. Fernandel, Germaine Montéro, Bernard Lajarrige, René Génin en Jacqueline Duc.

Een man die niet genoeg verdient om te kunnen trouwen, probeert het als handelsreiziger in stofzuigers en belandt daarbij in bizarre situaties, vooral als een hoteleigenares hem verwart met een Picasso-achtige schilder. Deze burleske klucht vol excentrieke types - en nogal wat flauwiteiten - is mat geregisseerd, zodat alle accenten op de spelprestaties vallen, van wie vooral Montéro als de temperamentvolle hotelhoudster uitblinkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Fawcett op televisie komt.

Reageer