Alex Nicholas

Regisseur, Componist

Alex Nicholas is regisseur en componist.
Er zijn 6 films gevonden.

The Pickwick Papers

1985 | Animatie, Familiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1985. Animatie van Warwick Gilbert, Geoff Collins en Alex Nicholas.

Episodische tekenfilm die een aantal fragmenten visualiseert uit de roman van Charles Dickens. Vier rijke oude en excentrieke heren, Mr. Pickwick, Mr. Snodgrass, Mr. Winkle en Mr. Tupman, vormen de 'Pickwick Club'.

Sherlock Holmes and The Valley of Fear

1983 | Animatie, Familiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian Mackenzie.

Tekenfilmversie van Conan Doyle`s roman [KL]The Valley of Fear[KLE] waarin iemand zijn eigen dood ensceneert om te ontsnappen aan de wraak van een geheim Amerikaans genootschap. De politie roept de hulp in van de detective Sherlock Holmes (stem van Peter O'Toole) en zijn brave onopvallende assistent Dr. Watson en al gauw leidt het spoor naar een geheimzinnige plaats in Amerika die 'De vallei der verschrikking' heet. Op video onder die titel ook in het Nederlands gesproken uitgebracht.

Sherlock Holmes and The Sign of Four

1983 | Animatie, Familiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian Mackenzie.

Animatiefilm naar de roman van Sir Arthur Conan Doyle [KL]The Sign of Four[KLE], waarin een man op merkwaardige manier in zijn laboratorium om het leven komt. De vader van een knap meisje verdwijnt op mysterieuze wijze, waarop zijn aantrekkelijke dochter de hulp inroept van de briljante detective Sherlock Holmes (in de originele versie met de stem van Peter O'Toole). Het spoor leidt naar het lab waar een briefje gevonden wordt waarop het 'Teken van de Vier' staat. Houterig getekend, maar wel geschikt voor jong en oud. In de Benelux op video uitgebracht in een Nederlandse versie.

Sherlock Holmes and The Baskerville Curse

1983 | Animatie, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian MacKenzie.

Niet helemaal geslaagde animatieversie van de roman The Hound of the Baskervilles van Sir Arthur Conan Doyle, waarin de detective Sherlock Holmes het mysterie oplost van de geheimzinnige legende van de hond van de Baskervilles. De bewerking van het oorspronkelijke verhaal van Eddy Graham mag er zijn, maar de bewegingen zijn erg houterig.

Sherlock Holmes and A Study in Scarlet

1983 | Animatie, Familiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian Mackenzie.

In dit tekenfilm-avontuur naar de gelijknamige roman van Conan Doyle vinden twee politie-agenten in een huis ergens in Londen het lijk van een Amerikaan. Scotland Yard roept de hulp in van detective Sherlock Holmes (stem van Peter O'Toole) en Dr. Watson. Op de plaats van het misdrijf vindt Holmes een aantal aanwijzingen, een trouwring en een envelop geadresseerd aan een heer met daarin de dienstregeling van een stoomschip. Holmes slaagt er uiteraard in om met behulp van deze aanwijzingen de moordenaar te vinden. Eens te meer een goede intrige maar houterig getekend en geanimeerd. In het Nederlandse versie op video uitgebracht.

David Copperfield

1983 | Animatie, Familiefilm

Australiƫ 1983. Animatie van Alex Nicholas.

Redelijke animatiebewerking van het bekende verhaal van Charles Dickens over de jongen uit de titel, die lange tijd door het noodlot wordt achtervolgd. Eerst sterft zijn vader, dan stuurt zijn gemene voogd hem naar een nare kostschool, vervolgens gaat zijn moeder dood en mag hij niet naar de begrafenis gaan. Ook als volwassene kent hij de nodige tegenslagen totdat het tij keert. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van: Philip Hinton, Ross Higgins, Rubyn Moore, Judy Nunn, Moya O'Sullivan, Robin Stewart en John Stone.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alex Nicholas op televisie komt.

Reageer