Paul Anka: cast en muziek.
Er zijn 14 films gevonden.

Agnes Browne

1999 | Drama, Komedie

Verenigde Staten​/​​Ierland 1999. Drama van Anjelica Huston. Met o.a. Anjelica Huston, Marion O'Dwyer, Niall O'Shea, Ciaran Owens en Roxanna Williams.

Agnes Browne woont met haar zeven kinderen in het Dublin van 1967. Haar man is net overleden en ze moet de begrafenis bekostigen. Omdat ze amper genoeg geld heeft om haar kinderen te voeden, sluit ze een lening af bij de plaatselijke geldschieter Mr. Billy. Ondanks de hoge rente betaalt ze hem steeds op tijd. Tijdens de begrafenis ontstaan hectische doch zeer komische taferelen, als men bij het verkeerde graf blijkt te staan. John Hustons dochter Anjelica debuteerde met Bastard Out of Carolina, een pijnlijk drama over kindermisbruik, maar slaat met haar tweede film een heel andere weg in. Zo suikerzoet dat je er klemmende kaken van krijgt.

Sturmfreie Bude

1995 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1995. Drama van Gabriele Degener. Met o.a. Myrna Drews, Natascha Hockwin, Fabian Pauly, Florian Daub en Christel Peters.

De dertien-jarige Rosa Lehmann (Drews) is weinig enthousiast als ze van haar ouders verneemt dat mama opnieuw zwanger is. Om de zaken op een rijtje te zetten gaan haar ouders enkele dagen op reis. Rosa verblijft met haar vriendinnetje Flo (Hockwin) thuis onder toezicht van een buurvrouw. Ze helpen enkele vrienden met het opstellen van een studio waar ze met hun rock-band kunnen repeteren. Rosa is helemaal weg van gitarist Wolf (Daub), die met zijn grafitti-hobby heel wat kwaad bloed zet in de buurt. Op een avond ontmoet ze Erik Lehmann (Pauly), die op zoek is naar zijn vader. Rosa kan haar ervan overtuigen dat haar vader niet de zijne is, ook al dragen ze beiden dezelfde naam. De twee jonge mensen speuren samen naar de echte vader van Erik. Aantrekkelijke jeugdfilm die heel wat problemen die jongeren aanbelangen op een rijtje zet, met vooral de invloed op een kind wiens vader bij zijn geboorte verdwenen is. Als hij deze terugvindt wacht Erik trouwens nog een bittere pil. Peter Bauhaus schreef het scenario dat ook volwassenen best zal aanspreken. Drews weet trouwens het juiste evenwicht te vinden tussen een meisje dat balanceert op de grens van de volwassenheid maar nog steeds kind wil zijn. Fotografie is van Hans Rombach.

Le nouveau monde

1995 | Muziek, Familiefilm

Frankrijk 1995. Muziek van Alain Corneau. Met o.a. Nicolas Chatel, Sarah Grappin, James Gandolfini, Alicia Silverstone en Guy Marchand.

Na D-Day in 1944 zijn de Amerikanen nog lang in Frankrijk gebleven, omdat ze vreesden dat het land dat door WO II verdeeld was geraakt, door de communisten omvergeworpen zou worden en in de schoot van Stalin zou belanden. Pas rond 1960 verdwenen hun bases uit het landschap. Regisseur Corneau groeide op in Orleans, zo`n 125 km ten Zuiden van Parijs, waar 14.000 GI`s gestationeerd waren. De film is een min of meer autobiografisch verhaal (waarvoor Corneau samen met Pascal Quignard het scenario schreef naar diens roman [KL]L`occupation am[KA1]ericaine[KLE]) dat in 1952 begint. De Amerikanen met hun Coca-Cola cultuur maken indruk op de jonge Patrick Carrion en zijn vriendinnetje Marie-Jos[KA1]e Vire; ze zijn beiden rond de tien en beginnen te dromen van de V.S. Vooral de muziek raakt hen sterk, door de glitter en glans van de rijke soldaten. Tegen 1960 zijn Marie-Jos[KA1]e en Patrick op weg naar de volwassenheid: Patrick interesseert zich te weinig voor zijn studie op school en valt voor een blonde Amerikaanse stoot, Trudy Wadd (Silverstone). Hij sluit vriendschap met een sergeant Will Caberra (Gandolfini) van de US Army, die hem de liefde voor de jazz bijbrengt. Marie-Jos[KA1]e duikt uiteindelijk met Will tussen de lakens. Het camerawerk van Williams Lubtchansky is uiterst doeltreffend: hij werkte met drie camera`s; de muziek is heel goed - gouwe ouwe uit die tijd van Buddy Holly, Bill Haley, Paul Anka, Neil Sedaka, Jimmy Reeves, Bill Monroe, Brenda Lee en Miles Davis zijn op de geluidsband te horen, terwijl er live-optredens te horen (en te zien zijn) van Trotignon, Benny Golson, Thelonius Monk, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Bobby Timons en James Henckis. De rekwisieten die voor de sfeer en het tijdsbeeld moeten zorgen inclusief kostuums, haarstijlen en classic cars, zijn dik voor mekaar. Wie een muzikale jazz-show op het witte doek wil zien krijgt waar voor zijn geld en neemt het soms buiten Frankrijk moeilijk te bevatten verhaaltje, dat stijf staat van de clichés op de koop toe. De cast laat te wensen over en dat komt omdat ze meer ervaring hebben met het spelen op muziekinstrumenten dan het afleveren van drama voor de camera. De 52-jarige regisseur Corneau, die een behoorlijk oeuvre op zijn naam heeft staan, heeft sterkere films afgeleverd.

Wilder Napalm

1993 | Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1993. Fantasy van Glenn Gordon Caron. Met o.a. Debra Winger, Dennis Quaid, Arliss Howard, M. Emmet Walsh en Jim Varney.

De tweelingbroers Wilder (Quaid) en Wallace (Howard) hebben maar twee dingen gemeen: ze hebben het paranormale vermogen om brand te stichten en ze staan in vuur en vlam voor Va[KA3]ida (Winger). Vijf jaar geleden is Wallace met haar getrouwd en sindsdien is alle contact tussen de twee broers verbroken. Wilder werkt nu als clown in een circus en natuurlijk doet het bonte gezelschap het stadje aan waar Wallace en Vaïda wonen. Groot alarm en de allerhoogste paraatheid voor de brandweer! Flauwekul en overtrokken drama dat nooit goed weet welke richting uit te gaan. De vurige climax is spectaculair gefilmd, maar de onzin die ervoor komt is moeilijk te slikken. Spijtig van al dat verkwiste talent van de hoofdrollen. Vince Gilligan is de auteur van het niet steeds even heldere scenario. De fotografie is van Jerry Hartleben. Dolby S.R.

Ganesh: The Little Guru

1993 | Drama

Canada 1993. Drama van Giles Walker. Met o.a. Glenne Headly, Ryan Reynolds, Paul Anka, David Fox en Heath Lamberts.

Reynolds groeide op in India, waar hij als Ganesh leefde volgens het heersende geloof en tradities. Na de dood van zijn vader komt hij naar Canada, waar hij intrekt bij zijn tante Headly. Hij heeft het moeilijk om zijn gewoontes aanvaard te krijgen. Wanneer projectontwikkelaar Anka hun huis wil onteigenen om de buurt om te vormen tot een pretpark, verzet hij zich. Naar het voorbeeld van Gandhi start hij een hongerstaking en al vlug krijgt hij volgelingen. Aantrekkelijke visie op het verzet van een enkeling tegen een sterke financiële overmacht. Sympathiek spel van Reynolds en Headly staan in schril contrast met de boze sluwheid van Anka in een van zijn zeldzame filmrollen. Hun spel maakt het scenario dat Jefferson Lewis baseerde op de roman Ganesh van Malcolm Bosse geloofwaardig. Mooie fotografie van Paul Sarossy.

Ce soir je rentre à Braine L'Alleud

1993 | Romantiek

België 1993. Romantiek van Gérald Frydman. Met o.a. Erico Salamone, Nathalie Willame, Philippe Jeusette, Boris Stoikoff en Lise Gausset.

Het is middagpauze op het Ministerie van Financi[KA3]en in Brussel. De bedienden gebruiken deze tijd om hun amoureuze avontuurtjes te beleven. Zoals Jennifer (Willame), die een relatie heeft met postbode Freddy (Jeusette). Maar niet iedereen is gelukkig. Zoals Matthieu (Stoikoff) die steeds weer een blauwtje loopt. Of Pierre (Pauwels), die met pensioen gaat, maar die nooit zijn liefde verklaarde voor zijn secretaresse Michou (Mainguet). En dan is er Astrid (Gausset) die in het geheim verliefd is op Robert (Salamone), die echter een verhouding heeft met zijn overste, Mme Dubois (Giancola). Het is geen belemmering dat al deze mensen gehuwd zijn. Hun werk is een andere wereld. Maar Jennifer wil meer. Ze vraagt Freddy om met haar naar Blankenberg te gaan, maar dat gaat te ver voor de postbode. Ze blijven in Freddy's postwagen zitten op de parking van de kroeg waar het afscheid gevierd wordt van Pierre en eenieder met zijn eigen romantische gevoelens geconfronteerd wordt. Knappe, satirische studie van het liefdesleven van een aantal gehuwde mensen. Steeds weer neemt het scenario van Frydman, Alfred, Donald George, Florine Elslande en Laurella Giancola een onverwachte wending. De acteurs spelen hun rol met veel enthousiasme en slagen erin op het einde de nodige dramatiek in hun spel te brengen. Een verfrissende romantische komedie, met camerawerk van André Colinet. De vreemde titel van de film wordt duidelijk bij het bekijken.

Captain Ron

1992 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Thom Eberhardt. Met o.a. Kurt Russell, Martin Short, Mary Kay Place, Benjamin Salisbury en Meadow Sisto.

Short, een onbeduidend ambtenaartje, erft de boot van een oom die dertig jaar geleden verdween. Samen met vrouw en kinderen gaat hij het schip ophalen op het eiland St. Pomme de Terre om het naar Miami te brengen. Het vaartuig blijkt echter niet erg fraai te zijn en scheepshandelaar Anka die akkoord is om het te kopen, vraagt een plaatselijke kennis om als gezagvoerder te fungeren. De man in kwestie, Captain Ron (Russell), is echter een ongewone kerel door wiens onhandigheid ze onderweg zowel guerilla's als piraten achter zich aan krijgen. Vergezochte komedie waar maar sporadisch om gelachen kan worden. Russell en Short schmieren zo dat het vervelend is. Het scenario van Eberhardt en John Dwyer bevat meer gaten dan het schip in kwestie. Mooi-ogende fotografie van Daryn Okada. Dolby Stereo.

Lemon Popsicle

1978 | Erotiek, Komedie

Israël 1978. Erotiek van Boaz Davidson. Met o.a. Yiftach Katzur, Anat Atzmon, Jonathan Sagall, Zachi Noy en Deborah Kedar.

De eerste en aardigste film uit de haast eindeloze LEMON POPSICLE-reeks. De film speelt in Israël rond 1960 en gaat over drie vrienden die hun eerste seksuele ervaringen opdoen, met alle leuke en minder leuke gevolgen vandien. In deze film moet een verlegen tiener met behulp van een hartenbreker uit zijn klas een meisje veroveren. Rockmuziek op de geluidsband van Bill Haley, Little Richard, The Shadows, Paul Anka, Paul and Paula, Bobby Vinton etc. Ook bekend als: ESKIMO LIMON/LEMON POPSICLE.

Lonely boy

1962 |

Canada 1962. Roman Kroitor en Wolf Koenig.

De eerste en aardigste film uit de haast eindeloze LEMON POPSICLE-reeks. De film speelt in Israël rond 1960 en gaat over drie vrienden die hun eerste seksuele ervaringen opdoen, met alle leuke en minder leuke gevolgen vandien. In deze film moet een verlegen tiener met behulp van een hartenbreker uit zijn klas een meisje veroveren. Rockmuziek op de geluidsband van Bill Haley, Little Richard, The Shadows, Paul Anka, Paul and Paula, Bobby Vinton etc. Ook bekend als: ESKIMO LIMON/LEMON POPSICLE.

Look in Any Window

1961 | Misdaad

Verenigde Staten 1961. Misdaad van William Alland. Met o.a. Paul Anka, Ruth Roman, Alex Nicol, Gigi Perreau en Jack Cassidy.

Hier is getracht een akelig verslag te maken van een jongeman die misdadiger wordt door zijn ongelukkig huiselijk geven; een tamme film.

The Private Lives of Adam and Eve

1960 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1960. Komedie van Albert Zugsmith en Mickey Rooney. Met o.a. Mickey Rooney, Mamie Van Doren, Fay Spain, Mel Torme en Martin Milner.

Bizarre, wilde poging om een eigentijds damesdrama te mengen met parallellen in het verleden door middel van droomscènes.

Verboten!

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Samuel Fuller. Met o.a. James Best, Susan Cummings, Tom Pittman, Paul Dubov en Dick Kallman.

Na het einde van WO II blijft Best in Berlijn hangen. Hij trouwt met een Duits meisje, Cummings. Haar broer is actief binnen een groep neo-nazi's, die zichzelf 'Weerwolven' noemen en de Amerikaanse bezetter op alle mogelijke manieren saboteren. De onvergetelijke openingsscène toont de luchtigheid waarmee in een oorlog de dood wordt benaderd. Fuller vertelt zijn verhaal op documentaire toon, en de impact is hard en meedogenloos. Zoals elke oorlogsfilm van Fuller, vertelt ook deze ons dat een oorlog geen winnaars of verliezers kent, enkel slachtoffers. Knappe, contrastrijke zwart-wit-fotografie van Joseph Biroc. De titelsong, gezongen door Paul Anka, werd een hit.

Girls Town

1959 | Misdaad

Verenigde Staten 1959. Misdaad van Charles Haas. Met o.a. Mamie Van Doren, Mel Torme, Paul Anka, Ray Anthony en Maggie Hayes.

Een meisje dat maar niet wil deugen, wordt beschuldigd van de een of andere misdaad en naar een opvoedingsgesticht gezonden, maar daar vindt ze de werkelijke schuldige. De film had van het sensationele type moeten zijn, maar dat is niet gelukt. Hertiteld: INNOCENT AND THE DAMNED.

Let's Rock!

1958 | Muziek

Verenigde Staten 1958. Muziek van Harry Foster en Barry Foster. Met o.a. Julius La Rosa, Phyllis Newman, Conrad Janis, Della Reese en Joy Harmon.

Balladezanger La Rosa verzet zich tegen verandering van zijn zangstijl terwille van de populariteit van rock 'n roll. Niet direct 'Koning Lear'. Danny and the Juniors zingen 'At the Hop'; The Royal Teens vertolken 'Short Shorts'. Ook bekend als: KEEP IT COOL.