Adriana Benetti

Acteur

Adriana Benetti is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

47 morte che parla

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Totò, Silvana Pampanini, Aldo Bufi-Landi, Dante Maggio en Adriana Benetti.

Antonio Peletti (Tot[KA2]o), een rijke, vrekkige baron, erft het vermogen van zijn vader, bestaande uit gouden munten en juwelen. Bij testament heeft de vader bepaald dat de helft van deze schat aan de gemeenschap moet worden geschonken. De andere helft is voor Gastone, de zoon van Peletti. De gierige baron verstopt de schat en ontkent vervolgens dat er zoiets als een testament bestaat. Hij gooit Gastone (Bufi-Landi) het huis uit. Zoonlief probeert op alle manieren zijn rechtmatige deel van het familiekapitaal te krijgen en de baron zal gestrafd worden voor zijn hebzucht. Totò is uitstekend op dreef in deze alleraardigste film, die speelt aan het begin van de 20e eeuw. Naar een bekend Italiaans toneelstuk van Eduardo Scarpetta.

Llegada de noche

1949 | Mysterie

Spanje 1949. Mysterie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Adriana Benetti, Pedro Maratea en Manuel Fábregas.

Een jonge buitenlandse vrouw komt samen met haar moeder in Sevilla aan en spoedig verdwijnt de laatstgenoemde op mysterieuze wijze. Een prijzenswaardige en zelfs geslaagde film - het werk van een regisseur die terecht een opvallende plaats inneemt binnen de Spaanse cinema.

La Mujer de nadie

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Gonzalo Delgrás. Met o.a. José Crespo, Ana Mariscal, José Suárez, Modesto Cid en José Suarez.

Een weesmeisje wordt verliefd op de leerling van haar stiefvader. Afschuwelijk, afschuwelijk.

Tombolo paradiso nero

1947 | Drama

Italië 1947. Drama van Giorgio Ferroni. Met o.a. Aldo Fabrizi, Nada Fiorelli en Adriana Benetti.

Naoorlogse tragedie in Livorno ten tijde van de bezetting door de Amerikanen. Om in deze wanhopige en ellendige situatie te kunnen overleven, moeten de meeste Italianen gaan zwarthandelen. Een oprechte man is op zoek naar zijn dochter, die hij sinds het begin van de oorlog niet meer heeft gezien. Zij houdt zich echter op met louche figuren die clandestiene legervoorraden opkopen van een GI. Om zijn dochter te redden uit de klauwen van de schurken, krijgt de vader ten slotte hulp van andere smokkelaars. Door de geloofwaardige vertolkingen en het goede scenario bereikt deze film het niveau van een naoorlogse Italiaanse miniklassieker.

O sole mio

1945 | Oorlogsfilm, Muziek

Italië 1945. Oorlogsfilm van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Tito Gobbi, Adriana Benetti, Carlo Ninchi, Vera Carmi en Ernesto Almirante.

Een operazanger die deel uitmaakt van een verzetsgroep, geeft tijdens radiouitzendingen boodschappen in code door. De directrice van dit station geeft partizanen aan - behalve de zanger - en merkt dan dat ze ook haar eigen broer verraden heeft. Een merkwaardige combinatie van verzetsdrama - gesitueerd tijdens de slag om Napels - en zangfilm. De heldenrol stijgt boven de acteervermogens van Gobbi uit, maar hij krijgt uitstekend de gelegenheid om een aantal aria's en uiteraard de titelmelodie te laten klinken.

Quattro passi fra le nuvole

1942 | Drama, Komedie

Italië 1942. Drama van Alessandro Blasetti. Met o.a. Gino Cervi, Adriana Benetti, Giuditta Rissone, Carlo Romano en Guido Celano.

Een handelsreiziger wordt door een ongehuwd, zwanger meisje overgehaald om tegenover haar ouders als echtgenoot te poseren om zo de eerste klap op te vangen. Deze innemende tragikomedie geldt als voorloper van het neo-realisme door de keuze van `gewone mensen` als personages (en niet uit witte-telefoonmilieus) en scènes buiten studio-decors. Opnieuw verfilmd in 1956.

Avanti c'è posto

1942 | Romantiek, Komedie

Italië 1942. Romantiek van Mario Bonnard. Met o.a. Aldo Fabrizi, Adriana Benetti, Andrea Checchi, Virgilio Riento en Carlo Micheluzzi.

Een ironische en sentimentele film over twee vrienden, de ene is een vrachtwagenchauffeur en de ander een buschauffeur, die een werkeloos meisje ontmoeten en hoe zij haar aan een baan helpen. Sentimenteel-romantisch verhaal, zij voelen zich beiden tot haar aangetrokken. Goed spel en het verhaal zal de toeschouwer van het begin tot het einde amuseren.

Teresa Venerdì

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Vittorio De Sica. Met o.a. Adriana Benetti, Vittorio De Sica, Irasema Dilian, Anna Magnani en Virgilio Riento.

Een jonge arts heeft zich door geldschulden en amoureuze complicaties in de nesten gewerkt. Een energiek volksmeisje brengt voor hem orde op zaken en wint hem voor zichzelf. Deze innemende komedie met bittere ondertonen door de sociale omstandigheden van de heldin wordt gedragen door het gevoelig acteren van Benetti. Een opvallende bijrol van Magnani als de temperamentvolle revue-ster die [KA1]e[KA1]en van de (vele) vlammen van de arts is.

Teresa Venerdi

1941 |

Italië 1941. Vittorio De Sica. Met o.a. Adriana Benetti, Anna Magnani en Vittorio De Sica.

Een jonge arts heeft zich door geldschulden en amoureuze complicaties in de nesten gewerkt. Een energiek volksmeisje brengt voor hem orde op zaken en wint hem voor zichzelf. Deze innemende komedie met bittere ondertonen door de sociale omstandigheden van de heldin wordt gedragen door het gevoelig acteren van Benetti. Een opvallende bijrol van Magnani als de temperamentvolle revue-ster die [KA1]e[KA1]en van de (vele) vlammen van de arts is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adriana Benetti op televisie komt.

Reageer