Christoph Bach (1975) is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Polder - Tokyo Heidi

2015 | Sciencefiction, Drama

Zwitserland/Duitsland 2015. Sciencefiction van Julian M. Grünthal en Samuel Schwarz. Met o.a. Christoph Bach, Nina Fog, Pascal Roelofse en Philippe Graber.

Wanneer computerspelontwerper Marcus sterft, worden echtgenote Ryuko en zoon Walter geconfronteerd met Marcus' onvoltooide opus: NEUROO-X. Wie zich in dit, voor een duister Chinees conglomeraat ontwikkelde spel begeeft, kan geen werkelijkheid meer van virtualiteit onderscheiden. Zo volstrekt bizar als NEUROO-X is ook deze hersenkrakende, Japanpopculturofiele sciencefictionhallucinatie die zelfs het 'post' in post-modern al lichtjaren voorbij is. Niets hier kan als reëel worden bestempeld, al zien we mensen, landschappen, handelingen die ons bekend voorkomen. Dialogen in curieus koeterwaals, fraaie fotografie in vervreemdende hyperkleuren en zwart-wit.

Shirley: Visions of Reality

2013 | Drama

Oostenrijk 2013. Drama van Gustav Deutsch. Met o.a. Stephanie Cumming, Christoph Bach en Florentín Groll.

De Oostenrijker Gustav Deutsch koppelt dertien beroemde schilderijen van Edward Hopper aan elkaar en brengt de prachtige composities tot leven in een fictief verhaal rondom het personage Shirley (Stephanie Cumming). Als kijker reizen we via minutieus nagemaakte reproducties van bijvoorbeeld Hotel Room, Intermission en Excursions into Philosophy van 1931 naar 1965, waarbij de beelden door radiofragmenten en commentaar van Shirley een nieuwe betekenis krijgen. Een fraai eerbetoon aan een meester, en een fascinerende, nieuwe kruisbestuiving tussen film en schilderkunst.

Global Player - Wo wir sind isch vorne

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Hannes Stöhr. Met o.a. Christoph Bach, Walter Schultheiss, Inka Friedrich en Ulrike Folkerts.

Het familiebedrijf Boogschutter & Zonen dreigt vanwege de verpletterende concurrentie uit China failliet te gaan. Zonder medeweten van zijn vader onderhandelt zoon Michael met de investeerder Chong Wang.

Carlos

2010 | Biografie, Drama

Frankrijk/Duitsland 2010. Biografie van Olivier Assayas. Met o.a. Édgar Ramírez, Alexander Scheer, Nora von Waldstätten, Ahmad Kaabour en Christoph Bach.

De uit Venezuela afkomstige Ilich Ramírez Sánchez, codenaam Carlos, bestond echt. Hij deed terroristische klussen voor groeperingen als het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Zijn werkterrein was grotendeels Europa. Nadat hij aanslagen had gepleegd en gepland in onder andere Londen en Parijs was hij verantwoordelijk voor de spectaculaire gijzeling van een aantal OPEC-ministers in 1975. Later werkte hij nog voor dictators in Libië en Roemenië, maar zijn hoogtijdagen waren toen al voorbij. Interessante, goedgemaakte driedelige miniserie, geeft een treffend beeld van tumultueuze tijden.

Dutschke

2009 | Biografie, Drama

Duitsland 2009. Biografie van Stefan Krohmer. Met o.a. Christoph Bach, Pasquale Aleardi, Emily Cox en Annic-Barbara Fenske.

Gedramatiseerde documentaire over het leven van Rudi Dutschke, de bekendste studentenleider van Duitsland uit de jaren 60. In 1968 werd hij het slachtoffer van een moordaanslag. Hij overleefde de aanslag, maar zou 12 jaar later komen te overlijden aan gerelateerd hersenletsel.

66/67

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Carsten Ludwig en Jan-Christoph Glaser. Met o.a. Fabian Hinrichs, Christoph Bach, Melika Foroutan en Maxim Mehmet.

De zoveelste hooliganfilm, vol existentiële angsten en klassieke thema's als mannenvriendschap en bindingsangst, maar een stuk volwassener dan de Britse genregenoten. Centraal staat een zestal aanhangers van het treurige Eintracht Braunschweig. Allen zijn ze de dertig al gepasseerd, voldoen bepaald niet aan het beeld van de stereotiepe relschopper, en toch zoeken ze elk weekend weer hun toevlucht in drank, voetbal en geweld. Maar hun favoriete bezigheid is toch wel terugdenken aan 66/67, het enige seizoen dat hun Braunschweig de Bundesliga won.

Schattenwelt

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Connie Walter. Met o.a. Ulrich Noethen, Franziska Petri, Tatja Seibt en Christoph Bach.

Op een dag wordt RAF-terrorist Widmer vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij 22 jaar heeft gezeten wegens moord op een ondernemer en zijn tuinman. Zijn nieuwe buurvrouw wordt Valerie. Widmer heeft zijn zoon niet meer gezien sinds hij de gevangenis inging, Valeries zoontje is na een mishandeling uit huis geplaatst. Dat ze hun kind niet meer kunnen zien is niet het enige dat de twee verbindt. Hard, grauw drama over de sporen die geweld nalaat, bij de dader, bij het slachtoffer en bij hun omgeving. Goed spel, vooral van Petri.

Blindflug

2007 | Komedie, Drama

Duitsland 2007. Komedie van Ben von Grafenstein. Met o.a. Barbara Philipp, Christoph Bach en Michael Rotschopf.

Op een dag wordt RAF-terrorist Widmer vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij 22 jaar heeft gezeten wegens moord op een ondernemer en zijn tuinman. Zijn nieuwe buurvrouw wordt Valerie. Widmer heeft zijn zoon niet meer gezien sinds hij de gevangenis inging, Valeries zoontje is na een mishandeling uit huis geplaatst. Dat ze hun kind niet meer kunnen zien is niet het enige dat de twee verbindt. Hard, grauw drama over de sporen die geweld nalaat, bij de dader, bij het slachtoffer en bij hun omgeving. Goed spel, vooral van Petri.

Katze im Sack

2005 | Drama

Duitsland 2005. Drama van Florian Schwarz. Met o.a. Jule Böwe, Christoph Bach en Walter Kreye.

De meermalen onderscheiden debuutfilm van Florian Schwarz werd bij de bioscooproulatie aangeprezen als 'Ein Liebesfilm für alle, die keine Liebesfilme mögen'. Een beetje raadselachtige slogan die de sfeer van de film niettemin goed karakteriseert. In Katze im Sack is opgelegde romantiek ver te zoeken. Wel is het verlangen naar seks voelbaar, desnoods seks met een voyeuristisch tintje. Of de personages in Katze im Sack - de jonge Doris met name, maar ook haar 'stille aanbidder' Karl en haar oudere vriend Brockmann - iets in elkaar zien (maar wat dan wel), of misschien al iets met elkaar hebben gehad, blijft lang de vraag. Of doet er eigenlijk niet toe. Katze im Sack biedt het levensgevoel van Leipzig bij nacht, en videoclipsfeer, aangezet met muziek van 2raumwohnung, Slut en Moonbeas.

Close

2005 |

Duitsland 2005. Marcus Lenz. Met o.a. Julia Richter, Jule Böwe en Christoph Bach.

Jost is agressief en verbitterd en struint door de straten van Berlijn op zoek naar aanvaringen. Hij is er vast van overtuigd dat iedereen slecht over hem denkt, dus laat hij niemand toe in zijn leven. Anna lijdt aan straatvrees en probeert dit krampachtig voor de buitenwereld te verbergen. Dan staat plotseling Jost bij haar op de stoep...

Narren

2003 |

Duitsland 2003. Tom Schreiber. Met o.a. Nicholas Bodeux, Arved Birnbaum en Christoph Bach.

Een heel introverte jongeman komt in Keulen te wonen, waar hij als technisch tekenaar aan het werk gaat. Ondertussen zorgt hij voor zijn oude, zieke grootmoeder. Wanneer het fameuze Keulse carnaval aan zijn raam voorbijtrekt wordt hij onwillekeurig door het exhibitionisme van de hossende menigte meegesleurd. Vervolgens is hij getuige van een misdaad en dan is er geen weg meer terug naar zijn stille, eenzame leven. Dit op digitale video gedraaide, duistere drama is de eerste speelfilm van Tom Schreiber en werd geproduceerd door veteraan Wim Wenders en zijn productiehuis, Road Movies.

Detroit

2003 | Drama, Fantasy

Duitsland 2003. Drama van Carsten Ludwig en Jan-Christoph Glaser. Met o.a. Christoph Bach, Diana Maier, Marc Zwins, Johannes Lang en Moritz Stoepel.

Edzard (Bach) gaat in zijn gammele stationwagon van Berlijn naar Braunschweig voor de begrafenis van zijn broer Volker (Haeb), zijn grote voorbeeld in het leven. Het is een rit van 240 kilometer, die drie dagen gaat duren. Onderweg pikt Edzard eerst een lifter (Lang) op, die een handige prater blijkt en hem de oren van het hoofd kletst. Daarna is er een galeriehouder (Stopel), die de nodige wijsheden verkondigt, vervolgens de mysterieuze Mira (Maier) en tenslotte een oude schoolvriend (Zwins) tegen wie Edzard een spraakwaterval blijkt te zijn. Geleidelijk begrijpt de kijker dat Edzard nauwelijks greep op het leven heeft totdat hij op zijn einddoel aankomt. Het scenario van regisseur Ludwig is onvoorspelbaar en wordt op een grandioze wijze vertolkt door Bach, die hiervoor een prijs kreeg. Niet bedoeld voor actiefans of kijkers van komedies en andere filmgenres. Opgenomen in de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Gefühlsecht. Het camerawerk is van Ngo The Chau. HD24p, Cinemascope, Dolby SR.

Detroit

2003 |

Duitsland 2003. Jan-Christoph Glaser. Met o.a. Christoph Bach, Diana Maier en Marc Zwins.

Edzard reist van Berlijn naar Braunschweig, naar eigen zeggen om zijn broer Volker te bezoeken. De reis van 240 km duurt maar liefst drie hele dagen. Onderweg beleeft hij bizarre avonturen en ontmoet een bonte stoet mensen. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming blijkt pas de ware reden van zijn reis

Einsatz in Hamburg - Rückkehr des Teufels

2002 | Misdaad

Duitsland 2002. Misdaad van Lars Becker. Met o.a. Aglaia Szyszkowitz, Hannes Hellmann, Rainer Strecker, Harald Schrott en Christoph Bach.

Na twee delen in 2000 onder de titel JENNY BERLIN nu twee verdere delen onder de vlag EINSATZ IN HAMBURG. De nog jonge Kommissarin Jenny Berlin (Szyszkowitz) onderzoekt waarom het lijk van een jonge vrouw na een verkrachting in een afvalcontainer terecht kwam. De vermoedelijk dader die op de plaats van het misdrijf gesignaleerd werd, wordt algauw door een politiepatrouille gepakt, maar springt door het raam van de tweede verdieping als hij gehoord wordt. Hij raakt in een coma. Jenny ontdekt dat de vrouw van een der smerissen, die de verdachte arresteerde, op een soortgelijke wijze werd verkracht. Ze gelooft de vrouw niet als ze de man die in coma ligt, herkent als haar belager. Jenny vermoedt dat de verdachte niet zondermeer gesprongen is. Samen met haar collega`s Wolfer (Hellmann) en Brehm (Strecker) lost ze een corruptiezaak binnen de eigen gelederen op. Het scenario van Fabian Thaesler is eerder onderhoudend dan spannend. Szyszkowitz als Jenny spreekt beslist tot de verbeelding. Het camerawerk is van Wedigo von Schultzendorff, die Woody Allen's film HOLLYWOOD ENDINGS fotografeerde. Gevolgd door STUNDE DER WAHRHEIT.

Stiller Sturm

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Tomasz Thomson. Met o.a. Jana Thies, Brigitte Hobmeier, Marcus Born, Christoph Bach en Doreén Dietel.

Twintiger Anne woont in een bruisende stad, heeft vrienden en aanspraak, maar vindt geen aansluiting. De dierengeluiden uit de kooien van de dierentuin naast haar appartement versterken haar gevoel van opgesloten zitten. Tijdens een zomer gaat zij op zoek. Naar wat weet ze niet, maar haar pad wordt gekruist door vier mannen. Stiller Sturm geeft op een rustige manier indringend een uitsnede weer van het leven van een jonge eigentijdse vrouw. De elektronische muziek van de productieve en invloedrijke Keulenaar Jörg Burger mengt zich hierin, meer dan alleen als ondersteuning - eerder als stem in het hoofd van Anne.

Sieben Himmel

2001 |

Duitsland 2001. Michael Busch. Met o.a. Lars Löllmann, Christoph Bach en Daniela Schulz.

Kerstmis. Op een winderig eiland ligt een jonge man, Johann genaamd, gewikkeld in een deken in een klein hutje. Hij is alleen, het is koud en hij is ziek. In zijn koortsdroom krijgen flarden herinneringen aan een liefdesgeschiedenis van vorige zomer gestalte