Françoise Massoma

Acteur

Françoise Massoma is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Anna Makossa

1980 | Drama

Frankrijk/Gabon 1980. Drama van Alphonse Beni. Met o.a. Alphonse Beni, Lionel, Véronique Freiche, Jean-Pierre Andreani en Françoise Massoma.

Het verhaal speelt zich af in Kameroen, in Douala, waar Baiko (Beni) de eigenaar van een nachtclub is. Een van zijn vrienden wordt omvergereden door een auto, waarna de wegpiraat een diamant van het stervende slachtoffer steelt. Hij zweert zich te zullen wreken. Dat had nog de inhoud van een tweederangs tekenfilm kunnen zijn, als het scenario meer structuur had gehad. Een kinderlijke en debiele film die van voren tot achter vol overbodige discomuziek zit. Waardeloze montage en verschrikkelijk slecht camerawerk. Waarom werd deze film gemaakt? De verklaring is uiterst eenvoudig: lang leve Toyota en Air Gabon! Zelfs een blinde ziet dat nog!

Saint Voyou, priez pour nous

1979 | Drama, Misdaad

Frankrijk/Kameroen 1979. Drama van Alphonse Beni. Met o.a. Alphonse Beni, Françoise Massoma, Marie-Danièle Eyraud, Guy Verda en Martin Trevières.

Baïko verleidt Leila, de dochter van een juwelier, om zo makkelijker haar vader te kunnen bestelen. Met de buit trekt hij naar Parijs en begint daar een kleine garage. Hij maakt kennis met een blonde zangeres die voor hem haar echtgenoot in de steek laat. Die stuurt huurmoordenaars op Baïko af, maar Baïko weet te ontkomen. En dan duikt Leila weer op, vastbesloten wraak te nemen op de man die haar heeft bedrogen. Een rommelige en melodramatische policier, relatief competent geschreven, maar ongeloofwaardig en weinig boeiend uitgewerkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Françoise Massoma op televisie komt.

Reageer