Nicolas Economou: muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Quarantäne - Fiktion und Wirklichkeit

1989 | Drama, Sciencefiction

Duitsland 1989. Drama van Nico Hofmann. Met o.a. Günther Maria Halmer, Renan Demirkan, Ulrich Matschoss, Manfred Andrae en Jürgen Arndt.

Na de ontdekking van een onbekend, zich snel verspreidend virus bij het slachtoffer van een ongeluk zit men met de handen in het haar. Er is nog geen serum tegen en het ziet er naar uit dat het virus om zich heen grijpt met de snelheid van een griepepidemie. De patiënt, die niet doodziek is, moet geïsoleerd worden in afwachting van een probaat bestrijdingsmiddel. Omdat het hier om een quarantaine voor onbepaalde tijd gaat, heeft men de beslissing van de rechter nodig, want het is net zoiets als gevangenisstraf. De verdedigster van de patiënt is de vriendin van de rechter, die zich kort daarop in een moeilijk parket bevindt, want hij moet ook over haar vrijheidsbeperking oordelen. Redelijke tv-film zonder al te veel snelle actie met het thema 'dilemma en beslissing'. Het scenario zit behoorlijk in elkaar en is van de hand van Fred Breinersdorfer. Het camerawerk is van Johannes Hollmann.

Rosa Luxemburg

1986 | Biografie, Historische film, Drama

Duitsland​/​​Tsjechoslowakije 1986. Biografie van Margarethe von Trotta. Met o.a. Barbara Sukowa, Otto Sander, Doris Schade en Adelheid Arndt.

Regisseur Margarethe von Trotta (Die Bleierne Zeit, Hannah Ahrendt), toont in deze biopic het leven van de Pools-Duitse marxistische filosoof Rosa Luxemburg, vanaf het begin van haar politiek activisme tot ze in 1919 werd vermoord door een rechts-extremistische knokploeg. Von Trotta baseerde haar script grotendeels op werk van Luxemburg zelf, dus de ideeën van de politica over de revolutionaire aard van de klassenstrijd, die ze in de aanloop naar WO I deelde met mensen als Karl Liebknecht, komen ruimschoots aan bod. De uitstekende Sukowa kreeg in Cannes de prijs voor beste actrice voor haar fraaie titelrol.

Morgen in Alabama

1984 | Misdaad

Duitsland 1984. Misdaad van Norbert Kückelmann. Met o.a. Maximilian Schell, Lena Stolze, Wolfgang Kieling, Robert Aldini en Reinhard Kolldenoff.

Een jonge man wordt wegens een poging een aanslag te plegen gearresteerd. De verdediger die hij toegevoegd krijgt, komt erachter dat zijn cliënt lid van een extreem rechtse groepering is.

Marlene

1984 | Historische film, Biografie

Duitsland 1984. Historische film van Maximilian Schell.

Een biografische documentaire van Schell over Marlene Dietrich die wel haar medewerking wou verlenen aan deze film maar dan alleen op voorwaarde 'dat ze niet gefilmd zou worden!' Je hoort dus enkel fragmenten uit het interview van Schell met Dietrich terwijl voor de beelden dan maar gebruik werd gemaakt van journaalfragmenten, foto's en uiteraard scènes uit haar films. Juist deze ongewone vorm maakt de film anders dan de gebruikelijke biografieën van sterren, in ieder geval wat vorm betreft veel interessanter.

Heller Wahn

1982 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1982. Drama van Margarethe von Trotta. Met o.a. Hanna Schygulla, Angela Winkler, Peter Striebeck, Franz Buchrieser en Christine Fersen.

Verslag van de vriendschap tussen twee zeer verschillende vrouwen: een vrijgevochten docente op de universiteit en een schuchtere, vaak psychisch in de knoop zittende vrouw van een polemoloog. De vriendschap wekt de jaloersheid op van de verschillende mannen en de ene vrouw vermoordt haar echtgenoot. Von Trotta schetst dit verhaal in een wat tegenvallende film die de woede opwekte van veel mannen. Scenario van de regisseuse. Camerawerk van Michael Ballhaus.

Die bleierne Zeit

1981 | Drama, Biografie, Historische film

Duitsland 1981. Drama van Margarethe von Trotta. Met o.a. Jutta Lampe, Barbara Sukowa, Rüdiger Vogler, Doris Schade en Vérénice Rudolph.

Twee zussen uit een domineesgezin kiezen hun eigen 'politieke weg'. Juliane (Lampe) opteert voor een burgermansbestaan, Marianne (Sukowa) wordt terroriste. Juliane verwijt haar zus dat ze voor de gemakkelijkste weg kiest. Als ze zich zorgen maakt over de Derde Wereld kan ze beter ontwikkelingswerk gaan doen in plaats van geweld te gebruiken. Marianne: 'Wacht maar af, over tien, misschien twintig jaar, dan pas kunnen we beoordelen wie er van ons gelijk heeft gehad.' Von Trotta baseerde Die bleierne Zeit op het levensverhaal van RAF-lid Gudrun Ensslin en haar zuster Christiane.