Masatoshi Nagase

Acteur

Masatoshi Nagase is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Radiance

2017 | Drama

Japan 2017. Drama van Naomi Kawase. Met o.a. Masatoshi Nagase, Ayame Misaki, Tatsuya Fuji en Kazuko Shirakawa.

Tijdens een testvertoning voor een blind speelfilmpubliek wordt Misako, beginnend schrijfster van audiobeschrijvingen voor slechtzienden, nogal bot op de vingers getikt door de slechtziende fotograaf Masaya. Maar als ze elkaar gaandeweg beter leren kennen, leert Misako de wereld door Masaya's lichtverliezende ogen te zien. Zo helpt hij haar om de delicate balans tussen feitelijke beschrijving en interpretatie van gevoelens te vinden; tussen te veel en te weinig zeggen. Een balans waar deze poëtisch-romantische bespiegeling over verbeeldingskracht zelf ook mee speelt, door soms dicht langs sentimentele kitsch te scheren.

Hikari

2017 | Drama

Japan/Frankrijk 2017. Drama van Naomi Kawase. Met o.a. Masatoshi Nagase, Tatsuya Fuji, Misuzu Kanno, Ayame Misaki en Kazuko Shirakawa.

Tijdens een testvertoning voor een blind speelfilmpubliek wordt Misako, beginnend schrijfster van audiobeschrijvingen voor slechtzienden, nogal bot op de vingers getikt door de slechtziende fotograaf Masaya. Maar als ze elkaar gaandeweg beter leren kennen, leert Misako de wereld door Masaya's lichtverliezende ogen te zien. Zo helpt hij haar om de delicate balans tussen feitelijke beschrijving en interpretatie van gevoelens te vinden; tussen te veel en te weinig zeggen. Een balans waar deze poëtisch-romantische bespiegeling over verbeeldingskracht zelf ook mee speelt, door soms dicht langs sentimentele kitsch te scheren.

An

2015 | Drama

Japan/Frankrijk/Duitsland 2015. Drama van Naomi Kawase. Met o.a. Kiki Kirin, Masatoshi Nagase en Kyara Uchida.

Pannenkoekenbakker met schimmig verleden weet uit de problemen te blijven door iedere dag braaf naar zijn kraampje te gaan en zijn pannenkoeken met anko (zoete pasta gemaakt van rode adukibonen) te verkopen. Dan komt een oud vrouwtje (de heerlijke Kiki) langs, die veel betere anko kan maken dan hij. Hij neemt haar in dienst en daarmee is zijn geregelde, bijna onzichtbare bestaan definitief voorbij. Subtiele en diep-menselijke film van Kawase ontroert zonder maar een moment sentimenteel of goedkoop te worden.

Kakushi ken oni no tsume

2004 | Drama, Romantiek

Japan 2004. Drama van Yoji Yamada. Met o.a. Masatoshi Nagase, Takako Matsu en Hidetaka Yoshioka.

Halverwege de negentiende eeuw loopt in Japan de bloeitijd van de samoerai op z'n eind. Vechten met zwaarden is ouderwets, geweren zijn veel effectiever. Katagiri (Nagase) is weliswaar een getalenteerd zwaardvechter, maar eigenlijk heeft hij meer aandacht voor een leuk dienstmeisje (Matsu). Uiteraard is een liefdesrelatie, gezien het standsverschil, ondenkbaar. Dan wordt hem gevraagd om een van verraad beschuldigde oude vriend en mede-samoerai (Ozawa) te doden. Bijzonder sfeervol, realistisch, zo nu en dan zelfs een tikje traag. Gouden Beer-nominatie in Berlijn. Regisseur Yamada maakte eerder de vergelijkbare The Twilight Samourai.

Cold Fever

1995 | Komedie, Drama

Verenigde Staten/Japan/IJsland/Denemarken/Duitsland 1995. Komedie van Fridrik Thór Fridriksson. Met o.a. Lily Taylor, Masatoshi Nagase, Gísli Halldórsson, Fisher Stevens en Laura Hughes.

De typisch Japanse yup Hirata (Nagase) wil zijn vakantie vieren op zonnig Hawaii, maar zijn opa vindt dat hij de geesten van zijn zeven jaar geleden in IJsland gestorven ouders eindelijk eens moet eren door op de plek des onheils oude rituelen uit te voeren. IJsland blijkt weerbarstig, door alle denkbare soorten sneeuw en onbegrijpelijke IJslanders. Cold Fever-producer Jim Stark produceerde drie Jim Jarmusch-films - waaronder Mystery Train, met in de hoofdrol Nagase - en de film heeft dan ook veel weg van een Jarmusch-komedie.

Qiuyue

1992 | Drama

Hongkong SAR van China/Japan 1992. Drama van Clara Law. Met o.a. Masatoshi Nagase, Li Pui Wai, Choi Siu Wan, Maki Kiuchi en Sun Ching Hung.

Nagase is een jonge Japanse toerist, die in Hongkong de vijftien-jarige Li Pui Wai leert kennen. Haar ouders zijn met het oog op de teruggave van de kroonkolonie aan de Volksrepubliek naar Canada ge[KA3]emigreerd en zij woont bij haar grootmoeder. Film over de eerste stappen naar de volwassenheid van de jonge Wai en de seksuele ervaringen van Nagase met de zus van een voormalige vriendin (Kiuchi), gepaard aan kritiek op de consumptiemaatschappij, gesymboliseerd door wolkenkrabbers en MacDonalds en angst over de politieke toekomst. Traag van tempo voor de Westerse kijker. Het scenario is van Fong Ling Ching. Camerawerk van Tony Leung. Vierde film van Law. Bekroond op het festival van Locarno.

Qiu Yue

1992 | Komedie

Japan/Hongkong SAR van China 1992. Komedie van Clara Law. Met o.a. Choi Siu Wan, Li Pui Wai en Masatoshi Nagase.

Drie personages met verschillende achtergronden verbeelden de spanning tussen de verwesterde samenleving in Hong Kong en de daar nog steeds geldende Oosterse tradities, op weg naar de eenwording met de Volksrepubliek China.

Musuko

1992 | Komedie

Japan 1992. Komedie van Yoji Yamada. Met o.a. Rentaro Mukuni, Masatoshi Nagase, Emi Wakui, Ryûzô Tanaka en Miyoko Asada.

Op de begrafenis van zijn vrouw wordt bejaarde landbouwer Mikuni herenigd met zijn beide zoons, die in Tokio wonen. Hij is trots op de oudste, die druk doende is carrière te maken, terwijl de jongste steeds van baan wisselt. De jongens proberen hun vader over te halen in Tokio te gaan wonen, maar de oude man wil daar niets van weten.

Masuko/My sons

1991 |

Japan 1991. Yoji Yamada. Met o.a. Emi Wakui, Masatoshi Nagase en Rentaro Mikuni.

Bij het doodsfeest voor hun gestorven moeder komt een gezin weer bijeen. De oudste zoon maakt carrière, de jongste, Tetsuo, heeft steeds slecht betaalde baantjes en zijn vader is hier niet over te spreken. Terug in Tokio begint Tetsuo aan een zware baan en ontmoet daarbij de liefde van zijn leven. Alleen, zij is doofstom. Als hij haar aan zijn vader voorstelt en zegt met haar te gaan trouwen, reageert zijn vader anders dan verwacht

Mystery Train

1989 | Drama, Komedie, Misdaad

Verenigde Staten/Japan 1989. Drama van Jim Jarmusch. Met o.a. Masatoshi Nagase, Youki Kudoh, Screamin' J. Hawkins, Cinque Lee en Nicoletta Braschi.

Derde deel van een drieluik, waartoe ook Stranger Than Paradise en Down by Law behoren, rond het thema eenzaamheid. Deze film bevat drie afzonderlijke vertellingen, die zich alledrie binnen een etmaal afspelen in en rond het afgetrapte Hotel Arcade in Memphis, Tennessee, het pelgrimsoord van Elvis-fans. Het scenario van Jarmusch zit vol vreemde personages met uiteenlopende culturele achtergrond en dat maakt de film juist zo boeiend. De muziek van John Lurie gaat van rock tot pop. Tom Waits praat de stukken aan elkaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Masatoshi Nagase op televisie komt.

Reageer