Oliver Johnston: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

A Countess From Hong Kong

1967 |

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1967. Charles Chaplin. Met o.a. Marlon Brando, Sophia Loren, Sydney Chaplin, Tippi Hedren en Charles Chaplin.

De 63-jarige Chaplin schreef, regisseerde en acteerde en deed ook nog eens de muziek voor zijn laatste film. Het niveau van deze romantische farce (Amerikaanse miljonair annex diplomaat, onderweg vanuit Hongkong, verbergt mooie Russische émigree in zijn scheepshut, maar dan verschijnt zijn echtgenote plotseling aan boord, etcetera etcetera) ligt niet bijster veel hoger dan van een doorsnee aflevering van Love Boat, maar wanneer krijg je nu de kans om Marlon Brando, Sophia Loren, Margaret Rutherford en vader Charles en zoon Sydney Chaplin allemaal in één film te zien? Het muzikale thema van de film werd onder de titel This is my song een wereldhit (vooral in de versie van Petula Clark).

The Fast Lady

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. James Robertson Justice, Stanley Baxter, Leslie Phillips, Julie Christie en Kathleen Harrison.

Om indruk te maken op de rijke vader van zijn vriendin, wil Murdoch zijn fiets aan de kant doen, een sportwagen kopen en leren autorijden.

Backfire!

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Paul Almond. Met o.a. Alfred Burke, Zena Marshall en Oliver Johnston.

Noel Trevarthen is een verzekeringsinspecteur die een geval van vergiftiging en moord bij een cosmetische firma onderzoekt; adequate doorsneefilm naar een verhaal van Edgar Wallace.

Kidnapped

1960 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1960. Avonturenfilm van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Finch, James MacArthur, Bernard Lee, Niall MacGinnis en John Laurie.

Een Disneyfilm, in Engeland gedraaid, naar een klassiek verhaal van Robert Louis Stevenson, dat behoorlijk vervelend is. Een goede rolverdeling en levendige sfeer is alles wat overblijft. Scenario van de regisseur, camerawerk van Paul Beeson.

The Night We Dropped a Clanger

1959 | Oorlogsfilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Oorlogsfilm van Darcy Conyers. Met o.a. Brian Rix, Cecil Parker, William Hartnell, Leslie Phillips en Leo Franklyn.

Een buitengewoon flauwe klucht die speelt tijdens WO II (1939-45). Een commandant van de luchtmacht, Air Vice-Marshal sir Bertram Bukpasser (Parker) moet voor de Britse geheime dienst in Frankrijk onderzoeken hoe ver de Duitsers zijn met de productie van z.g. Zoem-bommen. Om de spionnen van de vijand in verwarring te brengen hebben de Engelsen een dubbelganger voor Bukpasser gevonden: het is een domme luchtmachtsoldaat, Aircraftsman Arthur Atwood (Rix), die korvee doet in een barak. Atwood moet naar Noord-Afrika gestuurd worden, maar door een bureaucratisch foutje worden hun opdrachten verwisseld. Een aflevering van Dad's Army met Arthur Lowe is heel wat leuker. Het scenario is van John Ray Chapman.

A Touch of Larceny

1959 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van Guy Hamilton en Andrew Garve. Met o.a. James Mason, George Sanders, Vera Miles, Oliver Johnston en William Kendall.

Een erg knappe komedie over een officier die militaire geheimen in zijn voordeel gebruikt bij een buitenissig plan.

Indiscreet

1958 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Stanley Donen. Met o.a. Cary Grant, Ingrid Bergman, Cecil Parker, Phyllis Calvert en David Kossoff.

Anna Kalman (Bergman) is een bekende actrice die het hof wordt gemaakt door een gefortuneerde Amerikaanse diplomaat in Londen, Philip Adams (Grant) die niet wil trouwen. Ze kan hem maar niet vergeten en weet hem tenslotte over te halen zijn mening te veranderen. Een onderhoudende, heerlijke salonkomedie naar het toneelstuk Kind Sir van Norman Krasna. Prima spel van de hoofdrollen. Op locatie gefilmd. In 1988 opnieuw gemaakt als tv-film. Het camerawerk is van Frederick A. Young.

A King in New York

1957 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Michael Chaplin, Dawn Addams, Oliver Johnston en Maxine Audley.

Nadat hij door revolutionairen zijn land is uitgezet zoekt koning Shahdov van Estrovia (Chaplin) politiek asiel in New York. Hij verdient zijn geld met spelen in reclamespotjes en raakt bevriend met de jonge Rupert Macabee (zoon Michael Chaplin), wiens ouders verdacht worden van communistische sympathieën. Al snel staat ook Shahdov voor het House Un-American Activities Committee. Chaplin maakte de film in Engeland, vier jaar nadat hij de VS was uitgezet vanwege zijn linkse denkbeelden. Zijn aanval op het McCarthyisme gaat een beetje ten koste van de humor, maar toch is A King in New York zeker de moeite waard.