Amrish Puri

Acteur

Amrish Puri is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Chachi 420

1997 | Komedie

India 1997. Komedie van Kamal Haasan. Met o.a. Kamal Haasan, Tabu, Om Puri en Amrish Puri.

Na hun scheiding grijpt een man (Haasan) alle mogelijke middelen aan om zijn dochter zoveel mogelijk te zien. Uiteindelijk gaat hij zich als vrouw verkleden en laat hij zich door zijn ex (Tabu) engageren als kindermeisje. Vanaf de eerste dag moet hij elke verzinbare verontschuldiging inroepen om de attenties van zijn dictatoriale schoonvader (Amrish Puri) af te wimpelen. De enige die verdenkingen gaat koesteren over de echte identiteit van de `nanny` is de bemoeizieke secretaris (Om Puri) van schoonpapa. Duidelijk een Bollywood spin-off van de Robin Williams-hit MRS. DOUBTFIRE, maar dan veel langer uitgesponnen en met de nodige Indische pathos in beeld gebracht. Om Puri heeft niet de minste moeite om de show te stelen. De film neemt toch wel een stelling in over de situatie van de vrouw in de hedendaagse Indische samenleving. De versie die we te zien kregen had een generiek in Hindu en de vertaler vond het niet de moeite om deze in voor ons leesbare voettitels te zetten, dus kunnen we onmogelijk verdere credits bekend maken.

Dilwale Dulhania Le Jayenge

1995 | Romantiek, Drama, Komedie

India 1995. Romantiek van Aditya Chopra. Met o.a. Shah Rukh Khan, Kajol, Amrish Puri, Farida Jalal en Anupam Kher.

Het scenario van regisseur Chopra is beslist geen meesterwerk. Hij vertelt ons in ruim drie uur de eenvoudige liefdesgescheidenis met goede afloop van Raj Malhotra en Simran, die beiden van Indiase afkomst zijn en in Londen wonen. Soap met songs, waarvan boze tongen beweren dat Chopra een en ander geleend heeft uit succesfilms van collega's, maar in Bollywood kijken alle filmers altijd heel goed naar Hollywood.

Indiana Jones and the Temple of Doom

1984 | Avonturenfilm, Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Steven Spielberg. Met o.a. Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan, Amrish Puri en Roshan Seth.

In deze tweede film over de avontuurlijk ingestelde archeoloog Indiana Jones moet hij op zoek naar gestolen kunstvoorwerpen en verdwenen kinderen in bergachtig Noord-India. Hij komt op het spoor van een allerakeligste cultus, die zich bezighoudt met roof, slavernij en zwarte magie. The Temple of Doom is uiterst spannend, maar absoluut ongeschikt voor te jonge kijkers (vanwege een gruwelijke mensenofferscène) of voor mensen die bang zijn voor kriebelbeestjes. Regisseur Spielberg beleefde weinig plezier aan het draaien van de film, maar leefde naderhand nog lang en gelukkig met actrice Kate Capshaw.

Kondura

1977 | Drama

India 1977. Drama van Shyam Benegal. Met o.a. Anant Nag, Vanishr, Smita Patil, Satyadev Dubey en Shekhar Chatterjee.

Panasuram meent als goddelijke uitverkorene te kunnen oordelen over zijn dorpsgenoten. Als hij, door vooroordelen geleid, een fout maakt, beseft hij dat hij niets meer is dan anderen. In dit boeiende verhaal wordt de spanning opgebouwd door beeld en geluid, maar door het herhalen van beeldelementen wordt deze voorspelbaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amrish Puri op televisie komt.

Reageer