Dezso Garas

Acteur

Dezso Garas is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

When the stars were red

1991 | Drama

Frankrijk/Servië en Montenegro 1991. Drama van Dusan Trancík. Met o.a. Dezso Garas, Vaclav Koubek, Eva Salzmannova en Alena Ambrova.

1950: een graaf verzet zich tegen de nieuwe lokale machthebbers, nationaliseert zijn bibliotheek en verdeelt de boeken onder de mensen, zodat zij ze kunnen lezen en zich kunnen ontwikkelen. Zo raakt hij bevriend met een jongeman die hij adopteert en voor wie een tijd aanbreekt van leren en werken in de fabriek en vervolgens van amoureuze passies. Uit dit plot is een fabel ontstaan die het midden houdt tussen een satire en een drama. Die combinatie is niet altijd zo'n succes en het materiaal voor de film is te dun om er iets van te maken dat zelfs maar op een avondvullende film lijkt. Afgezien daarvan een aardig werkje en een poëtisch portret met innemende personages van Vladimir Smutny.

Storm and Sorrow

1990 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1990. Avonturenfilm van Richard A. Colla. Met o.a. Lori Singer, Todd Allen, Steven Anderson, Jay Baker en Agnes Banfalvy.

Deze film is gebaseerd op een ware gebeurtenis in 1974 toen een Amerikaans-Russische expeditie een berg probeerde te bedwingen in de voormalige Sovjetunie. De bestijging eindigde in een ramp, waarbij een aantal klimmers het leven liet. Centraal staat de 25-jarige Molly Higgins, die algauw door de mand viel wegens het gebrek aan ervaring. Ze moest zich te midden van de macho's zien te handhaven, die haar het feit dat ze gezwegen had over haar gebrek aan routine niet gemakkelijk vergaven. Tenslotte waren er andere karaktereigenschappen nodig om het avontuur te overleven. Zonder al te veel omhaal gefilmd, met recht-toe-recht- aan spel, maar zowel voor de genreliefhebbers als voor de oningewijde kijkers beslist niet slecht.

Daughter of Darkness

1990 | Horror

Verenigde Staten 1990. Horror van Stuart Gordon. Met o.a. Anthony Perkins, Mia Sara, Jack Coleman, Robert Reynolds en Dezso Garas.

Een romantische Amerikaanse (Sara) ontdekt op een reis naar Roemeni[KA3]e dat zij de dochter is van de tweehonderd jaar oude vampierenprins Anton Crainic (effectief gespeeld door Perkins). Als de vader uit liefde voor zijn dochter zich wil ontrukken aan zijn naaste omgeving van bloedzuigers, laadt hij hun vloek op zich en komt om in een verzengend vuur. De behoorlijk gemaakte film is voorzien van voldoende angstmakers zoals het nodige bloed enz., maar begeeft zich op glad ijs met nieuwe voor de vampierentraditie onlogische ideeën: inplaats van de tanden hebben de vampieren een sneldraaiende zuigtong en komen ze om door vuur inplaats van de houten spies door het hart. Scenario van Andrew Laskos.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dezso Garas op televisie komt.

Reageer