Keizo Kawasaki

Acteur

Keizo Kawasaki is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Furin

1965 | Drama, Erotiek

Japan 1965. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Ayako Wakao, Keizo Kawasaki, Kyoko Enami en Bontaro Miake.

Een jongen heeft een seksuele relatie met twee vrouwen die dat beide goedvinden. De situatie wordt echter langzaamaan onhoudbaar. Eén van de minder overtuigende erotische drama's die de Japanse filmwereld in de jaren 1960-1970 aan één stuk door heeft geproduceerd.

Ottoga Mita

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Yasuzo Masumura. Met o.a. Ayako Wakao, Keizo Kawasaki, Jiro Tamiya en Kyoko Kishida.

Een ambitieuze industrieel besluit zijn vrouw te gebruiken als middel om zich te ontdoen van zijn belangrijkste concurrent. Melodrama ge[KA3]inspireerd door Amerikaanse klassiekers, maar die speciaal voor Japan van sociologisch belang is (de jaren van de economische opbloei, de nieuwe financiers, enzovoort).

Uso

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Yasuzo Masamura, Yoshio Shirasaka en Kimisaburo Yoshimura. Met o.a. Jerry Fujio, Takashi Nakamura, Junko Kano, Keizo Kawasaki en Nobuko Otowa.

Drie sketches over het uiteenlopende gedrag van vrouwen, elk onder leiding van een andere regisseur en gespeeld door verschillende acteurs. De eerste heet PLAY GIRL, de tweede OFFICE WIFE en de derde THREE WOMEN.

Sono Yowa Wasurenai

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Ayako Wakao, Jiro Tamiya, Keizo Kawasaki en Reiko sumi.

Een verslaggever uit Tokyo reist naar Hiroshima om een reportage te schrijven over de gevolgen van de atoombom. Hij wordt verliefd op een jong meisje, dat gewond is door de holocaust. Een sentimentele en suikerzoete kijk op het Japanse trauma bij uitstek, de atoomaanval op Hiroshima. Invloeden van de legendarische film HIROSHIMA, MON AMOUR van Alain Resnais.

Sasayaku Shibijin

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Sadao Murayama. Met o.a. Keizo Kawasaki, Masayo Banri, Tatsuo Hanabusa en Yoko Hizakura.

Een arts besluit zijn geliefde, een verpleegster, te vermoorden om zodoende te kunnen trouwen met de dochter van de eigenaar van het ziekenhuis. Drama over het geweten, dat, zoals zoveel Japanse politiefilms en psychologische films uit de jaren 1960-1970, in grote mate is beïnvloed door het literaire werk van Dostojewski.

Onsen Anma

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Keigo Kimura. Met o.a. Junko Kano, Hizuru Takachiho, Keizo Kawasaki en Jun Tatara.

Een groep atleten bezoekt Shutokuji en is op zoek naar masseuses en geisha's. Een openlijk bescheiden film van weinig cinematografische waarde, die echter wel van enig sociologisch belang is wat betreft de overgang van de traditionele geisha naar de hedendaagse masseuse in het Japan van de jaren 1960-1970.

Futen Rojin Nikki

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Keigo Kimura. Met o.a. Sô Yamamura, Ayako Wakao, Keizo Kawasaki en Chieko Higashiyama.

De flinke en levenskrachtige invalide Tokosuke adopteert een achttien-jarig meisje. Een interessante Japanse variatie op het mythische DADDY LONG LEGS, dat door de regisseur zelf is bewerkt tot een film. Een intens slechte film, afkomstig uit een periode dat de Japanse film zeer vruchtbaar was.

Aru Osaka no Onna

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Reiko Dan, Keizo Kawasaki, Kamatari Fujiwara, Kyu Sazanka en Shisako Hara.

Om zijn vader te helpen wijdt de jonge Ayako zich aan de prostitutie met mannen op leeftijd. Een sociaal drama over een schandalige toestand, van hoge kwaliteit, hoewel niet altijd boven het niveau van een soap-opera. Goed spel.

Man'in densha

1957 | Drama

Japan 1957. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Hiroshi Kawaguchi, Michiko Ono, Chishû Ryû, Haruko Sugimura en Eiji Funakoshi.

Een jongeman, pas afgestudeerd aan de universiteit, wordt geconfronteerd met een hele reeks tegenslagen. Hij zal uiteindelijk eindigen als conciërge in een kleine basisschool in een afgelegen streek. Een vrij sterk, zij het bij vlagen nogal gechargeerd psychologisch drama over menselijke vereenzaming. Ook bekend als THE CROWDED TRAIN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Keizo Kawasaki op televisie komt.

Reageer