Solbjørg Højfeldt

Acteur

Solbjørg Højfeldt is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Sekten

1997 | Horror, Thriller

Denemarken 1997. Horror van Susanne Bier. Met o.a. Stina Ekblad, Ghita Nørby, Christina Ankerskjold, Camilla Søeberg en Ulrich Thomsen.

Mona geniet met haar vriendinnen van de tijd voor haar huwelijk en laat zich de toekomst voorspellen door een waarzegster. Die voorspelt echter niet veel goeds. Kort daarop raakt Mona's beste vriendin onder invloed van een sekte. Omdat de politie niet direct iets doet, gaat Mona zelf op pad om haar vriendin te bevrijden

Operation Cobra

1995 | Familiefilm, Avonturenfilm, Actiefilm

Denemarken 1995. Familiefilm van Lasse Spang Olsen. Met o.a. Anders Schoubye, Kasper Andersen, Lotte Arnsjberg, Thomas Eje en Solbjørg Højfeldt.

Regisseur Olsen, die in het filmvak begon als stuntman, heeft een spannende film gemaakt over twee buurjongens die een terroristisch complot ontdekken en dat ter elfder ure verijdelen. Zo sparen ze het leven van een hoge ome. Het scenario van Michael Larsen is gebaseerd op de roman van de populaire Deense thrillerschrijver Anders Bodelsen en het werd in 1978 al eerder gefilmd onder de titel OPERASJON COBRA in Noorwegen door Ola Solum. Het camerawerk is van Anthony Dod Mantle.

Zappa

1982 | Misdaad, Drama

Denemarken 1982. Misdaad van Bille August. Met o.a. Peter Reichhardt, Adam Tønsberg, Morten Hoff, Solbjørg Højfeldt en Bent Raahauge.

Een voor de grap begonnen bende van middelbare scholieren `van goeden huize` vervalt geleidelijk tot geweldsdelicten en terreur van de aanvoerder, een situatie waartegen de anderen zich slechts schoorvoetend durven verzetten. De spontane regie van de jonge amateurspelers en de zorgvuldige, maar bescheiden reconstructie van de tijd rond 1962 levert een boeiende socio- psychologische film op met actiesc[KA2]enes in de traditie van de (goede) Amerikaanse B-film.

Slingrevalsen

1981 | Komedie

Denemarken 1981. Komedie van Esben Høilund Carlsen. Met o.a. Solbjørg Højfeldt, Kurt Dreyer, Ole Ernst, Ulf Pilgaard en Lisbeth Lundquist.

Twee dertigers met kinderen groeien langzaam maar zeker uit elkaar. Zij begint een verhouding met een rokkenjager, hij heeft een liaison met een fijne lady. De kinderen voelen de breuk vlijmscherp aan. Er schuilt melancholie achter de dialogen en de actie. Ondanks het thema geen treurige film. Rijk aan details in de beelden, gelaatsuitdrukkingen en gebaren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Solbjørg Højfeldt op televisie komt.

Reageer