Ben Woolford

Producer

Ben Woolford is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

The Wooden Camera

2004 | Actiefilm, Romantiek, Drama, Familiefilm

Frankrijk/Zuid-Afrika/Verenigd Koninkrijk 2004. Actiefilm van Ntshaveni Wa Luruli. Met o.a. Junior Singo, Innocent Msimango, Dana de Agrella, Jean-Pierre Cassel en Andre Jacobs.

Twee 14-jarige jongens vinden nabij Kaapstad het lijk van een man, die een vuurwapen en een camera bij zich draagt. Madiba neemt de camera mee, Sipho pikt het pistool in. Allebei ontlenen ze aan hun object een nieuwe status. Terwijl Sipho het vervolgens tot bendeleider schopt, leert Madiba kijken naar zijn omgeving. De symbolische betekenis van de objecten - die beide zijn bedoeld om mee te 'schieten' - wordt mooi verbeeld in de verschillende wendingen die de levens van de twee vrienden nemen. Regisseur Ntshaveni Wa Luruli (1955) werd op het filmfestival van Rotterdam genomineerd voor de VPRO Tiger Award.

Beautiful People

1999 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1999. Komedie van Jasmin Dizdar. Met o.a. Charlotte Coleman, Charles Kay, Roger Sloman, Heather Tobias en Danny Nussbaum.

Wat doet een heroïneverslaafde Britse hooligan in een veldhospitaal in voormalig Joegoslavië? Wat is de heilzame werking van een saucijzenbroodje? En, kunnen een Kroaat en een Serviër een ziekenhuiskamer delen met een Welshman? Grootse gebeurtenissen op het wereldtoneel krijgen smoel in Jasmin Dizdars debuut Beautiful People. De caleidoscoop van verhaallijnen speelt in oktober 1993, standplaats Londen. De oorlog in voormalig Joegoslavië vult de journaals, afgewisseld met nieuws over de aanstaande voetbalwedstrijd tussen Engeland en Nederland. Ondertussen wordt in de straten van Londen een Serviër achtervolgd door een ziedende Kroaat. Ze takelen elkaar voldoende toe om in het ziekenhuis te belanden, hetzelfde ziekenhuis waar een lokale arts wordt gevraagd om een baby te doden die het product is van een vijandelijke soldaat. Zelf probeert de arts zijn hyperactieve tweeling uit handen te houden van zijn ex-vrouw. De verschillende verhalen grijpen uiteindelijk losjes in elkaar met als gemene deler verzoening. Verzoening met elkaar maar vooral met het eigen lot. Een lofzang op het leven.

Gallivant

1996 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Andrew Kötting. Met o.a. Andrew Kötting, Eden Kötting en Gladys Morris.

Hoewel met veel gejuich bekroond op Edinburgh Film Festival in 1996 (Channel 4 Director`s Award) en Britain`s National Lottery Award moest deze spitsvondige, onvoorstelbaar eigenaardige documentaire meer dan een jaar wachten vooraleer in Groot-Brittanni[KA3]e een distributeur te vinden. Regisseur K[KA3]otting volgt twee personages: zijn 85-jarige oma Gladys (Morris) en zijn zevenjarige dochter Eden, elk op hun manier 'gehandicapt'. Oma door haar leeftijd, het meisje door syndroom van Joubert, dat haar allicht voor haar volwassenheid zal doden. Zij trekken langsheen de kusten van de Britse eilanden en observeren de bewoners, halen herinneringen op en ontdekken elkaar. Hoewel sterk ontroerend, nooit echt flauw van smaak noch sentimenteel. Integendeel, de film is eerder een voortdurende verrukking in het verheerlijken van onweerstaanbare menselijke dwaasheden. Tijdens hun pelgrimstocht langs de kusten ontmoeten zij aardig wat beminnelijke excentriekelingen en daar rekenen wij ook regisseur Kötting bij.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ben Woolford op televisie komt.

Reageer