Jose Dumont

Acteur

Jose Dumont is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Abril Despedaçado

2001 | Drama, Actiefilm

Frankrijk/Brazilië/Zwitserland 2001. Drama van Walter Salles. Met o.a. Jose Dumont, Rita Assemany, Luiz Carlos Vasconcelos, Ravi Ramos Lacerda en Flavia Marco Antonio.

Fraai gestileerde film over strijdende families en bloedwraak. Net als in Central do Brasil, goed voor twee Oscarnominaties en bijna zestig andere filmprijzen, kiest regisseur Salles in Behind the Sun voor het vertelperspectief van een kleine jongen. Opnieuw is het een effectieve vertelwijze, gesteund door sterk spel en gevat in oogstrelend camerawerk, met gloedvolle tinten. Het eenvoudige verhaal slaat echter dood op platte symboliek en behaagzieke mooifilmerij. Regisseur Salles baseerde zijn film op 'Een breuk in april' van Ismail Kadare, maar hij nam alleen het thema van de bloedwraak over en zette het verhaal verder volledig naar zijn hand.

Tigipio

1985 | Drama

Brazilië 1985. Drama van Pedro Jorge de Castro. Met o.a. Jose Dumont, B. de Paiva, Regina Dourado, Joao Falcao en Ricardo Guilherme.

Eén van de mooiste films die in 1985 is geproduceerd, met één van de beste hedendaagse Braziliaanse acteurs in de rol van kolonel Cesario. Deze arme weduwnaar, die eens een rijk man was, woont samen met zijn dochter Matilda in de noord- oostelijke staat Ceara in Brazilië, een gebied dat bekend is om de grote droogte. De streek wordt bezocht door een ingenieur, die er een regeringsproject start. Hij helpt Cesario aan werk, waardoor hij de kans krijgt Cesario's dochter het hof te maken. Dit leidt uiteindelijk tot een tragedie. Een uitstekende film.

Parahyba mulher macho

1985 | Misdaad

Brazilië 1985. Misdaad van Tizuka Yamasaki. Met o.a. Tania Alves, Claudio Marzo, Walmor Chagas en Jose Dumont.

Een onderwijzeres wordt verliefd op een advocaat-journalist die verwikkeld is geraakt in politieke problemen. Zijn tegenstander chanteert hem met erotische foto's van de twee geliefden. Dit schandaal leidt er toe dat de advocaat gedwongen wordt het land te verlaten. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Tweede film van deze regisseuse, die tevens de scenarioschrijfster en maakster van de decors is. Erg goede reconstructie van die tijd.

A hora da estrela

1985 | Drama

Brazilië 1985. Drama van Suzana Amaral. Met o.a. Marcelia Cartaxo, Jose Dumont, Tamara Taxman en Fernanda Montenegro.

Het verhaal van een naïef maagdelijk plattelandsmeisje, dat deel wil uitmaken van het stadsleven. Eerste speelfilm van deze duidelijk feministische en weinig originele regisseuse. Middelmatig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jose Dumont op televisie komt.

Reageer