Hitham Omari is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mountain

2015 | Drama

Israël/Denemarken 2015. Drama van Yaelle Kayam. Met o.a. Shani Klein, Hitham Omari en Avshalom Polak.

Met haar gezin woont de orthodox joodse Tzvia (Klein) op de uitgestrekte begraafplaats op de Olijfberg in Jeruzalem. Op die eenzame plek hunkert ze naar volwassen gezelschap, wanneer haar man lange werkdagen maakt. Dan ontmoet ze een groepje prostituees. Fraai gefilmd, gevoelig speelfilmdebuut van regisseuse Kayam laat niet zozeer de diepste gevoelens van deze jonge vrouw zien, maar schetst wel hoe ze op heel eigen wijze een uitweg vindt uit een verstikkend bestaan. Drama met een mooie hoofdrol van actrice Klein.

Sand Storm

2016 | Drama

Israël/Duitsland/Frankrijk 2016. Drama van Elite Zexer. Met o.a. Lamis Ammar, Hitham Omari, Khadija Al Akel en Ruba Blal.

Hoe lang zouden de verstikkende tradities van de bedoeïenengemeenschappen in de Israëlische Negevwoestijn nog stand kunnen houden? De vrouwen in dit subtiel meeslepende drama, een moeder die wordt verstoten en een dochter die wordt uitgehuwelijkt, ondergaan hun lot nog enigszins gelaten. Maar de jongere meisjes die vanaf de zijlijn toekijken, denken er intussen het hunne van. Knap debuut van Joodse regisseuse Zexer was de eerste Arabisch gesproken film die door Israël werd ingezonden voor de Oscars, en won vele internationale prijzen.

Bethlehem

2013 | Thriller, Drama

Israël/Duitsland/België 2013. Thriller van Yuval Adler. Met o.a. Shadi Mar'i, Tsahi Halevi, Tarik Kopty en Hitham Omari.

De Israëlische regisseur Yuval Adler schreef het scenario van zijn debuutfilm Bethlehem met de Palestijnse journalist Ali Waked. Ter inspiratie sprak het duo met zowel Israëlische veiligheidsagenten als Palestijnse activisten. Die zorgvuldige aanpak is terug te zien in de authentiek aanvoelende settings, en genuanceerde personages aan beide zijden van het conflict. Centraal staat de scheve vriendschap tussen een Israëlische agent en een zeventienjarige Palestijn die hem geheime informatie biedt. Degelijke, spannende thriller waarin de personages - en daarmee ook het drama - wel wat vlak blijven.