Hitham Omari

Acteur

Hitham Omari is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mountain

2015 | Drama

Israël/Denemarken 2015. Drama van Yaelle Kayam. Met o.a. Hitham Omari, Shani Klein en Avshalom Polak.

Portret van een jonge, orthodox joodse vrouw die met haar gezin bij het joodse kerkhof op de Olijfberg woont. Wanneer de vrouw op een nacht over het kerkhof ronddwaald, stuit ze op de prostituees en drugsdealers die zich daar 's nachts bevinden. Na een confrontatie gaat een nieuwe wereld voor haar open.

Sand Storm

2016 | Drama

Israël/Duitsland/Frankrijk 2016. Drama van Elite Zexer. Met o.a. Lamis Ammar, Hitham Omari, Khadija Al Akel en Ruba Blal.

Hoe lang zouden de verstikkende tradities van de bedoeïenengemeenschappen in de Israëlische Negevwoestijn nog stand kunnen houden? De vrouwen in dit subtiel meeslepende drama, een moeder die wordt verstoten en een dochter die wordt uitgehuwelijkt, ondergaan hun lot nog enigszins gelaten. Maar de jongere meisjes die vanaf de zijlijn toekijken, denken er intussen het hunne van. Knap debuut van Joodse regisseuse Zexer was de eerste Arabisch gesproken film die door Israël werd ingezonden voor de Oscars, en won vele internationale prijzen.

Bethlehem

2013 | Thriller, Drama

Israël/Duitsland/België 2013. Thriller van Yuval Adler. Met o.a. Shadi Mar'i, Tsahi Halevi, Tarik Kopty en Hitham Omari.

De Israëlische regisseur Yuval Adler schreef het scenario van zijn debuutfilm Bethlehem met de Palestijnse journalist Ali Waked. Ter inspiratie sprak het duo met zowel Israëlische veiligheidsagenten als Palestijnse activisten. Die zorgvuldige aanpak is terug te zien in de authentiek aanvoelende settings, en genuanceerde personages aan beide zijden van het conflict. Centraal staat de scheve vriendschap tussen een Israëlische agent en een zeventienjarige Palestijn die hem geheime informatie biedt. Degelijke, spannende thriller waarin de personages - en daarmee ook het drama - wel wat vlak blijven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hitham Omari op televisie komt.

Reageer