Jan Kadar: regie.
Er zijn 5 films gevonden.

Freedom Road

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Jan Kadar. Met o.a. Muhammad Ali, Kris Kristofferson, Ron O'Neal, Barbara O Jones en Edward Herrmann.

Rommelige bewerking van wijdlopige roman van Howard Fast over de opkomst van een ex-slaaf tot VS-senator ten tijde van de Reconstruction . Wordt gehinderd door het niet-acteren van Ali in de cruciale rol. Ossie Davis zorgt voor een waardig commentaar bij Kadars laatste film.

The Other Side of Hell

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Jan Kadar. Met o.a. Alan Arkin, Roger E. Mosley en Morgan Woodward.

Het leven in een psychiatrische inrichting wordt hier voorgesteld als een hel. De patiënten zijn misdadigers. De cipiers zijn brute wezens en de patiënten moeten zichzelf niet alleen genezen, maar ook nog beschermen. Arkin is de intelligente patiënt die vastbesloten is om te overleven. De Tsjechische regisseur Kadar geeft goed de sfeer aan van deze hulpeloze figuren.

Lies My Father Told Me

1975 | Drama

Canada 1975. Drama van Jan Kadar. Met o.a. Yossi Yadin, Len Birman, Marilyn Lightstone, Jeffrey Lynas en Ted Allan.

Een tedere film over een kleine jongen in een Canadees-joods getto in de jaren twintig, die zijn grootvader, een eenvoudige, ouderwetse voddenman, vereert. De schrijver Ted Allan speelt meneer Baumgarten. Een simpel en ontroerend drama.

The Angel Levine

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Jan Kadar. Met o.a. Zero Mostel, Harry Belafonte, Ida Kaminska, Milo O'Shea en Eli Wallach.

Een ontroerend, humoristisch en droevig gegeven. Het zwarte engeltje Levine ligt er in de hemel uit en probeert daarom de arme oude Morris Mishkin te helpen. Het verhaal werd vele keren verteld, maar zelden zo goed.

Obchod na korze

1966 | Drama, Oorlogsfilm, Experimenteel

Tsjechoslowakije​/​​Tsjechië 1966. Drama van Ján Kadár, Elmar Klos en Jan Kadar. Met o.a. Josef Kroner, Ida Kaminska, Hans Slivkova, František Holly en Martin Gregor.

Een sterk en schrijnend drama gesitueerd in Tsjechoslowakije in 1942, waarin een beeld wordt gegeven van de zich uitbreidende fascistische gezindheid in een kleinsteedse omgeving. Een meubelmaker krijgt de opdracht een joodse winkel over te nemen. Hoewel hij een relatie opbouwt met de oude eigenaresse en hij zich van het onrecht bewust is, is er voor hem geen weg meer terug. De beide hoofdrolspelers werden voor hun voortreffelijke spel in Cannes bekroond, terwijl de film een Oscar kreeg voor de beste niet-Engelstalige film van 1966.