Arthur C. Miller (1895-1970): camera.
Er zijn 8 films gevonden.

The Prowler

1951 | Thriller

Verenigde Staten 1951. Thriller van Joseph Losey. Met o.a. Van Heflin, Evelyn Keyes, John Maxwell, Katharine Warren en Emerson Treacy.

Politieman Heflin wordt verliefd op Keyes nadat hij een onderzoek voor haar moest instellen naar een voyeur. Zij is getrouwd met een radio-omroeper, dus hij weet steeds wanneer ze alleen is. Zijn liefde voor haar wordt een obsessie. Uiteindelijk doodt hij haar man en laat iedereen geloven dat dit een ongeluk was. Tenslotte trouwen ze. Maar dan wacht hen nog een verrassing. Schitterende film noir die baadt in een sfeer van corruptie en verderf. Hetzelfde thema van manipulatie zou Losey later gebruiken in zijn meesterwerk THE SERVANT. Ook nu is het hoofdpersonage, vertolkt door Helfin, allesbehalve sympathiek. Het scenario werd geschreven door Hugo Butler en Dalton Trumbo en is gebaseerd op een verhaal van Robert Thoeren en Hans Wilhelm. Regie-assistent was Robert Aldrich. Camerawerk van Arthur Miller.

Dragonwyck

1946 | Horror

Verenigde Staten 1946. Horror van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Gene Tierney, Walter Huston, Vincent Price, Anne Revere en Spring Byington.

Historische rilfilm. Plaats van handeling: een groot onheilspellend huis aan de Hudson. Goede rolbezetting, maar aan elkaar geplakte stukken, die niet naadloos in elkaar overgaan. De regie was eigenlijk voorbestemd aan Ernst Lubitsch; hij moest laten afweten wegens ziekte en Mankiewicz van oorsprong (scenario)schrijver - hij pende uiteraard het draaiboek voor deze prent - begon zijn carrière als regisseur. Camerawerk van Arthur Miller.

The Ox-Bow Incident

1943 | Western

Verenigde Staten 1943. Western van William A. Wellman. Met o.a. Henry Fonda, Dana Andrews, Mary Beth Hughes, Anthony Quinn en William Blythe.

Op een vredige ochtend in 1885 wordt een dorpje in Nevada opgeschrikt door het nieuws dat drie vreemdelingen een veefokker hebben vermoord. De sheriff is afwezig, en de dorpsbewoners besluiten zelf op zoek te gaan naar de moordenaars, om hen hun gerechte straf te doen ondergaan.

Tobacco Road

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van John Ford. Met o.a. Charley Grapewin, Marjorie Rambeau, Gene Tierney, William Tracy en Elizabeth Patterson.

Grapewin is een van de laatste pachters van een armzalig stukje land aan de vervallen Tobacco Road. De bank die nu eigenaar is van de grond, eist opeens pachtgeld dat hij onmogelijk kan betalen. Sterk melodrama over het leven op het platteland in The Deep South tijdens de crisisjaren. Nunnally Johnson schreef het scenario, zich baserend op de toneeladaptatie door Jack Kirkland van de roman van Erskine Caldwell. Ford brengt een ongelooflijke verzameling van marginale figuren op het scherm, die geen van allen maar enigszins kunnen acteren. Toch slaagt de regisseur erin een mooi, poëtisch portret te brengen van deprimerende toestanden. Prachtig en sfeervol in beeld gebracht door Arthur Miller.

The Little Princess

1939 | Drama, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1939. Drama van Walter Lang en William A. Seiter. Met o.a. Shirley Temple, Richard Greene, Anita Louise, Ian Hunter en Cesar Romero.

Kindsterretje Shirley Temple (1928-2014) dat tussen 1935 en 1938 voor oorverdovend gerinkel aan de bioscoopkassa zorgde, is te zien in haar eerste Technicolor-film. In dit lichtvoetige drama speelt ze een meisje dat door haar vader op een sjieke kostschool wordt achtergelaten wanneer hij wordt opgeroepen voor de Boerenoorlog. Na het bericht van zijn vermissing wordt Sara een Assepoester-achtige bediende. Natuurlijk is het energieke goudlokje niet klein te krijgen. Amusante tweede bewerking van het boek van Frances Hodgson Burnett is een passend stervehikel voor Temple.

Heidi

1937 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1937. Familiefilm van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Shirley Temple, Jean Hersholt, Arthur Treacher, Helen Westley en Mady Christians.

Het klassieke kinderverhaal dat in het Zwitserland van de 19e eeuw speelt. Goed gegeven voor Temple, die een meisje speelt dat bij haar grootvader Hersholt wordt weggehaald en bij de wrede Nash komt te wonen. Aardige zakdoekenfilm voor kinderen. De Nederlandse klompendansen horen niet in een Zwitsers verhaal thuis.

The Clinging Vine

1926 | Misdaad, Zwijgende film, Komedie

Verenigde Staten 1926. Misdaad van Paul Sloane. Met o.a. Leatrice Joy, Tom Moore, Toby Claude, Robert Edeson en Dell Henderson.

Knap misdaadgeval over een onvrouwelijke zakenvrouw (Joy) die bij een zakenfraude betrokken raakt en verliefd wordt.

The right to love

1920 | Zwijgende film, Drama

Verenigde Staten 1920. Zwijgende film van George Fitzmaurice. Met o.a. Holmes E. Herbert en Mae Murray.

Knap misdaadgeval over een onvrouwelijke zakenvrouw (Joy) die bij een zakenfraude betrokken raakt en verliefd wordt.