Francisco Nieto

Acteur

Francisco Nieto is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

El rey y la reina

1985 | Drama, Historische film

Spanje 1985. Drama van José Antonio Paramo. Met o.a. Omero Antonutti, Nuria Espert, Xavier Elorriaga, Victor Valverde en Ramiro Oliveros.

Spanje 1936. Tuinier R[KA1]omulo (Antonutti) verafgoodt zijn werkgeefster hertogin van Alqu[KA1]ezar (Espert) ondanks het feit dat ze hem doorlopend kleineert. Wanneer de oorlog uitbreekt keren de rollen echter om. Rómulo zorgt ervoor dat de hertogin uit de handen blijft van de burgers die de macht overnamen. De hertogin wordt een gevangene in haar eigen kasteel waar haar tuinier het u voor het zeggen heeft. Een Buñueliaanse parabel over de wispelturigheid van het meester/knecht-rollenspel. De acteurs leveren aanvaardbare prestaties, maar de regisseur heeft wel hoger gegrepen dan hij kan waarmaken met als gevolg dat de film zich soms voortsleept. Fernando Saenz baseerde zijn scenario op een roman van Ramon José Sender. Fotografie van Francisco Fraile.

Las Garras de Loreley

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Helga Liné, Silvia Tortosa, Josefina Jartin en Lolita Tovar.

Een Duits meisjesinternaat wordt geteisterd door een moordlustig monster, dat bij nader onderzoek niets minder dan de legendarische Lorelei blijkt te zijn. Zeer, zeer zwak. Ook bekend als THE LORELEY'S GRASP.

Tre dollari di piombo

1964 | Western

Spanje/Italië 1964. Western van Pino Mercanti. Met o.a. Fred Beir, Evy Marandis, Francisco Nieto, Richard St.Bris en Ángel Álvarez.

Na geruime tijd keert een jongeman terug in zijn geboorteplaats. Een bende outlaws oefent een ware terreur uit over de bevolking. In hem krijgt de bende een waardige tegenstander. Een pure routine-western zonder veel opwinding. Regisseur Mercanti staat op de credits vermeld als Joseph Trader. Scenario van Silvio Siano en Mario Di Nardo. Camerawerk van Edmondo Affronti.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francisco Nieto op televisie komt.

Reageer