Jeff Baynes

Cameraman

Jeff Baynes is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

A Woman in Love and War: Vera Brittain

2008 | Biografie, Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 2008. Biografie van Claire Whalley. Met o.a. Katherine Manners, Tristan Beint en Christian Brassington.

De ervaringen van de Engelse schrijfster, feministe en pacifiste Vera Mary Brittain (1893-1970) als vrijwillig verpleegster tijdens WO I, zoals vastgelegd in haar boek 'Testament of youth' (1933).

The Last Machine

1995 | Drama, Historische film, Documentaire

Nederland/Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Richard Curson Smith. Met o.a. Terry Gilliam, Allan Corduner, Peter Eyre, Bryan Pringle en Paul Rhys.

Aan de hand van uniek filmmateriaal en geacteerde scènes vertelt Terry Gilliam mythen en legendes rond de geboorte van de film. Het is een originele en verrassende benadering van de filmgeschiedenis, rijkelijk geïllustreerd met gespeelde anecdotes rond figuren als Edward Muybridge, Prof. Marey, Edison, de gebroeders Lumière, Méliès en al die andere historische personages die aan de basis lagen van de zevende kunst. Het gefilmde materiaal bevat zowel actualiteitsopnamen als speelfilmfragmenten uit de kinderjaren van de kinematografie die voorheen haast nooit te zien waren. Bij dit materiaal hoort ook een leuke selectie van seksfilms uit de jaren 1900-1920. Er is dus duidelijk niets nieuws onder de zon. Tevens wordt er aandacht besteed aan het ontstaan van filmsterren met als grote voorlopers Max Linder en Asta Nielsen. Een boeiende kijkervaring voor elke rechtgeaarde filmliefhebber. Ian Christie schreef het scenario. Research was de verantwoordelijkheid van Denise Douieb en voor de montage stonden Ben McPherson en Mathew Stonehouse in. Nieuw materiaal werd gefilmd door Jeff Baynes. Gecoproduceerd door de VPRO onder de titel DE LAATSTE MACHINE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jeff Baynes op televisie komt.

Reageer