Robert B. Hauser (1919-1994): camera.
Er zijn 8 films gevonden.

Someone's Watching Me!

1978 | Thriller

Verenigde Staten 1978. Thriller van John Carpenter. Met o.a. Lauren Hutton, David Birney, Adrienne Barbeau, Charles Cyphers en Grainger Hines.

Tv-regisseur Hutton heeft een nieuwe job en een nieuw appartement op de vijftigste verdieping van een wolkenkrabber in Los Angeles. Ze is er nauwelijks ingetrokken of ze krijgt een eerste dreigende telefoontje van een onbekende die haar vanuit een van de honderden vensters aan de overkant begluurt. Wanneer de politie niets onderneemt, neemt ze zelf het heft in handen. Beklemmende thriller die nogmaals bewijst dat Carpenter, die zelf het scenario schreef, op zijn best is wanneer hij in beperkte ruimtes kan werken. De spanning wordt voortdurend opgedreven tot een werkelijk adembenemende climax. De vertolking is over de hele lijn aanvaardbaar. De camera van Robert Hauser vormt een belangrijk onderdeel van de actie.

Roll Of Thunder, Hear My Cry

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Jack Smight. Met o.a. Janet MacLachlan, Claudia McNeil, Lark Ruffin, Larry B. Scott en Rockne Tarkington.

Het is 1933. In de staat Mississippi woont de zwarte familie Logan. Ze zijn trots en onafhankelijk en binden de strijd aan met de blanke racisten. Enigszins voorspelbaar.

Twilight's Last Gleaming

1977 | Thriller, Actiefilm

Duitsland​/​​Verenigde Staten 1977. Thriller van Robert Aldrich. Met o.a. Burt Lancaster, Richard Widmark, Charles Durning, Melvyn Douglas en Paul Winfield.

Een onevenwichtige luchtmachtofficier kraakt een raketbasis en dreigt WO III te beginnen als de Amerikaanse regering geen schuld bekent inzake haar Vietnam-politiek. Een wat lange maar erg spannende bewerking van Walter Wager's roman Viper Three door Ronald Mac Cohn tot scenario bewerkt.

Le Mans

1971 | Drama, Actiefilm, Sportfilm

Verenigde Staten 1971. Drama van Lee H. Katzin. Met o.a. Steve McQueen, Siegfried Rauch, Elga Andersen, Ronald Leigh-Hunt en Fred Haltiner.

Snelheidsjunk Steve McQueen vermaakt zich opperbest in deze autofilm over de fameuze 24-uurs race van Le Mans, 'a professional bloodsport', aldus McQueen. Tijd voor romantiek inbegrepen dankzij de plezante verschijning van weduwe Lisa (Andersen), de vrouw die haar man verloor in een crash waarbij Michael (McQueen) was betrokken. Regisseur Katzin klaarde de klus nadat John Sturgess (The Great Escape) had bedankt voor de nukken van McQueen. McQueen rijdt overigens in een Porsche 911, een klassieker die mogelijk nog beter bij hem past dan de fameuze Ford Mustang waarmee hij in Bullitt (1968) de straten van San Francisco onveilig maakte.

Soldier Blue

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van Ralph Nelson. Met o.a. Candice Bergen, Peter Strauss, Donald Pleasence, John Anderson en Jorge Rivero.

Een irritante western, door John Gay geschreven naar de roman Arrow in the Sun van Theodore Olsen. Bergen, die met Indianenopperhoofd Rivero een relatie had maar door de man vrij werd gelaten toen ze weg wilde, sluit zich aan bij een betaalmeester en zijn mannen. Die worden door Rivero en de zijnen overvallen en vermoord, met uitzondering van Bergen en soldaat Strauss. Die moeten dan te voet door de woestenij. Hij is een sul eerste klas en zij is uiterst irritant. Westernfans zullen zich kapot ergeren. De bekendheid heeft het prul te danken aan de moordscène aan het eind, als het leger de overval gaat wreken en het Indianendorp uitmoordt. In feite heeft de film niets te bieden.

A Man Called Horse

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van Elliot Silverstein. Met o.a. Richard Harris, Judith Anderson, Jean Gascon, Manu Tupou en James Gammon.

De Britse aristocraat John Morgan (Harris) wordt halverwege de negentiende eeuw gevangen genomen door de Sioux-indianen. Zachtzinnig zijn ze niet, en dan wordt hij ook nog als slaaf, als 'paard', aan een van de oude vrouwen van de stam gegeven. Maar nadat Morgan de taal leert spreken wint hij het respect van de Indianen, al zal hij uiteindelijk nog een gruwelijke beproeving moeten ondergaan. Een van de eerste westerns die Indianen niet als stereotiepe bad guys portretteerde, met een uitstekende rol voor Harris. Tikje traag. Er kwamen twee, veel mindere, sequels.

Riot

1969 | Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Jim Brown, Gene Hackman, Ben Carruthers, Mike Kellin en Gerald O'Loughlin.

Drie gedetineerden ontketenen een gevangenisopstand. Vervolgens proberen ze op slinkse wijze gebruik te maken van de situatie. Clichématig en uiterst gewelddadig. Hackman in een goede rol van uitgekookte opruier. Opgenomen in het Arizona State Prison en naar een boek van de voormalige bajesklant Frank Elli.

The Odd Couple

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Gene Saks. Met o.a. Jack Lemmon, Walter Matthau, John Fiedler, Herb Edelman en Monica Evans.

Gescheiden mannen Felix (Jack Lemmon) en Oscar (Walter Matthau) zijn hun eenzaamheid zat en besluiten samen te gaan wonen in het ranzige appartement van Oscar. Felix' obsessieve netheid - smetvrees volgens de huidige norm - is slons Oscar een doorn in het oog. Deze tegenstelling zorgt voor vele genoeglijke momenten. Neil Simon bewerkte zelf zijn Broadway hit tot 105 minuten non-stop filmkomedie. Zijn script en de absolute topprestatie van de twee rasacteurs leverden een klassieker op. Het succes van de film zorgde voor een tv-serie en talloze tv-films met mindere goden totdat het gouden trio Lemmon-Matthau-Simon in 1998 weer bijeenkwam voor The Odd Couple II.