Erika Bodnár

Acteur

Erika Bodnár is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mielött befejezi r[KA11]otét a denevér

1988 | Drama

Hongarije 1988. Drama van Péter Tímar. Met o.a. Erika Bodnár, Gábor Máté en Róbert Csontos.

Een klein, maar vinnig en ironisch drama over een in Boedapest alleenstaande vrouw, wier man zich jaren ervoor gedrukt had naar Zwitserland en haar bijna volwassen zoon. Ze knoopt een relatie aan met een man die bij de politie is. Deze trekt bij haar in, maar algauw blijkt dat hij meer belangstelling aan de dag legt voor haar zoon, dan voor haar. De emoties lopen zo hoog op, dat het leidt naar haar zelfmoord. Scenario van de regisseur, camerawerk van Sándor Kardos.

Csók, anyu

1986 | Drama

Hongarije 1986. Drama van János Rózsa. Met o.a. Dorottya Udvaros, Róbert Koltai, Kati Lajtai, Simon G. Gévai en Sándor Gáspaár.

Het portret van een op het oog goed georganiseerde, streberige burgermansfamilie, die in werkelijkheid langs elkaar heen leeft. Dit alles, w.o. weinig fraaie zaken zoals een buitenechtelijk zijsprongetje en de diepe malaise van tienerdochter Lajtai, wordt waargenomen met de ogen van spijbelend zoontjelief Gévai, die iedereen door een zelfgemaakte periscoop vanuit een kast beloert. Het gezin komt even tot bezinning door de dood van oma, maar daarna gaat alles weer zijn gangetje. Hoewel een dergelijk familiebeeld door de omwenteling in Hongarije allang is achterhaald, is de film door zijn rake typeringen toch de moeite van het bekijken waard. Scenario van Miklós Vamos en camerawerk van Elemér Ragályi.

Búék!

1978 | Komedie

Hongarije 1978. Komedie van Rezsö Szörény. Met o.a. István Bujtor, Erika Bodnár, András Bálint, Cecília Esztergályos en Judit Meszléri.

Szörény volgt een groepje pretmakers tijdens hun wilde, dronken nieuwjaarsviering, waarbij hij de ongenoegens en frustraties van een aantal Hongaarse intellectuelen in hun privé-leven en hun werk op de korrel neemt. Licht kritische film, die echter vooral komisch is, met voortreffelijk spel van István Bujtor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Erika Bodnár op televisie komt.

Reageer