Mark Wingett

Acteur

Mark Wingett is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Fords on Water

1983 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Barry Bliss. Met o.a. Elvis Payne, Mark Wingett en Kathryn Aponowicz.

Bizarre, eigenzinnige komedie waarin twee ambitieuze jongelui door een samenloop van omstandigheden werkloos worden en dan maar met een gestolen wagen het land gaan verkennen. Met een nonchalance en visuele grilligheid die soms aan Godard doet denken schetst Bliss een beeld van jongelui die hun weg zoeken in een niet direct ontvankelijke samenleving. De gekke titel slaat op een shot in de film waarin men letterlijk Ford-wagens op het water ziet. 't Is maar dat u 't weet.

Breaking Glass

1980 | Muziek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1980. Muziek van Brian Gibson. Met o.a. Phil Daniels, Hazel O'Connor, Jon Finch, Jonathan Pryce en Peter-Hugo Daly.

Rock-zangeres O`Connor brengt het van zangeresje in kleine Londense clubs tot superster - dom met tragische gevolgen. Goede rollen van O`Connor, Daniels (als haar jeugdige manager), Pryce (als een saxofonist) compenseren voorspelbaar verloop van verhaal.

Quadrophenia

1979 | Muziek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1979. Muziek van Franc Roddam. Met o.a. Phil Daniels, Philip Davis, Leslie Ash, Mark Wingett en Garry Cooper.

Zeer goede combinatie van Angry-Young-Man-drama uit de jaren 1960-1970 en rock-film over jongerengevechten tussen Mods en Rockers in een Engelse badplaats. Een onverwacht succes. Het scenario is van Dave Humphries, Martin Stellman en Fran Roddam naar het dubbelalbum van The Who Quadrophenia. Het camerawerk is van Brian Tufano.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Wingett op televisie komt.

Reageer