Theresa Weißbach

Acteur

Theresa Weißbach is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Käthchens Traum

2003 |

Duitsland 2003. Jürgen Flimm. Met o.a. Theresa Weißbach, Julia Stemberger en Tobias Moretti.

Het bedrijf Stauffen beleeft roerige tijden: het baanbrekende preparaat tegen de veroudering van de mens staat op het punt toegelaten te worden op de markt. Manager Strahl is erin geslaagd concurrenten van zich af te slaan. Maar, als een automonteur beweert dat zijn dochter Kätchen slachtoffer is geworden van een klinische proef, daalt de aandelenkoers

Kätchens Traum

2003 | Romantiek

Duitsland 2003. Romantiek van Jürgen Flimm. Met o.a. Tobias Moretti, Julia Stemberger, Theresa Weißbach, August Zirner en Armin Rohde.

Het scenario van Stefan Dähnert is gebaseerd op het toneelstuk Das Käthchen von Heilbronn van Heinrich von Kleist uit 1810. De film is gezet tegen een modern decor, gefilmd rondom Essen en Duisburg met kantoortorens uit staal en glas, en de industriemonumenten van de daar stilgelegde steenkolenmijnen. Hoewel de dialogen van Von Kleist behouden zijn, is het verhaal verwerkt tot een soort spannende gebeurtenis rond een biotechnisch patent dat tijdig verkregen moet worden, illegale proeven op een jonge vrouw, gemanipuleerde aandelenkoersen en een liefdesgeschiedenis. De rolverdeling bestaat uit prominente acteurs en actrices, die met hun dialogen in klassieke volzinnen een wat meer eisend publiek ongetwijfeld zullen aanspreken. Von Kleist pleegde op 43-jarige leeftijd zelfmoord; hij sloeg een brug tussen het classicisme en de romantiek. Zijn bekendste werk is Michael Kohlhaas, dat diverse malen verfilmd werd, inclusief gemoderniseerde versies. Het camerawerk is van Holly Fink. 16:9, Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Theresa Weißbach op televisie komt.

Reageer