Leon Garfield is scenarist en auteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Shakespeare - The Animated Tales: Macbeth

1992 | Animatie, Familiefilm, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1992. Animatie van Nikolai Serebryakov.

Van drie heksen krijgt Macbeth te horen dat hij koning van Schotland zal worden, maar dat het de zoon van Macduff is die hem zal opvolgen. Hij vertelt dit nieuws aan zijn vrouw. Lady Macbeth reageert uiterst heerszuchtig. Onder haar invloed transformeert de eens zo edele Macbeth tot een bloeddorstig monster. Hij vermoordt Koning Duncan en laat de verdenking op diens zonen vallen. Macbeth wordt tot koning gekroond maar wroeging verteert hem. De heksen voorspellen dat niemand, geboren uit een vrouw, hem zal kunnen verslagen en dat hij enkel ten onder zal gaan als de bomen van Birnam Forest naar Dunsinane Castle komen. Shakespeare`s meest duistere tragedie wordt verteld in gruwelijke, veranderlijke tekeningen. Door het compacte geheel wordt het al huiveringwekkende verhaal nog angstwekkender. De kijker krijgt geen ogenblik tijd om op adem te komen wat zeker niet bevorderlijk is om het jeugdige doelpubliek ertoe aan te zetten het volledige stuk te ontdekken. Leon Garfield schreef het scenario. Fotografie is van Lyudmila Krutovskaya. In de Engelse versie horen we de stemmen van Alec McCowen (Verteller), Brian Cox (Macbeth), Zo[KA3]e Wanamaker (Lady Macbeth), Laurence Payne (Duncan), Clive Merrison (Macduff), Mary Wimbush, Val Lorraine, Emma Gregory (de heksen), Patrick Brennan, Richard Pearce, David Acton en John Baddeley.

Mr. Corbett's Ghost

1990 | Fantasy, Horror, Familiefilm

Verenigde Staten 1990. Fantasy van Danny Huston. Met o.a. Paul Scofield, Mark Farmer, John Huston, Burgess Meredith en Alexei Sayle.

Jonge apothekersknecht Farmer wordt door zijn harteloze baas Scofield op oudejaarsavond erop uitgestuurd om medicijnen af te leveren bij de duistere Huston. Farmer vervloekt zijn werkgever en wenst dat hij dood was, want hij had het oude jaar willen vieren. Bij zijn aankomst bij de geheimzinnige klant Huston, blijkt dat zijn bede in vervulling kan gaan, want Huston heeft als opdracht de zielen te verzamelen van die mensen, die de reis naar het hiernamaals moeten aanvaarden. Helaas, Scofield's ondankbare geest achtervolgt Farmer als spookverschijning. De gekwelde Farmer probeert nog voordat het nieuwe jaar wordt ingeluid een einde te maken aan deze onverkwikkelijke toestand. Effectief gemaakte spookvertelling in Charles Dickens-sfeer naar een verhaal van Leon Garfield dat door Gerald Wilson tot scenario werd bewerkt. Meredith en Sayle zijn even in een cameo te zien. Camerawerk van Robin Vidgeon. Gesitueerd in 1767 in Engeland. Regisseur Huston is de jongste zoon van de legendarische John Huston.