Lea Lander

Acteur

Lea Lander is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zanna Bianca e il grande Kid

1978 | Western

Italië 1978. Western van Vito Bruschini. Met o.a. Tony Kendall, Fabrizio Marani, Lea Lander, Charles Templeton en Sandro Chiani.

Missouri, 1910. Het stadje Gallantin wordt geterroriseerd door een machtswellusteling die zich, om zijn macht te consolideren, de titel van sheriff aanmeet. Maar Frank James is er ook nog (Kendall), oudere broer van de beruchte Jesse James. Het plan en het gezag van de sheriff worden ook doorkruist door Kid (Marani), altijd vergezeld door Zanna Bianca - Witte Tand, een intelligente hond. Film, regie en spel kan je vergeten, maar die hond is verrukkelijk.

Semaforo rosso

1974 | Thriller

Italië 1974. Thriller van Mario Bava. Met o.a. Riccardo Cucciola, Aldo Capone en Lea Lander.

Op de vlucht voor de politie houden drie gangsters een auto tegen. Ze sleuren een vrouwelijke gijzelaar (Lander) mee en dwingen de chauffeur (Cucciola) door te rijden. Onthutst deelt de man hen mee dat hij de slapende baby op de achterbank dringend naar het hospitaal moet voeren, maar daar kunnen de gangsters geen rekening mee houden. Via de radio verneemt hij bovendien dat de kerels meedogenloos zijn en hij merkt al vlug dat ze elkaar ook rauw lusten. Onderweg schieten ze zowel een van hun gezelschap dood als een tourist aan een tankstation. Voor Cucciola en Lander is het duidelijk: deze kerels laten geen getuigen achter. Meer dan twintig jaar werd deze gangsterthriller verloren gewaand, en in 1996 werd hij eindelijk voor de eerste maal in roulatie gebracht. Dit testament van Bava, die na zijn dood werd uitgeroepen tot meester van de fantastiek, is een juweeltje van claustrofobische angst. De film werd haast integraal opgenomen in de auto, met een doorlopende doodsbedreiging. Voor de toeschouwer is het een haast ondraaglijke reis doorheen de waanzin, geweld, obsessie en angst. A. Parenzo baseerde zijn scenario op een roman van Ellery Queen. Fotografie is van Emilio Variano.

Dovè vai tutta nuda?

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Tomas Milian, Maria Grazia Buccella, Gastone Moschin, Vittorio Gassman en Lea Lander.

Een degelijke bankemployée keert terug van een buitenlandse zakenreis met een echtgenote, die hij zich niet herinnert ontmoet of gehuwd te hebben, en die behalve een ongegeneerde flapuit ook nog een permanente naaktloopster blijkt te zijn. Ontslag is slechts de eerste van de resulterende complicaties. Meligheid kent geen tijd, hoewel Milian verrassende kwaliteiten toont als komediespeler. De rondborstige expressieloosheid van Buccella vindt ook ideaal emplooi, maar is onvoldoende voor het magere gegeven, zodat de gast-rol van Gassman als de excentrieke aspirant-dief zeer welkom is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lea Lander op televisie komt.

Reageer