Paul Hébert is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Nuremberg

2000 | Drama, Oorlogsfilm

Canada/Verenigde Staten 2000. Drama van Yves Simoneau. Met o.a. Alec Baldwin, Jill Hennessy, Brian Cox, Michael Ironside en Matt Craven.

Miniserie gebaseerd op het boek Nuremberg: Infamy on Trial van Joseph E. Perico. In deze film praten de 21 aangeklaagde nazikopstukken verrassend goed Amerikaans-Engels, maar toch zullen ze hun verdiende straf niet ontlopen. Met Alec Baldwin in de hoofdrol van aanklager Robert Jackson.

Jalna

1994 | Drama

Frankrijk/Canada 1994. Drama van Philippe Monnier. Met o.a. Danielle Darrieux, Serge Dupire, Catherine Mouchet, Jacques Bonnaffé en Victor Garrivier.

Groots opgezette Frans-Canadese serie naar de gelijknamige bestseller van Mazo de La Roche, die in zestien boekdelen de lotgevallen vertelt van een Canadese familie, in de periode 1900- 1945. De roman volgt verschillende generaties, maar scenarioschrijvers Daniel Tonachella en Jean-Pierre Sinami beperkten zich in acht afleveringen tot de wederwaardigheden van de kinderen en kleinkinderen van peetmoeder Darrieux - overigens toch nog een hele krachttoer. Darrieux is tachtig wanneer het verhaal begint. Zij is de levende legende van de Whiteoak- dynastie. Net terug uit Indië vestigde zij zich met haar man in Canada, waar ze in de buurt van het Ontariomeer enorme lappen grond met boerderijen kochten. Ze lieten er Jalna bouwen, een Victoriaans huis van waaruit Darrieux nu dictatoriaal regeert over haar twee ongehuwde zoons Laudenbach en Freyd, die in de eerste aflevering al zestigers zijn, haar andere zoon Millaire en diens tweede echtgenote, en haar kleinkinderen uit Millaires beide huwelijken. Voorts is er buurman Garrivier, een vriend voor het leven. De twee clans hopen door een huwelijk van Garriviers enige zoon, Bonnaffe, met een afstammelinge van de Whiteoaks de alleenheersers van de streek te worden. Dit alles moet leiden tot kleurrijke personages en brandende en verscheurende passie, maar ondanks de enorme produktiekosten, achthonderd uit Engeland gehaalde kostuums en honderden kunstvoorwerpen, is dit geen hoogvlieger. De fijn-humoristische trekjes en de zweem van ironie waarmee de Amerikaanse romancière De La Roche haar personages tekende ontbreekt.

Des amis pour la vie

1989 | Thriller, Drama

Canada 1989. Thriller van Alain Chartrand. Met o.a. François Faucher, Paul Hébert, Roger Joubert, Jean Mathieu en Gisèle Schmidt.

Na dertig jaar vriendschap besluit een groepje mannen en vrouwen hun eigen rusthuis op te richten en er samen te gaan wonen. Alles verloopt volgens plan tot op het moment dat anonieme brieven de rust komt verstoren. De schuldige wordt echter ontmaskerd. Neigt naar het drama maar daar blijft het bij. De toon is meer die van een warme, persoonlijke vertelling. Met aardige observaties van de karakters en de gedragingen, sarcastische humor en wat nostalgie. Een pretentieloze maar aardige film. Aan dit gunstige resultaat droegen overtuigende, zij het aan deze zijde van de Atlantische Oceaan totaal onbekende acteurs, het hunne bij.

Les beaux souvenirs

1980 | Drama

Canada 1980. Drama van Francis Mankiewicz. Met o.a. Julie Vincent, Monique Spaziani en Paul Hébert.

Na lange afwezigheid keert Viviane met haar vriend Rick terug naar het ouderlijk huis op Ile d'Orléans in Quebec. Ze realiseert zich dat er veel is veranderd. De regisseur heeft van dit subtiele thema een sfeervolle film gemaakt, hoewel er nogal wat saaie en nutteloze scènes in zitten. Gevoelig en innemend.

Les Jours gris

1974 | Drama

Frankrijk 1974. Drama van Iradj Azimi. Met o.a. Jean Dasté, José Destoop, Sandra Majero, Yvon Lec en Etienne Dirand.

Met een oud boek en een stofcoupon vertrekt een oude man naar het gesticht. Hij accepteert daar heel geleidelijk aan zijn eenzaamheid en de naderende dood. Een mager thema in een film die zo langdradig is dat op menig ogenblik de verveling toeslaat. Dast[KA1]e en Destoop acteren goed, de overige (amateur)spelers komen niet erg geloofwaardig over.

Mouchette

1966 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1966. Drama van Robert Bresson. Met o.a. Nadine Nortier, Jean Claude Guibert, Paul Hébert, Marie Susini en Marie Cardinal.

Een veertienjarig meisje is zowel thuis - met een stervende moeder en alcoholische vader - als op de dorpsschool geheel geïsoleerd. Als ze in de bossen wordt aangerand, haalt ze zich ook nog minachtende roddel op de hals en pleegt ze zelfmoord. Bresson verfilmde een roman van Georges Bernanos met een minimum aan dialoog en een afzien van ieder visueel effect. Deze klinische aanpak, gecombineerd met de passiviteit van de jonge hoofdpersoon, heeft een pervers prikkelende werking die tegen de feitelijke strekking ingaat.

La vie heureuse de Léopold Z

1965 | Komedie, Familiefilm

Canada 1965. Komedie van Gilles Carle. Met o.a. Guy L'Ecuyer, Suzanne Valéry, Monique Joly en Paul Hébert.

Deze meervoudig bekroonde film gaat over een goedhartige sneeuwruimer, die daags voor Kerstmis tijdens een sneeuwstorm verleid wordt tot oneerlijkheid, maar zich toch nog tijdig bij zijn vrouw voegt voor de nachtmis. Het debuut van regisseur Carle.