Heike Wilke

Producer

Heike Wilke is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Rock 'n' Roll Jacky

1999 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1999. Documentaire van Jens Arndt.

Een portret van de 72-jarige Jacky Spelter die al gedurende meer dan veertig jaar de Berlijnse kroegen onveilig maakt met zijn Elvis-imitaties. Het is het beeld van een marginaal, die niet handelt uit winstbejag, want hij leeft zowat aan de rand van de maatschappij, maar enkel omdat hij vindt dat dit zijn levensdoel is. Je kan meewarrig lachen met deze zonderling die omringd wordt door de meest uiteenlopende en onzinnige souvenirs aan 'The King', maar langs de andere kant leeft hij méér dan de meeste begoede burgers, die enkel behept zijn met carrièredrang en maatschappelijke positie. Jacky is realist en leeft zeker niet in een droomwereld. Hij weet dat de mensen met hem lachen, maar dat zal hem worst wezen. Een hulde aan het nonconformisme en de levenslust, via een haast honderd kilo wegende bejaarde man die nog heel wat jongeren tot voorbeeld kan dienen. Regisseur Arndt schreef het scenario. Commentaar wordt gesproken door Norbert Gescher. Hans-Jürgen Büsch stond in voor de montage en de fotografie.

Traumfabrik - Die polnische Filmhochschule

1998 | Documentaire

Duitsland 1998. Documentaire van Josef Cyrus. Met o.a. Josef Cyrus, Andrzej Wajda, Andrzej Jaroszewicz, Grazyna Kedzielawska en Lech Czolnowski.

Na WOII vestigden Poolse cineasten zich in [KA13]L[KA9]od[KA1]z, waar ze in 1948 de filmhogeschool oprichtten. Afgestudeerden als Roman Polanski, Andrzej Wajda (die er nu nog steeds les geeft), Krzysztof Zanussi, Jerzy Kawalerowicz en Krzysztof Kieslowski maakten van deze school de bakermat van een zich steeds weer vernieuwende filmkunst, die tot eind jaren 1980 moest schipperen tussen artistieke creativiteit en politieke censuur. Ex-leerling Josef Cyrus brengt hier een bezoek aan zijn oude school en toont ons alle aspecten van het medium film die hier aangeleerd worden, van regisseren tot monteren, van cinematografie tot acteren. Hij laat de verschillende leraars, w.o. zijn vroegere prof Wajda, aan het woord over de houding van de jonge generatie t.o.v. de hedendaagse film expressie. Een onthullende documentaire in het hart van de Europese filmtoekomst. Cyrus schreef het scenario en de commentaar werd ingesproken door Rolf Berg. Gesa Marten stond in voor de montage. Fotografie is van Stanislaw Plewa en Josef Sikora.

Meister der Unsterblichkeit

1997 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1997. Documentaire van Andrew Davies en André Schäfer.

Een portret van de Iers/Britse schrijver Bram Stoker (1847- 1912), geestelijke vader van [KL]Dracula[KLE], misschien wel de meest gelezen griezelroman uit de wereldliteratuur. Stoker had een ziekelijke jeugd, maar als volwassene werd hij een bekend auteur en toneelcriticus. Zijn vriendschap met acteur John Irving is algemeen bekend. Ook al heeft hij zelf Roemeni[KA3]e nooit bezocht, toch wist hij een treffend beeld te scheppen van Transylvania, de streek waar hij zijn levend-dode laat evolueren voordat hij naar Engeland uitwijkt. In feite was [KL]Dracula[KLE] niet direct bedoeld als een gruwelverhaal, maar als een cynische weerspiegeling van het Victoriaanse tijdperk. We bezoeken de streken waar Stoker leefde, evenals de buurt waar de vampier het levenslicht zag. De documentaire wordt ge[KA3]illustreerd door vele filmfragmenten met o.a. Bela Lugosi en Christopher Lee als de bloedzuigende graaf, maar vooral met het klassieke NOSFERATU van F.W. Murnau (1922), dat het meest trouwe beeld van de roman gaf. De Ierse professor Leslie Shepard leest fragmenten uit de roman. De Britse scenarist Andrew Davies werkte samen met de Duitser Schäfer aan regie en scenario. We horen de stemmen van Julian Mehne, Rudolf Jürgen Bartsch en Caroline Schrieber. Montage is van Gudrun Scidel en fotografie van Werner von Mayer-Myrtenhain. Onder de titel DER GRAFEN AM HALS brouwden de makers nog een epiloog aan de documentaire waarin ze een collage brengen van slechte smaak die door DRACULA geínspireerd werd: komische films, rock-optredens, publiciteitsfilms, derderangs films, sexfilms, tekenfilms, musicals en anti-AIDS en anti-rookcampagnes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Heike Wilke op televisie komt.

Reageer