Michail Kalatozov

Regisseur

Michail Kalatozov is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

La Tenda rossa

1970 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/SU 1970. Avonturenfilm van Michail Kalatozov. Met o.a. Sean Connery, Claudia Cardinale, Peter Finch, Hardy Krüger en Massimo Girotti.

Italiaanse generaal Nobile verongelukt met zijn mannen tijdens een Noordpool-expeditie in 1928. S.O.S. berichten worden niet gehoord en drie overlevenden gaan zelf hulp zoeken. Noch de Russische ijsbreker noch de Noorse ontdekkingsreiziger Amundsen slagen in hun reddingspogingen, tot een Zweedse piloot een rode tent opmerkt en Nobile als laatste overlevende oppikt. Deze ambitieuze co-productie heeft alle manco's vandien: nagesynchroniseerde acteurs die niet lijken te weten wat ze zeggen of moeten doen, waardoor toch al uitgesponnen dialoogscènes zonder spanning worden. Kalatozov laat cameravirtuositeit los op sporadische actiescènes die ook door nadrukkelijke muzikale ondersteuning op zichzelf komen te staan en vooral verwarrend overkomen. Ook bekend als THE RED TENT.

Vernije droezya

1954 |

SU 1954. Michail Kalatozov. Met o.a. Vasili Merkoeriev, Boris Tjrikov en A. Borisov.

Een satire over drie vrienden, die de handen ineenslaan om het hoofd te bieden aan de frustaties die zij oplopen in hun contact met kleinzielige bureaucraten. Het scenario werd twee jaar lang bestudeerd door offici[KA3]ele functionarissen, voordat toestemming voor de produktie werd verleend. De film was een terugkeer (na Stalins dood) naar de echte satire, een genre dat lang niet op het scherm was geweest, en won de grote prijs op Karlovy Vary festival in 1955.

Dzhim Shuante

1930 | Documentaire

SU 1930. Documentaire van Michail Kalatozov.

Een film over een bergstam in een uithoek van de Kaukasus. Het dorpje Ushkul wordt door een bergketen aan de bovenloop van de Inguri van de buitenwereld ge[KA3]isoleerd. De plaatselijke bevolking houdt een aantal stamtradities in ere (offers, vendetta`s en huwelijks- en begrafenisceremonie[KA3]en. Elk jaar verlaten de mannen hun dorpen om in het dal te werken. Als ze hun kostbare lading (zout) naar huis brengen, komen er een aantal mannen om het leven, doordat er vaak geen wegen zijn, door het slechte weer en doordat ze heel wat bergpassen en gletsjers moeten oversteken. De regisseur gebruikte materiaal van de nooit vertoonde film SLEPAIA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michail Kalatozov op televisie komt.

Reageer