Lewis M. Allen

Producer

Lewis M. Allen is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Fahrenheit 451

1966 | Sciencefiction, Experimenteel, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Australië 1966. Sciencefiction van François Truffaut. Met o.a. Julie Christie, Oskar Werner, Cyril Cusack, Anton Diffring en Jeremy Spenser.

In een onbekend land uit een niet nader bepaalde toekomst, is het lezen van boeken streng verboden. De brandweer krijgt de taak alle boeken te verbranden. Een plichtsbewuste brandweerman (Werner) kwijt zich van zijn taak, maar hij ontmoet een fervente lezeres (Christie) die liever de doodstraf trotseert dan het lezen op te geven. Een indrukwekkend beeld van een fascistische staat die onder het mom van gelijkheid voor iedereen, de individuele geestelijke ontplooiing verbiedt. De wereldliteratuur stimuleert immers de geest en de culturele bewustwording en is dus een gevaar voor de staat. Knappe vertolking van beide hoofdrolspelers. Regisseur Truffaut en Jean-Louis Richard bewerkten de roman van Ray Bradbury. Schitterende fotografie van Nicolas Roeg. Ondanks de gedateerde sfeer van de jaren 1960 nog steeds een zeer boeiende film.

Lord of the Flies

1963 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Peter Brook. Met o.a. James Aubrey, Tom Chapin, Hugh Edwards, Roger Elwin en Tom Gaman.

Na een vliegtuigongeluk blijft een groep kinderen alleen achter op een onbewoond eiland. Ze zijn vastbesloten om te overleven, maar de zaak loopt uit de hand als sommigen blijven hopen op hulp van de beschaving en anderen de zaken wat primitiever willen aanpakken. Naar het veelgelezen boek van Nobelprijswinnaar William Golding, bewerkt door toneelregisseur Brook (The Mahabharata). Goed spel van de jonge acteurs. In smaakvol zwart-wit gefotografeerd door Tom Hollyman, eigenlijk een gerenommeerd tijdschriftfotograaf. Brook werd in Cannes genomineerd voor een Palm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lewis M. Allen op televisie komt.

Reageer