Muhammad Ali (1942): cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Thriller in Manila

2008 | Documentaire, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 2008. Documentaire van John Dower. Met o.a. Muhammad Ali en Joe Frazier.

'It will be a thrilla, and a killa, and a chilla, when I get the gorilla in Manila.' Aan de vooravond van hun derde titelgevecht op 1 oktober 1975 in Manilla heeft bokskampioen Muhammad Ali weer een rijmpje bedacht om zijn tegenstander - in dit geval Joe Frazier - te kleineren. Het paste in een jarenlange vete, die als het aan Frazier ligt voorlopig nog blijft voortduren. Goed gedocumenteerde film waarin de heilig verklaarde Ali er stevig van langs krijgt.

Doin' Time

1985 | Komedie

Verenigde Staten 1985. Komedie van George Mendeluk. Met o.a. Jeff Altman, Dey Young, Richard Mulligan, John Vernon en Colleen Camp.

Inferieure, meer dan ergerlijke kloon van POLICE ACADEMY, die speelt in de John Dillinger Memorial Gevangenis (haha).

Body and Soul

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van George Bowers. Met o.a. Leon Isaac Kennedy, Jayne Kennedy, Peter Lawford, Michael V Gazzo en Perry Lang.

Armetierige remake van de klassieker uit 1947, waarin weltergewicht bokser Kennedy zonder zich met corruptie in te laten, kampioen wordt. Leon doet zijn best, maar wordt in de steek gelaten door zijn flinterdun scenario. Ali verschijnt even als zichzelf.

Freedom Road

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Jan Kadar. Met o.a. Muhammad Ali, Kris Kristofferson, Ron O'Neal, Barbara O Jones en Edward Herrmann.

Rommelige bewerking van wijdlopige roman van Howard Fast over de opkomst van een ex-slaaf tot VS-senator ten tijde van de Reconstruction . Wordt gehinderd door het niet-acteren van Ali in de cruciale rol. Ossie Davis zorgt voor een waardig commentaar bij Kadars laatste film.

The Greatest

1977 | Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1977. Biografie van Tom Gries en Monte Hellman. Met o.a. Muhammad Ali, Ernest Borgnine, Roger E. Mosley, James Earl Jones en Robert Duvall.

Wat een spannende filmbiografie van de grote zwaargewichtkampioen had kunnen zijn, werd een episodische troep die lijdt onder een script waarin het drama nauwelijks is ontwikkeld en een klungelige regie. Ironisch genoeg heeft Mosley als Sonny Liston de overtuigingskracht die Ali mist.

Muhammad Ali - The Greatest

1974 | Documentaire, Sportfilm

Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1974. Documentaire van William Klein. Met o.a. Muhammad Ali, Sonny Liston, George Forman, Malcolm X en The Beatles.

Miami 1964. De zwarte Amerikaanse bokser Cassius Clay wint de wereldtitel in de categorie zwaargewichten. Dit was niet enkel een belangrijke datum voor de bokssport, maar vooral voor de bewustwording van de negers in Amerika. Clay daagt de blanke Amerikaanse gemeenschap openlijk uit. Hij verwerpt de slavennaam Cassius Clay. Als 'Black Muslim' wil hij voortaan Muhammad Ali genoemd worden. Wat later weigert hij onder de wapens te gaan, daar hij niet wil meevechten in de 'imperialistische oorlog der blanken'. Uit wraak wordt hem zijn wereldtitel ontnomen. Tien jaar later is de 'zwarte revolutie' een sisser. Ali wil zich er niet langer voor inzetten en trekt naar Zaïre waar hij hoopt een medestander te vinden in Mobutu Sese Seko. Een zeer persoonlijke kijk van de Amerikaans-Franse documentarist Klein op de vreemde wending die de loopbaan van Clay-Ali nam. Aan de hand van diens leven ontleedt Klein de evolutie in de situatie van het gekleurde deel van de Amerikanen. Enkel toeschouwers die er belangstelling voor hebben zullen de lange zit kunnen doormaken. Voor wie minder geduld heeft monteerde Klein een ingekorte versie van 120m. Hij schreef zelf het scenario en stond achter de camera, geassisteerd door Etienne Becker, Patrice Wyers en Richard Suzuki.

Requiem for a Heavyweight

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Ralph Nelson. Met o.a. Anthony Quinn, Jackie Gleason, Mickey Rooney, Julie Harris en Nancy Clushman.

Grimmige weergave van een bokser wiens carrière in de ring beëindigd is, waardoor hij tot corruptie wordt gedwongen en aan lager wal komt. Rooney als aandoenlijke makker en Harris als onwerkelijke maatschappelijk werkster zijn prima. Gebaseerd op Rod Serlings schitterende tv-spel. De bioscooplengte van 87 minuten werd verlengd voor tv.