Sammo Kam-Bo Hung

1952 Regisseur, Acteur, Producer

Sammo Kam-Bo Hung (1952) is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 11 films gevonden.

Yip Man chin chyun

2010 | Actiefilm, Biografie

Hongkong SAR van China 2010. Actiefilm van Herman Yau. Met o.a. Yu-Hang To, Siu-Wong Fan, Yi Huang, Rose Chan en Sammo Kam-Bo Hung.

Kroniek van de jongere jaren van Yip oftewel Ip Man (1893-1972), legendarisch wing chun-meester en latere leraar van Bruce Lee. Al de scène waarin Yip op het Lampionfeest wat schorriemorrie de oren wast, wijst de weg: dit wordt een sappig potje HongKong-adrenalinecinema. Yau, duvelstoejager in vele genres, ensceneerde de heroïek van de Chinese underdog tegen de wereld met meer cinematografische panache dan een Hollywood-jaarproductie. Drama, romantiek, toenemend uitzinnige martial arts-capriolen (zowel met als zonder kabeltrekkerij), gelikte fotografie, scheermesmontage - ach, dan neem je dat historische duimzuigscript gewoon voor lief.

Ip Man 2

2010 | Actiefilm, Biografie

Hongkong SAR van China/China 2010. Actiefilm van Wilson Yip. Met o.a. Donnie Yen, Lynn Hung, Simon Yam, Sammo Kam-Bo Hung en Xiaoming Huang.

In de eerste Ip Man-film kreeg de titelheld (die echt bestaan heeft, en ooit leermeester was van de legendarische Bruce Lee) het tijdens WO II in de Chinese stad Foshan aan de stok met de wrede Japanse bezetter. In deze tweede film verhuist hij na de oorlog naar Hong Kong waar hij een vechtsportschool wil opzetten. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Vooral interessant vanwege de fraaie gevechten, prachtig gechoreografeerd door Sammo Hung, die ook een belangrijke rol speelt. Er kwam nog een derde, iets minder sterke, Ip Man-film met Donnie Yen in de rol van de kung fu-meester.

Jackie Chan: My Story

1998 | Documentaire, Actiefilm

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1998. Documentaire van Jackie Chan. Met o.a. Charles Chan, Willie Chan, Emil Chau, Joe Eszterhas en Whoopi Goldberg.

Deze documentaire die direct op video uitkwam (en ook op DVD, die met de vermaarde weggelaten sc[KA2]ene`s verkrijgbaar is) staat er twee maal op: [KA1]e[KA1]en keer in het Chinees (72 minuten) en [KA1]e[KA1]en keer in het Engels (74 minuten). Veel fragmenten, samenvattingen, trailers, stunts, en actie met Jackie die de kijker uitlegt hoe hij het deed of wat zijn ideeën waren. Ook leer je de verschillen kennen tussen Amerikaanse en Aziatische versies. Hij vertelt ons over zijn carrière, met namen zijn stuntwerk voor de legendarische Bruce Lee. Hoe het ook zij, wie heeft er geen bewondering voor 's werelds grootste actie- en stuntman? Het scenario is van Bey Logan, die Jackie ook nog interviewt. Flitsend voer, vooral voor zijn talloze fans. 1.33:1, Dolby Digital 2.0, surround.

Mr. Nice Guy

1997 | Komedie, Actiefilm, Misdaad

Hongkong SAR van China 1997. Komedie van Sammo Hung Kam-Bo. Met o.a. Jackie Chan, Richard Norton, Gabrielle Fitzpatrick en Miki Lee.

Choreografie is het hart van Mr. Nice Guy. De stunts, de gevechten, de actie, alles in dit verhaal over drugs en een compromitterende videoband, wordt door de Hongkongse vrienden Sammo Hung en Jackie Chan gepresenteerd als een wervelend hoogstandje. Zelfs de Europese personen die op het doek verschijnen acteren en bewegen op z'n Hongkongs. Mr. Nice Guy is een kermisattractie waarin Chan zijn beroemde atletische gaves etaleert en Hung zijn (vooral in Hongkong) beroemde choreografische gevoel. Dat de plot door al dit kunstig geweld ondergesneeuwd raakt, zullen sommigen als een nadeel beschouwen.

Pedicab Driver

1989 | Actiefilm, Komedie, Romantiek

Hongkong SAR van China 1989. Actiefilm van Sammo Hung Kam-Bo. Met o.a. Sammo Hung Kam-Bo, Mok Siu Chung en Corey Yuen.

Choreografie is het hart van Mr. Nice Guy. De stunts, de gevechten, de actie, alles in dit verhaal over drugs en een compromitterende videoband, wordt door de Hongkongse vrienden Sammo Hung en Jackie Chan gepresenteerd als een wervelend hoogstandje. Zelfs de Europese personen die op het doek verschijnen acteren en bewegen op z'n Hongkongs. Mr. Nice Guy is een kermisattractie waarin Chan zijn beroemde atletische gaves etaleert en Hung zijn (vooral in Hongkong) beroemde choreografische gevoel. Dat de plot door al dit kunstig geweld ondergesneeuwd raakt, zullen sommigen als een nadeel beschouwen.

Qi Xiao Fu

1988 | Drama

Hongkong SAR van China 1988. Drama van Alex Law. Met o.a. Samo Hung, Lan Ching Ying, Cheng Pei-pei, Chung Chin Jen en Siu Ming Fui.

Een interessante film die een tijdsbeeld schept van Hongkong uit begin 1960, waarin een jongeman een opleiding volgt bij een leermeester van de Staatsopera uit Peking, zodat hij altijd een baantje kan vinden bij de film als stuntman, als zijn artistieke carrière niet vlotten wil. Fraaie bonte beelden van de Chinese theaterwereld. Meervoudig bekroond. Scenario van de regisseur en Yuen-Ting Cheung. Camerawerk van David Chung.

Mr. Vampire

1985 | Horror, Komedie

Hongkong SAR van China 1985. Horror van Ricky Lau. Met o.a. Ching-Ying Lam, Siu-hou Chin, Ricky Hui en Moon Lee.

Als Mr. Vampire bij een begrafenis een lijk tegenkomt dat niet dood blijkt te zijn en ook nog eens alle kenmerken van een vampier draagt, moet hij in actie komen. Met zijn twee assistenten gaat hij op jacht naar het ontsnapte lijk. Al gauw wordt zijn ene student gebeten, terwijl de ander in de macht is van een levens-etende geest.

Los Supercamorristas

1985 | Thriller, Actiefilm

Spanje/Hongkong SAR van China 1985. Thriller van Sammo Hung Kam-Bo. Met o.a. Jackie Chan, Lola Forner, Sammo Hung Kam-Bo, Pepe Sancho en Ha Kiang Ching.

Een jonge Chinese atleet schiet een privé-detective bij zijn onderzoeken te hulp. Een echt tweederangsprodukt.

Wheels on Meals

1984 | Actiefilm, Komedie

Hongkong SAR van China/Spanje 1984. Actiefilm van Sammo Hung Kam-Bo. Met o.a. Sammo Hung Kam-Bo, Yuen Biao, Jackie Chan en Lola Forner.

Zorgeloze Thomas en David (Chan en Yuen) exploiteren een hightech lunchbus in de straten van Barcelona. Terwijl ze de zaak vrijwaren van lastige klanten met behulp van soepele kungfu, valt het duo voor de charmes van dief Sylvia (Lola Forner), de vrouw die conform de kungfu-scenarioconventies in de loop van het verhaal moet worden gered uit handen van een boze vechtjas. Legendarische Jackie Chan-film vanwege de uitgekiende balans tussen imponerende kungfu, wilde achtervolgingen en goed getimede humor. De titel is gekozen omdat de titels van twee eerdere films van de producent begonnen met een M en flopten.

Ba ga jai

1983 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1983. Actiefilm van Sammo Hung Kam-Bo. Met o.a. Sammo Hung Kam-Bo, Frankie Chan en Yuen Baio.

De jonge Leong Tsan haat boeken en conventies maar is gebiologeerd door oosterse vechtsporten. Zijn rijke vader verafgoodt zijn zoon zo erg dat hij mensen die bereid zijn van Leong te verliezen leuke bedragen uitkeert. Zo komt de jongen ertoe te denken dat hij de beste vechter in Canton is

Shaolin Men

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van John Woo. Met o.a. Jackie Chan, Tio-liang Tan, James Tien, John Woo en Yuen Biao.

Een schurk met een ijzeren klauw (Tien) probeert met de hulp van een bende in China de Shaolin-krijgers uit te roeien. Flash Legs Tan (Chan), een begenadigd leerling der Shaolin, krijgt de opdracht hem op te sporen en definitief te bekampen. Flash Legs Tan doet zich voor als een arme boer, ontmoet de grote boef, en smeedt een vriendschappelijke band, maar later verliezen ze elkaar uit het oog tot het ultieme, langdurige eindgevecht. Deze voorspelbare, traditionele kung-fu film is vooral aan de lange kant, waaraan je kunt zien dat oosterse krijgskunst-rolprenten ook onderhevig zijn aan de veranderende smaak van het publiek en ontwikkelingen die de Hong Kong-cinema doormaakt. Ook bekend als COUNT DOWN IN KUNG FU, SHAO LIN MEN, STRIKE OF DEATH en DRAGON FOREVER, deze laatste betreft de Duitse (!) titel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sammo Kam-Bo Hung op televisie komt.

Reageer