Karl Heinz Schroth: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Orden für die Wunderkinder

1963 | Komedie

Duitsland 1963. Komedie van Rainer Erler. Met o.a. Karl Heinz Schroth, Edith Heerdegen, Hans J. Dietrich, Robert Meyn en Herta Konrad.

`Oberregierungsrat` Ziegler (Schroth) - van huis uit huwelijksmakelaar (lees: -zwendelaar) - zit in een bejaardentehuis na zijn 'pensionering' en vertelt aan een medebewoonster hoe hij 'carrière' heeft gemaakt door handig in te spelen op menselijke hoogmoed door de 'kleren van de keizer' te verkopen en in te spelen op het ontzag voor gezag met een Hauptmann von Köpenickachtige 'lintjesregen'. Deze maatschappelijke satire - eigenlijk een raamvertelling - steekt heerlijk de draak met een stukje Duitse mentaliteit. De film werd bekroond met de Prix Italia in 1964. Het scenario is van regisseur Erler, naar een idee van W.P. Zibaso. Het camerawerk is van Werner Kurz.

Meine Nichte Susanne

1950 | Historische film, Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Historische film van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Hilde Krahl, Inge Meysel, Ingrid Pankow, Harald Paulsen en Karl Schönböck.

Een semi-mondaine dame uit Parijs neemt zich rond de eeuwwisseling voor een schatrijke Peruaan tot een huwelijk over te halen. Hij maakt zich ernstige zorgen over haar deugdzaamheid, daarom doet zij net of haar bediende haar oom is, die op haar moet passen. Een weelderig uitgerust blijspel in operette-stijl.

Export in Blond

1950 | Mysterie

Duitsland 1950. Mysterie van Eugen York. Met o.a. Lotte Koch, Catja Görna, Renë Deltgen, Albrecht Schoenhals en Peter van Eyck.

Onduidelijk misdaadverhaal uit het naoorlogse Duitsland over een juwelendief en vrouwenhandel in Rio. Het onderwerp, wat op zich spannend is, wordt op een saaie en verwarrende manier uitgewerkt. Alleen de acteurs zijn overtuigend.

Die letzte Nacht

1949 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Duitsland 1949. Drama van Eugen York. Met o.a. Sybille Schmitz, Karl John, Karl Heinz Schroth, Catja Görna en Margarete Haagen.

Een Franse patriotte en een Duitse officier leren elkaar in het oorlogsgewoel kennen. Zij zijn er beiden van overtuigd dat dit hun laatste nacht is. Zij is wegens sabotage ter dood veroordeeld, hij moet de volgende dag een commando aanvoeren dat zeker tot de dood zal leiden. Maar beiden overleven. Het op zich moedige gewetensconflict wordt in de naoorlogse tragedie helaas tot een smartlap gedegradeerd.

Morituri

1948 | Oorlogsfilm

Duitsland 1948. Oorlogsfilm van Eugen York. Met o.a. Walter Richter, Winnie Markus, Lotte Koch, Josef Sieber en Siegmar Schneider.

Een 'vroege' na-oorlogse film met als thema de ontsnapping uit een concentratiekamp voor politieke gevangenen en de meedogenloze achtervolging der bewakers met als gevolg dat vrijwel niemand het er levend vanaf brengt. Kinski's filmdebuut in een klein rolletje als Hollandse krijgsgevangene. Gebaseerd op de ware belevenis van Artur Brauner, oprichter van CCC-Film in Berlijn. De film is te bekijken vanwege zijn curiositeitswaarde. Karl Heinz Schroth schreef later zijn naam met een C, Carl Heinz.