Guy Jorré is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Un ange passe

1994 | Komedie

Frankrijk/België 1994. Komedie van Guy Jorré. Met o.a. Roger Souza, Renée Faure, Jenny Clève, Annick Allières en Juliette Faber.

In een klooster waar nog acht oude nonnen verblijven, heerst een middeleeuws regime. De kloosterlingen zijn ervan overtuigd dat de buitenwereld hen al lang vergeten is. Tot ze bezoek krijgen van klusjesman Souza, die hen laat kennismaken met het opwindende leven buiten de kloostermuren. Saaie tragi-komedie over enkele oude kloosterzusters, die na jaren afzondering, opnieuw kennis maken met de buitenwereld en moeten vaststellen dat dit leven aan hen voorbij gegaan is. Het scenario is vrij gebaseerd op de in België zeer beruchte zaak van de 'Oude Klaren', een zaak die in de pers stukken boeiender was dan in deze draak. Voor de fotografie zorgde Alain Marcoen.

Le Miroir aux alouettes

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Guy Jorré. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Roger Souza, Marion Bierry en Renée Faure.

In de wijk ten westen van Montparnasse waar gerenoveerd wordt, wordt een man vermoord. Tijdens het onderzoek ontdekt commissaris Cabrol (Debary) dat iedereen hem kende, maar werkelijk niemand schijnt zijn dood te betreuren: noch de schoenmaker, noch de boekverkoopster, noch de bloemiste, noch zijn ex-maîtresse, noch zijn oude baas, een aannemer die onder andere eigenaar is van een cabaret waar chansons ten gehoor worden gebracht 'Le Miroir aux alouettes'. De zaak begint zich geleidelijk aan rondom dit cabaret af te spelen. Routineuse uitvoering. Het scenario is gelukkig solide en rijk aan verwikkelingen die zich in een nogal verontrustende sfeer van collectieve leugens afspelen.

La peau du rôle

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Guy Jorré. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud en Judith Magre.

Op een ochtend wordt het lichaam van een acteur, die de rol van Polonius in HAMLET zou spelen, gevonden. Hij is doodgestoken. Commissaris Cabrol (Debary), terzijde gestaan door zijn trouwe inspecteur M[KA1]enardeau (Eyraud) leidt een moeilijk onderzoek. Een klassieke misdaadfilm, gelijk aan bijna alle andere uit deze serie.

Maigret au Piccratt's

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Guy Jorré. Met o.a. Jean Richard, Pascale Pellegrin en Christophe Otzenberger.

Bewerking van een niet zo bekende roman van Simenon, met de beroemde commissaris Maigret. Een jonge danseres verlaat 's morgens vroeg de Parijse nachtclub waar zij werkt. Na veel aarzelingen en zich met twee glazen alcohol de nodige moed te hebben ingedronken, begeeft zij zich naar het politiebureau om er te melden dat een gravin die zij kent vermoord gaat worden. Vanzelfsprekend gelooft niemand het tot op het moment dat het gebeurt. Wie? Wat? Waarom? De bekende vragen. Fatsoenlijke regie.

Le Père Goriot

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Guy Jorré. Met o.a. Charles Vanel, Bruno Garsin, Roger Jacquet en Monique Nevers.

Zorgvuldige en nauwgezette bewerking van het meesterwerk van Balzac, dat zich afspeelt in Parijs anno 1819, op basis van een scenario van de filmcriticus Jean-Louis Bory. Bevredigende zij het enigszins overijverige verfilming, net zoals het huiswerk van een goede leerling. Vanel komt zeer geloofwaardige over als de vader die geruïneerd wordt door zijn twee dochters.