Franco Coop is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Cinque ore in contanti

1961 |

Italië 1961. Mario Zampi. Met o.a. Arnoldo Foà, Cyd Charisse, Vittorio Caprioli, Ernie Kovacs en George Sanders.

Een medewerker van een begrafenisondernemenr weet met zijn gladde charmes de weduwen te troosten, niet uit sympathie, maar om zijn eigen behoeften te bevredigen en hen hun geld afhandig te maken. Goed gespeeld, met subtiele humor.

San Giovanni decollato

1940 | Komedie

Italië 1940. Komedie van Amleto Palermi. Met o.a. Totò, Titina de Filippo, Silvana Jachino, Osvaldo Genazzani en Augusto di Giovanni.

Een met ontslag bedreigde conciërge hoopt uit financiële nood te komen door zijn dochter uit te huwelijken aan een gangster. De conflicten binnen zijn gezin worden tenslotte tot een rumoerig en bevredigend einde gebracht. Een oude toneelklucht was stof voor een van de eerste Totò- films. Zijn verbale humor zal zowel door het tempo als door het Siciliaans dialect verloren gaan buiten Italië, maar hij heeft ook prachtige mimische en motorische momenten als hij alleen in beeld is.

Fermo con le mani

1937 | Komedie

Italië 1937. Komedie van Gero Zambuto. Met o.a. Totò, Erzil Paal, Franco Coop, Tina Pica en Oreste Bilancia.

Een van Totò's eerste en minst bekende films. Hij is een zwerver die een kind van de straat oppikt en voor haar gaat zorgen. Hij vindt werk in een schoonheidsinstituut, maar wordt ontslagen nadat hij, als vrouw verkleed, een beroemde actrice heeft gemasseerd. De actrice is woedend en wil dat haar vriend Totò in elkaar slaat, maar deze weigert dat. Op zich heeft hij niets tegen hem. Na een aantal vreemde gebeurtenissen komt Totò tot de ontdekking dat hij van adel is en dat hij een fortuin heeft geërfd. In deze film toont Totò reeds het talent dat in volgende films zijn handelsmerk zou worden.

Lo smemorato

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Paola Borboni, Angelo Musco, Luisa Ferida, Franco Coop en Checco Durante.

Het verhaal, gebaseerd op een stuk van de Siciliaanse blijspelschrijver Angelo Musco, gaat over een jongeman die verschrikkelijk getreiterd wordt door zijn vrouw, schoonmoeder en zwager. Op een dag leert hij een excentrieke, rijke vrouw kennen die hem per abuis aanziet voor haar sinds lange tijd vermiste echtgenoot. Hij speelt het spelletje gauw mee door geheugenverlies te veinzen en profiteert ten volle van de situatie. Een uitzonderlijke cast, waarin ook Musco zelf is opgenomen, en een hoogst vermakelijke film.

Darò un millione

1935 | Komedie

Italië 1935. Komedie van Mario Camerini. Met o.a. Vittorio De Sica, Assia Norris, Luigi Almirante, Franco Coop en Cesare Zopetti.

Het gerucht dat een excentrieke miljonair zich heeft vermomd als berooide zwerver leidt tot een epidemie van baatzuchtige liefdadigheid tegen de minderbedeelden. Deze amusante komedie in revue-achtige stilering schoot Mussolini in het verkeerde keelgat, omdat hij het bestaan van armoede van het witte doek wilde houden, maar het internationale succes was zó groot dat Hollywood een nieuwe versie maakte, getiteld I'LL GIVE A MILLION.