Jiří Stivín is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Martha und Ich

1990 | Oorlogsfilm, Drama, Romantiek

Italië/Tsjechoslowakije/Duitsland 1990. Oorlogsfilm van Jiří Weiss. Met o.a. Marianne Sägebrecht, Michel Piccoli, Klaus Grünberg, Michael Kausch en Václav Chalupa.

De tragische geschiedenis van een joodse dokter (Piccoli), die beneden zijn stand trouwt in Praag in 1934, met zijn voormalige plompe, maar lieve volksduitse dienstmeid (de kogelronde Sägebrecht). Noch de familie van de arts, noch de familie van de bruid accepteert hun huwelijk. Er bloeit echter een grote liefde op tussen hen beiden.

Král drozdi brada

1984 | Fantasy, Familiefilm

Tsjechoslowakije/Duitsland/Tsjechië 1984. Fantasy van Miloslav Luther. Met o.a. Adriana Trábková, Lukaš Vaculík, Gerhard Olschewski en Maria Schell.

Naar het sprookje Koning Lijsterbaard van de gebroeders Grimm over de arrogante en verwende prinses die van haar vader met een bedelaar (die in werkelijkheid de door haar afgewezen koning is) moest trouwen. Trábková is het prinsesje dat het heel hoog in haar bolletje heeft, maar haar lesje leert.

Nechci nic Slyšet'

1978 | Familiefilm, Drama

Tsjechoslowakije 1978. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Filip Renč, Dagmar Bláhová, Vlastimil Brodsk[KA5]y, Jana Brejchová en Miloslav Horáček.

Een psychologische studie van een tienerjongen die zijn spraakvermogen verliest wanneer zijn ouders tragisch omkomen bij een verkeersongeval en hij in een shock raakt. Hij loopt weg uit zijn pleeggezin, ondanks de liefde die hij daar krijgt, maar vindt onderdak bij een rondreizend studenten-pantomimetheater. De interessante mengeling van werkelijkheid en fantasie geeft ons inzicht in de psyche van de jongen. De film is bedoeld voor jeugdige kijkers.