Bruno Romy (1958) is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

La fée

2011 | Fantasy, Romantiek

Frankrijk/België 2011. Fantasy van Dominique Abel, Fiona Gordon en Bruno Romy. Met o.a. Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy en Philippe Martz.

'Ik ben Fiona, ik ben een fee,' zegt een vrouw zonder bagage en schoenen. Hotelbaliemedewerker Dom mag van haar drie wensen doen. Na de eerste twee is Dom verliefd en de fee verdwenen. Tegen de achtergrond van havenstad Le Havre creëert het Belgische clowneske drietal Abel, Gordon en Romy (L'iceberg, Rumba) met absurdistische, fysieke humor en visuele trucs een ode aan grootmeesters als Buster Keaton en Jacques Tati. Het resultaat is een lichtvoetig sprookje met maffe achtervolgingen, gehannes met een baby en vrolijke danspassen.

Rumba

2008 | Komedie

Frankrijk/België 2008. Komedie van Dominique Abel, Fiona Gordon en Bruno Romy. Met o.a. Dominique Abel, Fiona Gordon, Philippe Martz, Bruno Romy en Clément Morel.

Fiona en Dom werken op een school, maar hun grote passie is de rumba. Ze doen mee aan wedstrijden, maar op een dag gaat het fout en krijgen ze onderweg een ernstig auto-ongeluk. Fiona raakt haar been kwijt, Dom zijn geheugen, maar ondanks alle rampspoed blijven de twee goedgemutst. De film werd gemaakt door drie Brusselse theatermakers, die duidelijk een sterke affiniteit met de films van Tati hebben. Het niveau van hun voorbeeld halen ze bij lange na niet, omdat hun visuele humor al snel nogal flauw wordt.

L'iceberg

2005 | Komedie, Drama

België 2005. Komedie van Dominique Abel, Fiona Gordon en Bruno Romy. Met o.a. Dominique Abel, Fiona Gordon, Lucy Tulugarjuk en Philippe Martz.

Slapstick zie je niet vaak meer in films, maar het Belgische komedie-duo Abel & Gordon breekt een lans voor de fysieke humor à la Jacques Tati met dit maffe verhaal waarin weinig wordt gesproken. Fiona (Gordon) sluit zich op een avond per ongeluk op in de koeling van haar eettentje. Ze overleeft de nachtlange kou, maar haar gezin blijkt haar niet eens te hebben gemist. Fiona wil vervolgens permanent de koude in en laat zich door een zwijgende visser naar een ijsberg brengen. De opening is sterk, daarna lijken de makers niet goed te kunnen kiezen tussen tragiek en komedie.

Le bar des amants

1998 | Experimenteel

Frankrijk 1998. Experimenteel van Bruno Romy. Met o.a. Jacques Luley, Pascaline Herveet, Emmanuelle Wion, Bruno Romy en Fiona Gordon.

VV.