Thomas L. Wilhite

1952 Producer

Thomas L. Wilhite (1952) is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

The Tangerine Bear

2000 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 2000. Animatie van Bert Ring.

Tangie, een bruin beertje, krijgt in de fabriek een verkeerde mond opgenaaid. In plaats van een hartelijke glimlach ziet hij er bedroefd uit. Hij wordt afgekeurd en komt in een spullenzaak van Winkle's Emporium terecht, waar ander speelgoed in soortgelijke zorgelijke omstandigheden de etalage bevolkt. Zo is er Jack, een duveltje-in-een-doosje, dat bang is in het donker, en Bird een koekoek die zijn huisje niet durft uit te komen als hij het uur moet slaan. Ook siert een zeemeermin een uurwerk dat uit de mode is. Tangie sluit snel vriendschap met hen. Hij doet verschrikkelijk zijn best om aardig over te komen met de bedoeling om zo snel mogelijk verkocht te worden aan een gezin. Hij sluit zelfs vriendschap met de barse waakhond Virgil van Mr. Winkle. Als het eindelijk zo ver is, realiseert Tangie zich dat het speelgoed om hem heen, zijn eigen familie is geworden. Naar het boek van Michael Paraskevas en Betty Paraskevas, die het scenario schreef. Het kinderboek van Michael en Betty is beter qua inhoud en mooier geïllustreerd dan de film. Bovendien komt de boodschap dat het innerlijk net zo belangrijk, zo niet belangrijker is dan het uiterlijk, veel beter over. Een en ander komt door de beperkte animatiemethode, hoewel dat de kleine kijker nauwelijks iets kan schelen. De kleuter discrimineert niet en eist nog niet stampvoetend Disneyproducten, die hem overigens beter zullen bijblijven dan deze film. In de originele versie met de stemmen van: Jonathan Taylor Thomas als Tangie, Tom Bosley, Jenna Elfman, David Hyde Pierce, Marlon Wayans en Howie Mandel, en de vertelstem is van Trisha Yearwood. Nog even positief: van iedere verkochte video of DVD gaat in Amerika een bepaald bedrag naar de Starlight's Children Foundation.

Playing by Heart

1998 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Willard Carroll. Met o.a. Gillian Anderson, Gena Rowlands, Angelina Jolie, Ryan Phillippe en Madeleine Stowe.

Schrijver-regisseur Willard Carroll volgt in Playing by Heart zo'n tien mensen in Los Angeles die hannesen met leven en liefde. Een stel dat veertig jaar is getrouwd, een moeder die schoon schip wil maken met haar aan aids lijdende zoon, een getrouwde vrouw die een wat doelloze affaire heeft met een getrouwde man en een theaterregisseuse die niet goed verliefd durft te worden. Gaandeweg worden meer dwarsverbanden duidelijk. Carroll geeft de uitstekende cast scherpe, geestige dialogen die prettig klinken maar het geheel ook wat gladjes maken.

Rover Dangerfield

1991 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Jim George, Bob Seeley en Bob Seely.

Tekenfilm over een hond uit Las Vegas, die lijkt op een basset-hound, die gedumpt wordt en in de loop van het verhaal bijna wanhopige pogingen onderneemt terug te keren naar de gokstad. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Rodney Dangerfield, Susan Boyd, Ronnie Schell, Ned Luke, Shawn Southwick, Dana Hill , Albert Ash en Sal Landi. Scenario van Rodney Dangerfield.

The Brave Little Toaster

1987 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Animatie van Jerry Rees. Met o.a. Jon Lovitz, Timothy Stack, Timothy E. Day, Thurl Ravenscroft en Deanna Oliver.

Onderhoudende animatiefilm over een stel huishoudelijke apparaten die een gevaarlijke zoektocht ondernemen naar hun jonge baas. Een welkome herinnering aan de korte tekenfilms van vroeger met humor die zowel aanslaat bij kinderen als bij hun ouders. Enkele leuke liedjes van Van Dyke Parks.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas L. Wilhite op televisie komt.

Reageer